Здравей Гост

Гущер влезе в къщи

• 5 Отговора
  • 14591 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Гущер влезе в къщи
« -: Август 26, 2011, 03:22:29 pm »
Как да го тълкувам това? ??? ::)

*

Неактивен tanya

• 917
Re: Гущер влезе в къщи
« Отговор #1 -: Август 26, 2011, 03:45:21 pm »
Според Фен Шуй, гущерът е символ на ловкост и трезв ум, заради умението си да жертва малкото в името на голямото. Скрити блага - както материални, така и духовни  :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Август 26, 2011, 05:20:32 pm »
Мерси Танче! ;D
При нас еврейте малките гущерчета са на късмет.... :P

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #3 -: Август 28, 2011, 12:41:09 pm »
хе-хе ние пък бяхме тия дни на селото на моя и гонихме един Съсел  ;D
тъй като на мен ми беше жал да го убият се включих активно за заловяването му само и само после да го пуснем (сигурна съм, че пак ще се върне) проявих котешките си умения и го спипахме (голям смях) - много симпатично животинче е. между мишка и катерица :) 

такова чудо не бях виждала до сега

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #4 -: Август 28, 2011, 02:21:26 pm »
Влечугото е символ на мълчанието
Древните учени в продължение на векове смятали, че гущерът няма език и се храни с роса. Затова го смятали за символ на мълчанието и мъдростта. В древната египетска и гръцка символика пък го отъждествявали с щастлива съдба. В повечето древни култури обаче гущерът е символ на злото и на дявола. И в запазените до днес антични стенописи древните богове са държали винаги влечугото в ръка. Като символ на смъртта и възкресението пък гущерът е бил приеман от древните римляни. Причината за това била, че животното прекарва месеци в зимен сън. Древните книги разказват как хамелеоните показвали на боговете дали да тръгнат на битка или не. Ако гущерът остане в тъмен цвят, това означавало, че битката ще бъде загубена. Ако обаче цветът е светъл, победата е сигурна.

:)
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

« Отговор #5 -: Септември 01, 2011, 01:19:51 am »
 ;D  В нас беше влезнала птичка миналата година прелетя из стаята и излезе. А през миналия месец беше влезнала голяма нощна пеперуда. Аз мислех,че е прилеп,но не бил прилеп,а нощна
сива пеперуда,синът така каза. Гонехме я да излезе,но не излезе.