Здравей Гост

Затлъстяване и астрологични предпоставки

• 14 Отговора
  • 3814 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Юпитер и Луна.....Знаци телец , рак , стрелец , риби...Това от лични наблюдения...

Вашето мнение по въпроса - бич на 21 век....Причини ...какви са и как бихме ги обяснили чрез астрологическите термини , аспекти , констелации.... ::)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Затлъстяване и астрологични предпоставки
« Отговор #1 -: Август 26, 2011, 11:52:54 pm »
Дивна,
Благодаря много....Ако успея да навия голямата ...-тя е с френски , ще бъде супер! :-*

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #2 -: Август 27, 2011, 09:13:44 pm »
Затлъстяването е в  резултат  на различни влияния, включително дефицит на изразходване на енергия, получавна от храна или преяждане. То може да бъде резултат от хормонален дисбаланс.
Затлъстяването се дължи на различни астрологични влияния, главно напрегнат аспект на Юпитер на Асцендента или на управителя на Асцендента, Венера, Слънцето или Луната. Има твърде много планети в стелиум и ударени във водните знаци, най-вече  Луната и Нептун. В случай на затлъстяване, в комбинация с бездействие и мързел често има силно влияние на знака Везни, неподвижни знаци и неаспектирани плането ( за последното не съм сигурна в превода).
Затлъстяването на стомаха и корема често се придружава от артериални проблеми ( влияние на Слънцето) и се придружава от диабет ( разглежда се  Венера). Задържането на вода се дължи на хормонални смущения и по-специално на хормон, отделян от хипофизната жлеза ( изследва се Луната).
Затлъстяване в областта на ханша и бедрата се открива главно при жени с нарушения в менструалния цикъл  - Веенера, Марс, Луна.
затлъстяване в областта на корема, бедрата и хълбоците често се придружава от артериални проблеми - Слънцето.
затлъстяване, дължащо се на проблем на хипофизата се отразява на лицето, шията и тялото. То засяга основно млади жени и се свързва с хормонален дисбаланс - изследва се Луната.
Затлъъстяване в ханша, бедрата и корема, свързано със задържане на вода, засяга основно жени с нарушен предменструален цикъл -  Луна, Венера, Марс, Юпитер.
Затлъстяване, дължащо се на пробеми с щитовидната жлеза - основно Венера.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Август 27, 2011, 09:20:19 pm »
Анели...,Мерси... :-*

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #4 -: Август 27, 2011, 10:29:58 pm »
Моля! :)

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #5 -: Август 28, 2011, 01:17:05 pm »
а дали според вас един воден Юпитер (дупитер) би могъл да дава крайности в теглото? бързо качване, бързо сваляне? 

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #6 -: Август 28, 2011, 02:35:43 pm »
а дали според вас един воден Юпитер (дупитер) би могъл да дава крайности в теглото? бързо качване, бързо сваляне?

Ако е в Риби или в Рак...дори е задължително.... ;D

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #7 -: Август 28, 2011, 03:08:22 pm »

И при дъщеря ми с Юпитер в Рак  близо до асцендента от към 12 дом, имаше мното рязко отслабване поне 12 -13 кг.  и сега всичко си е на място, но беше доста пълна в 7-8 клас.
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Alric

• **
  • 51
« Отговор #8 -: Август 28, 2011, 03:24:04 pm »

Аз имам Юпитер в рак и никога не съм имал проблеми с теглото  8)  . Каквото и колкото и да ям, килограмите ми почти не се променят.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #9 -: Август 28, 2011, 03:27:32 pm »

Аз имам Юпитер в рак и никога не съм имал проблеми с теглото  8)  . Каквото и колкото и да ям, килограмите ми почти не се променят.

Както всяко правило има изключения , така и ти... :P

А къде ти е луната? Има ли аспект към Юпитер?

*

Неактивен Alric

• **
  • 51
« Отговор #10 -: Август 28, 2011, 03:39:51 pm »

Както всяко правило има изключения , така и ти... :P

А къде ти е луната? Има ли аспект към Юпитер?

Луната е в лъв и няма аспект с Юпи, но пък за сметка на това слънцето има точен секстил с него.
Аз определено съм от изключенията  8) , защото Юпитера има и квадрат с Асц и квадрат с У1 Венера. За тия аспекти
почти навсякъде съм чел, че дават наднормено тегло, но при мен не е така.
« Последна редакция: Август 28, 2011, 03:49:48 pm от Alric »

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #11 -: Август 28, 2011, 03:47:45 pm »
Сина ми е с Луна в Стрелец и то в съвпад с АСЦ - роди се доста едър и като бебе беше пълен, обаче сега отслабна ( добре, че Слънцето му е в Близнаци ).

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #12 -: Август 28, 2011, 04:04:10 pm »
  В случая, който посочих има квадратура Юпитер1 гр.рак, Слънце риби 24 гр. ,независимо, че са във водни елементи  , Луната е в Скорпион.
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #13 -: Август 29, 2011, 11:55:06 am »
За тегло и начин на хранене винаги гледам втори дом - натрупването и Венера като естествен сигнификатор на Телеца. Втория дом и планетите ни дават как трупаме, но и как изгаряме натрупаното. Вторият ми дом е в скорпион, Плутон е в точен съвпад с Асц, много добре аспетиран - с килограмите не съм имала сериозни проблеми, трябва ми повече вода - заради водния дом. Венера обаче във втория ми дом в точен съвпад с уран ми дава по-широкия ханш и съответно любовта към странни и екзотични храни ( заради Уран).

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #14 -: Август 29, 2011, 11:13:50 pm »
За тегло и начин на хранене винаги гледам втори дом - натрупването и Венера като естествен сигнификатор на Телеца. Втория дом и планетите ни дават как трупаме, но и как изгаряме натрупаното. Вторият ми дом е в скорпион, Плутон е в точен съвпад с Асц, много добре аспетиран - с килограмите не съм имала сериозни проблеми, трябва ми повече вода - заради водния дом. Венера обаче във втория ми дом в точен съвпад с уран ми дава по-широкия ханш и съответно любовта към странни и екзотични храни ( заради Уран).

Ми трупам си на дупето...и това си е... :-[ :-[
Супер 2-ри дом...,супер Марс...,обаче полукаре м/у Луна и Ду/ю/питер.... ;D
Не е затлъстяване...,но ....