Здравей Гост

СТРАХ

• 9 Отговора
  • 2243 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
СТРАХ
« -: Август 28, 2011, 02:42:15 am »
За него....всичко за него...С какво го свързвате....Страхувате ли се? От какво? От кого? Защо? Преодолявате ли го? Как? С какво го борите? Къде е скрит в наталите? ::) :-*

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Re: СТРАХ
« Отговор #1 -: Август 28, 2011, 01:22:54 pm »
 ;D Сатурн в 12-ти дом.... страха е само в главата ми...

според мен Сатурн показва къде е страха, но може би и Плутон би могъл да отключи страховете.

от гледна точка на оцеляване може и Луната да напетним ;)

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #2 -: Август 28, 2011, 04:26:01 pm »
Сатурн ми е в 8, У11. Луната е в 7, У5. Страх нещо лошо да не се случи на близки за мен хора  ???

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #3 -: Август 28, 2011, 04:40:24 pm »
Няма живо човешко същество, което да не се страхува от смъртта. Какво ще се случи с нас (с душата ни) след напускане на физическото ни тяло? Дали болката ще е голяма, толкова, че да доведе до смърт? .... Този страх го свързвам определено с Плутон.
Слънце - страх от нараняване на физическото ни тяло ( инвалидност).
Луна - страхът от загубата на нашите деца, нашите близки (родители). При силно наранена Луна се наблюдава страх от вечни душевни кризи.  :-[
Венера - страх да не останем сами, без любим/а (Венера показва партньора в картата) и без необходимите ни срредства за оцеляване (Венера е парите също) ... и т.н.
В тоя ред на мисли може да се проследят всички планети и страховете които ни "изяждат". Според това какви аспекти коя планета получава може да видим всички страхове на които сме предразположени.

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #4 -: Август 28, 2011, 04:44:55 pm »
  ::) Чувала съм хора да казват , " Не ме е страх че ще умра , страх ме е да не остарея ? Това дали не е напрегнат аспект между Плутон и Сатурн? ???
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #5 -: Август 28, 2011, 05:00:12 pm »
Луна...,Луна...и пак Луна....си мисля аз.... ::)

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #6 -: Август 28, 2011, 05:02:40 pm »
  ::) Чувала съм хора да казват , " Не ме е страх че ще умра , страх ме е да не остарея ? Това дали не е напрегнат аспект между Плутон и Сатурн? ???

Сатурн в твърд аспект с Луна - Страх от невъзможността да се грижиш сам за себе си ... чувство за беззащитност. Такива хора се страхуват да не остареят сами. Или другия вариянт - Страх от трансформацията на физическото тялото, болести (Сатурн квадрат Слънце). Много хора се страхуват от физическата болка и добре знаят, че "старост, не радост". Тук боли, там боли ... и накрая навсякъде ни боли. Страх от естествения физически процес на деградация на физическото тяло. Мисля, че тук може да се проследи Сатурн и неговите аспекти. Сатур квадрат Плутон може да подсказва именно страх от належащата трансформация на организма в следсвие на старостта. Но според мен трябва да се гледат тези планети в съчетание със светилата, защото Сатурн/Плутон е поколенчески аспект.

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #7 -: Август 28, 2011, 05:13:35 pm »
Луна...,Луна...и пак Луна....си мисля аз.... ::)

;D Абе тя не е единственна в картата, но си е отговорна за много от нашите лични душевни страдания. Всички лични планети в конфигурация с тежки планети не са за пренебрегване. Но хубавото при нас, хората занимаващи се с астрология, че сме наясно коя е нашата ахилесова пета и се опитваме да си помогнем. До колко успяваме е друг въпрос.  ;D Моята наранена Луна вече е претърпяла " дисекция" и още си е болнава...Успокоява ме единственно факта, че като цяло картата ми не е напрегната. Може би и за това все още съществувам и не съм "мръднала" психически след многобройните удари на съдбата. :-[ :)

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #8 -: Август 28, 2011, 05:25:01 pm »
Силен Уран с твърди аспекти може да говори за страх да не загубим свободата си - голям страх според мен!:)  И тъй като страховете ни обикновено се коренят в детството, задължително гледам родителските домове - как сме израснали, получавали ли сме това, от което се нуждам и т.н.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #9 -: Август 28, 2011, 05:31:14 pm »
Аз понеже обичам обобщенията и цялото .... ;D , а и си падам да изследвам ще споделя една малка част от впечатленията си...

Та ...,нищо не е по-важно от Луната в картата...За мен тя е особено показателна по отношение на астропсихологията , както и в предактивния дял...Не по маловажна е и по отношение на мунданната част.
Немците правят прогностика само по ПР. Луна...и са много точни...,аз експериментирах и останах поразена от резултатите...Това разбира се не изключва и изследването на планетите след Нептун... ;D , ама пусто нали си падам по експерименти...

Кардиналната луна или луната в везни, рак, овен и козирог има специфични страхове...Те са свързани с оцеляването , със застоя...., с емоционалните слабости които следва да бъдат показани , с притежанията , с устоите....с това как ще бъде приета от другите личността ни.

Фиксираната луна или луната в знаците водолей , телец, лъв, скорпион се страхува от отхвърляне , от липса на разбиране и съпричасност , от повърхностни връзки и отношения....Страхува се за приятели , близки , статукво...

Мутабелната луна или онази в знаците Дева, Риби , Стрелец , Близнаци се страхува от застой , от липса на движение , от самота...,страхува се за здравето си , страхува се да остане затворена на едно място....

Водните луни приемат всичко през емоцията си , те са онези сълзливи луни , които реват и от щастие и от мъка...Емпатични са...

Въздушните луни са толкова бързи и с толкова силен мисловен процес , че тук често се усеща болка , в повечето случай въображема...