Здравей Гост

Талант и призвание в наталната карта

• 25 Отговора
  • 7422 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Талант и призвание в наталната карта
« -: Август 30, 2011, 12:56:57 am »
ЛУНАТА....Тя вечната Луна....Т я е отговорна за таланта....

ТАЛАНТА Е (същ.) дарба, дарование, надареност, даровитост, заложба, способност, наклонност, гениалност, гений
(същ.) умение
(същ.) ум, разсъдък, способности, акъл
(същ.) вещина, сръчност, похват, находчивост, ловкост

1. Обикн. ед. Творческа надареност, уникална способност в някоя област; наклонност, заложба, дарба, дарование. Имам талант. Талант за учене на езици. Певчески талант.
2. Прен. Талантлив човек.

ПРИЗВАНИЕ Е (прил.) предназначен, определен, предопределен
(прил.) годен, способен, подходящ
 призвана, призвано, мн. призвани, прил. Който има качества и способности да върши нещо. Той е призван за учител.

Въпроса е как ги разпознаваме? Как можем да определим какъв талант притежава даден индивид....?
Давайте карти.... ;) ;D

*

Неактивен Antena

• 1189
Re: Талант и призвание в наталната карта
« Отговор #1 -: Август 30, 2011, 01:04:57 am »
Луната - да, но и Нептун, и Уран спред мен..
А и управителя на 5-ти дом ако е някъде намесен - чудно.
Мога да кажа за някои гениални художници - имат изразен Нептун на МЦ  ;D

А и да добавя Луна в 7-ми дом, добре аспектирана - успех в публичните изяви, популярност, известност
« Последна редакция: Август 30, 2011, 01:08:16 am от Antena »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Август 30, 2011, 01:16:46 am »

А и да добавя Луна в 7-ми дом, добре аспектирана - успех в публичните изяви, популярност, известност

Конкретно таланта е по луната...Висшата октава на луната е Нептун...
Всеки аспект на луната към Висша планета  може да ни покаже и какъв ще бъде таланта....
За луната 10-ти дом винаги дава успех в публичните изяви , популярност...За 7-ми съм малко скептична.... ::) Но щом казваш , ще се замисля...и попрегледам карти.... :-*

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #3 -: Август 30, 2011, 01:16:56 am »

Брей, аз съм с Луна в 7-ми и Нептун на МЦ..  ;D Шегата настрана, като малка наистина обичах да рисувам, да пиша поезия, но с времето нещата избледняха...
« Последна редакция: Август 30, 2011, 01:18:18 am от Марая »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #4 -: Август 30, 2011, 01:56:05 am »

Брей, аз съм с Луна в 7-ми и Нептун на МЦ..  ;D Шегата настрана, като малка наистина обичах да рисувам, да пиша поезия, но с времето нещата избледняха...

Таланта никога не се губи.... ;) ;D

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #5 -: Август 30, 2011, 02:16:30 am »
А Сатурн в твърд аспект с Луната, дали възпрепятства реализацията на таланта  ::)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #6 -: Август 30, 2011, 02:22:15 am »
А Сатурн в твърд аспект с Луната, дали възпрепятства реализацията на таланта  ::)

Мога да го изтълкувам по няколко начина.... :) Аспекта е много важно какъв е квадрат или опозиция...М/у двете разликата е огромна...Какви аспекти има към Сатурн , какви към Луната? Къде може да бъде отпушен бента на енергията....
Нещо повече би могъл да помогне в реализацията , а не да пречи...,защото става дума за действие...Но зависи от нивото на развитие на индивида.... ;)

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #7 -: Август 30, 2011, 02:34:26 am »
Не ми се отваря тема за Гокленови зони, защото не знам, дали ще има развитие.. Ти планета, която е в края на един дом и близо до куспидата на следващ, как я тълкуваш  ::) Толкова противоречиви неща съм чела от уважавани автори, че съвсем се обърках.. Едни я тълкуват в дома, в който попада технически, други - в следващия дом, а трети казват, че има влияние и върху двата  ::)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #8 -: Август 30, 2011, 02:42:26 am »
Не ми се отваря тема за Гокленови зони, защото не знам, дали ще има развитие.. Ти планета, която е в края на един дом и близо до куспидата на следващ, как я тълкуваш  ::) Толкова противоречиви неща съм чела от уважавани автори, че съвсем се обърках.. Едни я тълкуват в дома, в който попада технически, други - в следващия дом, а трети казват, че има влияние и върху двата  ::)

Отваряй тема.... :-* , там ще говорим за това! ;)

*

Неактивен virgo

• 101
« Отговор #9 -: Август 30, 2011, 09:57:14 am »
Какъв е моя талант и какво ми е призванието?

« Отговор #10 -: Август 30, 2011, 02:46:46 pm »
Слагам карта на едно дете - според вас към какви занимания да я насочим и какви са нейните таланти.Само да вметна,че засега основното проявление е по Нептуна в 1 дом.Много фантазия,никаква концентрация и изявен мързел :)
Незнам какво да я правим :)

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #11 -: Август 30, 2011, 03:43:33 pm »
МС в Скорпион дава страстното желание да бъдеш най-добрия в това, с което се занимаваш, още повече че при нея и Плутон е в 10-я дом. Квадратурата му със Слънцето и марс за нея ще бъде постоянна борба за себедоказване, което е добре, защото ще има стремеж към това да бъде на-добрата. Квадратурата е в подвижни знаци, но все пак в кардинални домове и ще е по-лесна за преудоляване за нея, но трудна за взаимоотношенията с партньора и, с когото ще бъдат в постоянна борба за власт в семейството. От друга страна в 6-я и дом намираме венера и Сатурн в Рак - огромна състрадателност и желание да се грижи за хората, все пак и Нептун като управител на 2-ри дом и в 1 -ви. При нея е заложено да е много чувствителна, състрадателна . подходяща за мен е професията на лекар - особено акушер - гинеколог или медицинска сестра, но не вярвам да се примири с второто, това дете ще иска да расте.  От друга страна в нея ще се появи и желанието за обществена дейност, свързана с помощ за хора, деца и онеправдани, така че нищо чудно след време и да се включи и в обществена организация. за мързела не се притеснявай - с тази опозиция Слънце - Уран по-скоро ви го прави на инат.

« Отговор #12 -: Август 30, 2011, 03:58:23 pm »
Благодаря много!За тази състрадателност си много права.Иска да спасява всички :)Тя е много артистична и си мислихме за някакви такива занимания.Има огромен проблем с концентрацията - ужасно е разсеяна и се притесняваме как ще върви в училище.

« Отговор #13 -: Август 30, 2011, 04:11:12 pm »
Тази квадратура между Нептуна и луната я вкарва в някакви филми постоянно и незнам за напред как ще я вкарваме в реалността.

*

Неактивен Freya

• *
  • 24
« Отговор #14 -: Август 30, 2011, 04:11:40 pm »
Кои са индикациите в една натална карта за интерес към изобразителното изкуство?
Поствам си мойта карта, рисувам от малка и съм завършила висше в тази специалност.
Дали има нещо в картата което да го потвърждава?
http://imageshack.us/photo/my-images/707/astro625403.gif/