Здравей Гост

Призванието на Луната

• 18 Отговора
  • 4696 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Призванието на Луната
« -: Август 29, 2011, 03:08:50 am »

Пускам темата защото астрологията започва с изучаването на планетите в слънчевата система..., а най-важна се оказва и най-бързата- ЛУНАТА...Изследвам я от много време...,пиша доста за нея и имам намерение в скоро време да издам първата си астрологична книга...Та по този повод си позволявам темата и ще бъда благодарна на дискусия....

Какво символизира луната? - Жената, майката, майчината привързаност и любов , по-голямата сестра , семейството , фамилията, рода и родината. Тук е и детството до 7 години....Течности , плодовитост, размножаване. Тук е публичността , популярността , репутацията. В картата на мъж тя е майката , съпругата, семейството , брака, голямата дъщеря...тя е тази която показва неговата емоционалност и отношение към горе изброените....
В картата на жена Луната символизира женствеността , начина по който жената ще изрази себе си като майка , домакиня , пазителка на рода , съпруга ....Колкото повече аспекти има луната толкова по-лесно можем да извадим инфо за онова което изброих до тук.
Силната Луна в картата.../Луна на трон , Луна в екзалтация , Луна в хармонични аспекти с личните и Висшите планети/ е гаранция за реализирана жена в дома, в кариерата , в живота....Колкото по-*ранена* е една Луна /най-важната планета в женската карта/...толкова повече работа за психолози , астролози и психоаналитици....Защото най-променливото нещо в космоса е Луната...Тя е изключително бърза и често затруднява астролозите при интерпретация.
Луната е свързана с душата на човека...Тук са желанията , усещанията , емоциите, страстите , тук са потребностите ни , тук е интуицията , инстинкта, въображението , настроенията , страховете , мечтите , сънищата...Силното влияние на Луната представя човека  като силно емоционален , чувствителен, импулсивен , лесно впечатлителен , лабилен , податлив на определени влияния...За него е важен вътрешния свят и мечтите му....
ЛУНАТА Е ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗНАЧЕНИЕ В ЖЕНСКАТА КАРТА....Жените в зрялост се влият в пъти повече от Луната , а не от Слънцето....
Луната е мъдростта...,тя има памет...ТЯ Е НАЙ-КАРМИЧНАТА ПЛАНЕТА ИЛИ ОНАЗИ , КОЯТО ОТКЛЮЧВА КАРМАТА С ЕДИН БЪРЗ ТРАНЗИТ В ПОМОЩ НА ТЕЖКАРИТЕ САТУРН И ПЛУТОН. ЛУНАТА Е МИНАЛОТО...,ТЯ Е УМЕНИЕТО И ОНОВА ЗА КОЕТО НЕ ПОДОЗИРАМЕ , ЧЕ ЗНАЕМ...НО ИМАМЕ ДЕЖАВЮ ЗА НЕГО....
Луната е единствената планета , която ни сюрприза и движи с бърза скорост СЪБИТИЯ КАКТО НА ВЪТРЕШНО ТАКА И НА ВЪНШНО НИВО....
Луната е сигнификатор на ОГЛЕДАЛОТО.....Най-силна от всички интуиции е ЛУННАТА ИНТУИЦИЯ...Само тя като принцип на подсъзнанието може да изведе в съзнанието картини от миналото и да получи картини от бъдещето...Душата помни всички инкарнации....Луната е свързана с окултизма , с пътуванията ....и в реалния и в подсъзнателния живот....
В спорта Луната е свързана с плуването и всички водни спортове за които се иска финес ....
В мунданен план Луната се свързва с тълпата, жените , майките , народа и властта , която идва от народа. Парламента , авторитета на страната , културата...Тук е и нестабилността , подчинението, апатията и бунта на народа...Социалния статус на народа , обществените проблеми , референдумите , изборите , социологическите проучвания...По Луната съдим за климатичните промени..Луната управлява водните площи , плодородието , земеделието , занаятите...Луната управлява знака Рак , 4-ти мунданен дом.... екзалтира в Телец , заточение в Козирог , падение в Скорпион.
Луната...мога да пиша още много за нея , но...смятам , че и това е достатъчно на този етап.....
и НАКРАЯ..,НО НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ЗА ДА БЪДЕШ АСТРОЛОГ ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ ВСИЧКО ЗА ВСЯКА ПЛАНЕТА И НАЙ-ВЕЧЕ ЗА ЛУНАТА.... ;D

Иска ми се , да споделите къде е вашата Луна- дом , знак , аспекти и как я усещате като изява....

ИСКАМ ДА ВИ КАЖА , ЧЕ НАЙ-ЛЕСНО СЕ ПРОРАБОТВА ЛУНАТА...И ТЕЖКИТЕ АСПЕКТИ МОГАТ ДА РАБОТЯТ ЗА ВАС...СРЕЩУ МЪНИЧКО ВНИМАНИЕ И ВРЕМЕ...С ЕДНА ДУМА ОБГРИЖВАНЕ-ДУМА НА ЛУНАТА.... :blink:

И ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ ДНЕС Е ВЕЧЕ ПОНЕДЕЛНИК - ДЕН НА ЛУНАТА...НЕЙНИЯ ЦВЯТ Е СРЕБРИСТ...
ПРИЯТНА СЕДМИЦА ОТ МЕН И ЛУНАТА.... :-*
« Последна редакция: Август 29, 2011, 04:27:10 am от Марая »

*

Неактивен kokolino

• 1019
Re: Призванието на Луната
« Отговор #1 -: Август 29, 2011, 10:22:35 am »
         Много готина тема, Марая, както и много добро представяне на Луната си направила според мен  :)
         Луната или по-точно да се изразя разположението на Луната в рождената карта според някои астролози показва местата, където сме подвластни на емоционални колебания - това още не съм го установил напълно с наблюдения върху себе си най-вече, но може би има някаква подобна закономерност ::)
         При мен Луната е на 17 градуса в Лъв, единствената планета в знака и се намира в 6и дом. Има малко мажорни аспекти - квадрат със Сатурн в 9и, управител на 11-и и тригон към Уран в 10и , управител на 12и и тригон към MC . Какво да споделя като поведение в случая - може би имам известна доза ревнивост, крайност в емоциите, донякъде егоцентричност  ::) Не смятам, че положението в 6и дом е отлично в случая, но все пак като че ли добре се справям в напрегнати и напечени моменти, може би имам добре развити лидерски качества (доколкото да го отнеса това към Луната в случая)  ;D И въобще съм като цяло доста емоционален  :)

*

Неактивен zuzi

• 145
« Отговор #2 -: Август 29, 2011, 12:37:35 pm »
Моята Луна е на трон,в 9дом,в съвпад със слънцето на моята майка(може би затова я чувствам близка като приятелка)Единствения и  хармоничен аспект е тригон със Слънцето ми,това което изпитвам вътрешно като емоция трудно мога да скрия външно.Другите и аспекти са квадрати към Венера, Юпитер и Уран( консервативна, понякога вътрешно затворена,емоционално ранима) Тази Луна ме кара да се чувствам като грижовна, дори жертвоготовна майка,понякога стигаща до проява на контрол върху децата ми. Въпреки,че те пораснаха, аз продължавам да ги възприемам като малки деца. Напоследък се чувствам подтисната, може би заради транзитен Сатурн, който прави квадрат с Луната ми откъм 12ти.Тя  ми дава силна интуиция,обикновено първите ми впечатления при запознанство се оказват точни относно човека.Особено я усещам при пълнолуние,влияе на сетивата ми и ставам като вампир ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Август 29, 2011, 01:36:17 pm »
Коколино..., а има ли знаци в които по транзит когато аспектира картата ти си по-емоционален?
И ако ДА..., кога? ;D

*

Неактивен virgo

• 101
« Отговор #4 -: Август 29, 2011, 01:40:10 pm »
Аз писах в аналогичната тема в друтия форум, но мога да го копи-пейстна и тук :
Моята Луна е в Рак, 7 дом, секстил със Слънце, съответно и с лилит, тригон с Юпитер, СЛВ, квадрат с меркурий и с Уран.

Напоследък наистина усещам силното и влияние или поне си давам сметка за него, защото винаги съм била грижовна, стараела съм се на другите да е добре, да не ги обидя, да не ги нарадя, премълчавам нещата, които са болезнени. Семейството за мен си остава над всичко, децата, дълги години пренебрегвах развитието си заради семейството. Исках децата ми да растат обгрижени, защитени, получили цялата ми любов, за да израстнат хармонични създания. Когато баща им реши да ни изоставя, най ми беше мъчно, че това няма да се случи и може би и за това така бързах да върна стереотипа като го заменя с друг. Не баща, но поне да върна семейството в традиционния му вид. Но не можах и още немога да върна баща им, въпреки че иска, защото нещо ми говори, че не е честен с мен. Някой беше писал, че като и писне на такава Луна и глеай какво става - така е, когато реших, че край с този мъж, нищо неможа да ме върне и още неможе. Само миналата година по това време, както разбрах по време на ретроградна Венера, ми беше дошло настроението да се събираме, но явно не е било толкова силно или не е било желание за събиране, а просто за изясняване, която не съм разбрала правилно.

« Отговор #5 -: Август 29, 2011, 01:56:37 pm »
И аз голямо писане направих за Луната тези дни  ;), тук мога да обобщя ...моята е в Д2 в козирог, У9, прави тригон с Юпитер и Мц, квадрат Плутон, полуквадрат Уран и опозиция Слънце.
Не й липсва топлина, но понякога е обрана и сдържана..има моменти,когато съжалявам,че не съм изразила чувствата си..прави ме силна,целеустремена....материалното я вълнува, защото дава независимост...Плутон от време на време я вампирясва  ;D ама и това не е проблем..с Юпитер и Мц е просто прекрасно  :P..само опозицията със Слънце нещо ми е неразбрана и трудна, пълнолунията хич не ми понасят... Марайче как може да се отработи това  ???

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #6 -: Август 29, 2011, 03:42:27 pm »
Марая, поздравления за страхотната статия и тема  :-* Моята Луна е в Дева, 7-ми дом, опозиция на Асц и квадратура с Нептун. Понякога се чувствам като разпъната - от една страна желанието на Дева за ред, систематичност, подреденост, от друга - желанието на Риби просто да се оставя по течението. Омъжих се за Рак ( Луна в 7-ми дом ). Интересно, че и Плутон ми е в 7-ми, да не взема след време да срещна някой Скорпион  ;D Другите аспекти на Луната ми са хармонични - тригон със Слънце и Хирон и секстил с Марс.

*

Неактивен virgo

• 101
« Отговор #7 -: Август 29, 2011, 03:51:13 pm »
По повод на омъжих се за...неговата луна е в 4 дом лъв, моята 7 дом рак, моето слънце е в 9 дом Дева, ако гледаме само това как е?

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #8 -: Август 29, 2011, 04:04:06 pm »
По повод на омъжих се за...неговата луна е в 4 дом лъв, моята 7 дом рак, моето слънце е в 9 дом Дева, ако гледаме само това как е?
Ами то не винаги е толкова буквално, но нали планети в 7-ми дом описват брачния партньор  ::) Може просто да е грижовен, домошар, чувствителен - качества на Рак..

*

Неактивен virgo

• 101
« Отговор #9 -: Август 29, 2011, 04:09:24 pm »
Това за мен, а за него?

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #10 -: Август 29, 2011, 04:39:44 pm »
Това за мен, а за него?
[/
quote]
Това са качества, които би трябвало да описват съпруга ти, а за него - той има ли планети в 7-ми дом, погледни също и Луната му - би трябвало да описват теб  :)

« Отговор #11 -: Август 29, 2011, 04:56:58 pm »
Луната ми е на 11 градуса в Телец в 10 дом, най-високо издигнатата ми планета е, прави секстил със СЛВ и квадратура с АСЦ. Венерата също е в 10-ти.
Немога да преценя доколко я усещам, само знам, че съм адски жалостова и чувствителна, много помня и съм мързелива на моменти  ;) друго незнам, какво трябва да чувствам...на моменти имам и интуиция  :)
Не искам да се вслушвам в разума. Разумът винаги е онова, което другите мислят по въпроса...

*

Неактивен virgo

• 101
« Отговор #12 -: Август 29, 2011, 05:35:55 pm »
да де, Луната му е в 4 дом лъв.

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #13 -: Август 29, 2011, 06:08:12 pm »
Коколино..., а има ли знаци в които по транзит когато аспектира картата ти си по-емоционален?
И ако ДА..., кога? ;D

Като че ли най-силно усещам транзитите й през Рак, донякъде Дева ( то там като сатъпи на Венера-та ми) става забавно  ;D

*

Неактивен zuzi

• 145
« Отговор #14 -: Август 29, 2011, 06:35:20 pm »
Скоро Марс мина през Луната ми в Рак, като барут съм. Обаче ефекта беше като,че ли малко след точния съвпад. А и транзитен Плутон в опозиция на Луната  в Козирог допълва картинката.
Нееемам нерви ;D