Здравей Гост

Психически заболявания през призмата на астрологията

• 27 Отговора
  • 5821 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Да поговорим и за тях... :)

Кой планети според вас са отговорни за различните психически заболявания.... ::) Кои мидпоинти бихме включили? При какви транзити се отключват? Кога се обострят? Кои са знаците , които са предразположени?

Тук има ли място и за модерната болест -СТРЕС? ::)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Характеристика на шизофрения

Шизофренията  изглежда като един голям пъзел. Този пъзел  е с различен брой части  за възприемане на света, намиращи се в съзнанието на страдащия. Причината за появата на този пъзел, както и цялата психична  преработка и последващи действия, е все още неясна за специалистите.
Известно е, че шизофренията стартира между 16 и 30-годишна възраст и това е болестта, която най-често довежда до сериозна неспособност за справяне в обществото именно в тази възрастова група.
Специалистите трудно биха могли разгадаят, защо на "празното място" от пъзела се сменят все нови и нови парчета, така че  за определена ситуация не би могло да се предвиди, какво парче ще застане на свободното място.

Симптоми на шизофрения

Шизофренията често започва много бавно.Обикновено тя стартира в юношеството или по-точно в ранното юношество. Симптомите  не изглеждат толкова сериозно и не им се обръща достатъчно внимание.
В началните етапи, хората, засегнати от шизофренията,  могат да  открия, че губят способността да се отпускат, концентрират или да заспиват трудно.
Те могат да започнат да избягват приятелите си.
Работата или училището започват да страдат, външният им вид,  изглежда занемарен. В този период, засегнатите, могат да имат епизоди, съпроводени с  говор, който трудно  се разбира. Заболелите демонстрират и необичайни възприятия, които до момента не са показвали.
След старта на заболяването, то има периоди на ремисия и рецидиви.
Когато човек е в ремисия, той би могъл спокойно да изпълнява своите задължения и успешно да се вписва в обществото. Но когато е в период на рецидив обстановката е различна. В този период могат да се наблюдават следните симптоми:

Заблуди или халюцинации
Липса на мотивация
Социално оттегляне
Нарушение на мисълта

http://evropea.com/schizophrenia.html

И така до тук съзирам НЕПТУН , лошо интегриран МАРС и САТУРН  в аспект с МЕРКУРИЙ...

При всички положения причина за това заболяване има и ЛУНАТА..... ::)

Ще ми се да разгледам картата на някой доказан шизофреник.... ::)

*

Неактивен tanya

• 917
Сега прочетох в нета, че Ницше е страдал от шизофрения и е прекарал последните 10 г. от живота си в лудница

*

Неактивен tanya

• 917
Ето и още една карта на жена шизофреничка, сериен убиец

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
И в двете карти Плутон е в опозиция със Слънцето.... ::)

*

Неактивен tanya

• 917
А в тази на жената, Луната не стига, че е в Козирог, ами е в съвпад със Сатурн и опозиция на Марс  :o

*

Неактивен tanya

• 917
Забравих да спомена за жената - познайте, как е убивала жертвите си с този Нептун в 8-ми дом - отравяла ги, направо ме шокира  :o

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Забравих да спомена за жената - познайте, как е убивала жертвите си с този Нептун в 8-ми дом - отравяла ги, направо ме шокира  :o

Нептун е в точна опозиция на Венера.... ::)..чрез храна ли ги е убивала? ::)

*

Неактивен tanya

• 917

Нептун е в точна опозиция на Венера.... ::)..чрез храна ли ги е убивала? ::)
Работила е в пансион за възрастни хора и инвалиди, и им е давала нарочно свръх дози приспивателно и лекарства

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
На теб разчитам за още карти... :-*
А м/у другото защо мислиш е засегната оста 2-8ми... ::)?

*

Неактивен tanya

• 917
Защото въпреки, че жената е била шизофреничка е убивала за пари  ::)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!

Стига бе..., ???Вярно ли? ::) Дай малко инфо , ако имаш под ръка....

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Луна/Сатурн в твърд аспект.... ::)

*

Неактивен tanya

• 917

Стига бе..., ???Вярно ли? ::) Дай малко инфо , ако имаш под ръка....
Ами убивала е хората, за да им прибере социалните осигуровки и застраховки. Била е много алчна. Остава без родители от малка, пратена е в сиропиталище, после я прибират някакви роднини. Има 3 дъщери, но ги дава за осиновяване. 4 брака, последния с алкохолик. Имала е и публичен дом за кратко. Ето картите на още двама - прави ми впечатление при всички Луната  ???

*

Неактивен tanya

• 917
И другата карта  :)