Здравей Гост

Внезапната ярост и склонност към инциденти в натала

• 20 Отговора
  • 4263 Прегледи
*

Неактивен Aneli

• 352
Напълно си права. Винаги обаче съм приемала квадрата като по-динамичен аспект, едни от най-силните хора които познавам са хора, преработили своите квадратури. Не я разбирам опозицията, сигурно защото нямам нито една ( изключение Луна - Хирон).

*

Неактивен Divna

• 277
Най-добре е в една карта да има всички аспекти.
Иначе по отношение на квадратурата - всички велики личности имат квадратури в радиксите си. Квадратурата ни кара да действаме и рано или късно да берем плодовете от нашите действия, защото без действие няма развитие. Една спокойна карта, образувана само от секстили и тригони дава спокойствие на натива, но така също и голям застой. Такъв човек често е научен да получава всичко на готово и не познава истинското щастие, защото за да оценим нещо и да се зарадваме силно на някакъв личен успех е необходимо преди това да сме се "борили" за него.

*

Неактивен Asya

• 548
Аз имам Марс в първи дом в огнен знак в квадратура с Уран м 10-и дом в земен знак, но не бих казла, че съм агресивна или скандалджийка, но пък съм много бърза и импулсивна. С годините се научих да овладявам аспекта, но като дете доста често си удрях глават и имам белези по нея - нещо, характерно за Марс в първи дом. Но пък транзитите  на Уран как ми действат, не е за разправяне. Сякаш вулкан избухва в мен. По природа съм търпелива и склонна да правя компомиси, за да доволни най-близките ми. Но като ме подпука Уран, ми пада пердето и искам всичко да е справедливо. И понеже в живота такова животно нЕма, късам вързки, елиминирам контакти и  приключвам нещата от раз. А бедните потърпевши гледат и не вярват това аз ли съм или не. За притежателите на квадратура между Марси и Уран в натала имам впечатления, че могат да станат отлични спортисти. При тях е наложително да се изпозва енергията по градивен начин, защото иначе може да привлекат насилие върху себе си.

*

Неактивен Asya

• 548
Имах предвид, че притежателите на квадратура Марс и Плутон могат да станат отлични спортисти. Извинявам се за грешката, но тя е доказателство за импулсивността и припряността, породени от квадратурата ми между Марс и Уран.:)

освен големи енергийни запаси, квадратурата на марс-плутон дава големи съпротивителни сили на организма-способност да се преборят с болести и пр.. ::)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Пътните инциденти идват от Марс, Плутон и Уран...,замесен е и Нептун/вода, хлъзгав път, мъгла/...Но много битови инциденти са причинени от Меркурий...,защото Меркурий са думите...Аспект м/у Меркурий и Уран много често бива причина за внезапни словестни битки , за недообмислени и неразбрани думи..,защото Уран е трудно разбираем...Меркурий в аспект с Плутон е аспект характерен с отровно слово...,сякаш всяка дума съдържа в себе си мисълта за смърт..., Меркурий в аспект с Нептун е онзи инцидент  , който може да се случи чрез предателство , чрез лъжи и измамни думи....Аспект на Меркурий с Марс е доста сложен за анализ..без значение дали говорим за хармоничен или дисхармоничен аспект...Съвпада дава бърза и остра мисъл, в знака водолей и бързо говорене понякога нечленоразделно , в близнаци бърза и находчива мисъл , във везни красивите думи са изречени с много плам и дипломатично , харизматично...

Във земните знаци съвпада на двете планети дава целенасочена , аналитична и методична мисъл , която служи за основа на много проучвания ...

Във водните знаци ситуация е пълна с емоции и дълбочина...Тук е по-важно емоционалното ниво да осъзнае , че всяка дума стига по предназначение...В рак съвпада е себичен...

В огнените знаци...всичко е изпепеляващо с плам и желание да бъде разбран този плам...често много от притежателите жестикулират...И тези жестове могат да послужат за фитил на скандали....