Здравей Гост

Втори дом

• 22 Отговора
  • 5736 Прегледи
*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Втори дом
« -: Август 30, 2011, 07:14:33 pm »
 ;D Марая е пуснала страхотно описание на наталните домове (не съм много по хвалбите)

Цитат
II дом е свързан с материалното и движимото имущество, парите, а също тялото, вродените таланти и способности. Забележете, че след първи дом – същността на личността – идва нейната материална обезпеченост, външната форма във вид на втори дом.
Отношението към парите , ценностната система , областите, във финансовите дела ще са най-успешни .Начините за подобряване на финансовото състояние.Показва още ощетяването или печалбите от собствените деца , както и начините за губене на пари.Тук е и информацията за наследствеността.

много ми е особен този дом - както и колегата му 8-ми.

преди всичко (и всичко, което е казала Марая - чакаме книгата тииии), втори дом е средствата, които човек изкарва чрез собствен труд - но дали? Казват, че втори дом има пряко отношение към всички професии, които са свързани с финансовата сфера -  счетоводители, работещи в банки, инвестиции и други.

Какви планети имате във втори дом? как се изразяват? кой е управителя и къде се намира? Да го разнищим :)

*

Неактивен milla_m

• 1060
Re: Втори дом
« Отговор #1 -: Август 30, 2011, 07:21:30 pm »
;D Марая е пуснала страхотно описание на наталните домове (не съм много по хвалбите)

Цитат
II дом е свързан с материалното и движимото имущество, парите, а също тялото, вродените таланти и способности. Забележете, че след първи дом – същността на личността – идва нейната материална обезпеченост, външната форма във вид на втори дом.
Отношението към парите , ценностната система , областите, във финансовите дела ще са най-успешни .Начините за подобряване на финансовото състояние.Показва още ощетяването или печалбите от собствените деца , както и начините за губене на пари.Тук е и информацията за наследствеността.

много ми е особен този дом - както и колегата му 8-ми.

преди всичко (и всичко, което е казала Марая - чакаме книгата тииии), втори дом е средствата, които човек изкарва чрез собствен труд - но дали? Казват, че втори дом има пряко отношение към всички професии, които са свързани с финансовата сфера -  счетоводители, работещи в банки, инвестиции и други.

Какви планети имате във втори дом? как се изразяват? кой е управителя и къде се намира? Да го разнищим :)

Ами аз имам Меркурий и Нептун във втори дом Скорпион и се занимавам с финансови дела ,  Но при Нептун във втори дом, не съм направила състояние ;D
Осми дом Телец ,Венера и Юпитер  в 11, 11 дом Дева. В осми дом ми е Парс Фортуна само.
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #2 -: Август 30, 2011, 07:26:30 pm »
 ;D добре, че при мен Нептун е в трети (и той оставаше да се нареди на хорцето)
все го мисля и мисля, хубаво Слънце, Мерк - явно ще се учим да търгуваме, но само Уран не го разбрах каква му е ролята при все, че е първи в редицата  ;D  ::)
8-ми е Телец... а управителя на 2-ри (марс и плутон) Плутон е в първи (на 6гр. под асц.), а Марс в края на 11...  ::)

звучи интересно с девическата Венера и Юпитер - в осми дом, хъмм да не наследиш /ла/ имоти? 

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #3 -: Август 30, 2011, 07:32:52 pm »
;D добре, че при мен Нептун е в трети (и той оставаше да се нареди на хорцето)
все го мисля и мисля, хубаво Слънце, Мерк - явно ще се учим да търгуваме, но само Уран не го разбрах каква му е ролята при все, че е първи в редицата  ;D  ::)
8-ми е Телец... а управителя на 2-ри (марс и плутон) Плутон е в първи (на 6гр. под асц.), а Марс в края на 11...  ::)

звучи интересно с девическата Венера и Юпитер - в осми дом, хъмм да не наследиш /ла/ имоти?

Директно ги преметнах тази година  по 5 дом ;D

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #4 -: Август 30, 2011, 07:43:12 pm »
 Аз пък все си изследвам съвпада на Меркурий и Нептун и дълбая, дълбая , ;D ;D ;D ;D, Меркурий защото ми е точно  на К2 дом и като,че ли наистина влияе на двата дома. :)

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #5 -: Август 30, 2011, 07:50:47 pm »
меркурий във втори е готин (поне така мисля) мисля, че с малко тренинг и хладилник на ескимос може да шитне ;)  ;D

но пък Нептун и Меркурий - сладкодумство, сигурно умееш да разказваш приказки и истории и го правиш много обаятелно

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #6 -: Август 30, 2011, 08:03:23 pm »
меркурий във втори е готин (поне така мисля) мисля, че с малко тренинг и хладилник на ескимос може да шитне ;)  ;D

но пък Нептун и Меркурий - сладкодумство, сигурно умееш да разказваш приказки и истории и го правиш много обаятелно

;D  Даааа, на върха на езика ми стоят ;D Но, понякога като се зафичя, и мога да не видя не очивадното , ами очиизбиващото даже. Само много рядко ;D ;D

*

Неактивен Alric

• **
  • 51
« Отговор #7 -: Август 30, 2011, 08:26:38 pm »
На мен К2 ми е в критичен градус, в скорпион. Плутон е в скорпион във втори дом. Други планети освен Плутон няма.
Засега не мога да определя това положение какви вродени таланти или способности ми е дало ( нямам представа Плутон с какво се свързва по отношение на талантите ) , ще трябва да размишлявам повече  ;D .

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #8 -: Август 30, 2011, 09:19:56 pm »
 ;D Плутон - секс, пари, психология ;), наследство,  възможно е търговия с алкохол, оръжие, медицина или мед. оборудване, секс шоп.... такива неща ми се въртят

за Нептун е характерно да си леко отнесен :) мечтателен, но съм сигурна, че можеш прекрасно да опишеш пейзаж с всичките му детайли - цветенца, пчелички, облачета може би се увличаш и по поезия

« Отговор #9 -: Август 30, 2011, 11:19:12 pm »
Аз имам Нептун на К2 в стрелец, не мога да разнищя още много този Нептун от гледна точка на финансите, чела съм, че дава лесни пари,наследства...няма ги още,ама има време ;D отделно в Д2 имам и Луна, която е У9 и съуправител на Д8....не знам в случая кое е по-определящо за самия дом Луната или Нептун ?

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #10 -: Август 31, 2011, 12:03:11 am »
На мен оста 2 / 8 ми е най- изявена в хороскопа, като 2-ри дом ми започва от Телец, имам Слънце и Венера там в опозиция на Марс / Сатурн в Скорпион, 8-ми дом. Наследствата ми донесоха големи главоболия, сигурно заради Сатурн в 8-ми.

« Отговор #11 -: Август 31, 2011, 09:24:22 am »
Имам 2ри дом във Везни (Сатурн, Плутон, Юпитер) и Скорпион (Купидон). Занимавах се с търговия, от няколко години съм във финансовата сфера.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #12 -: Август 31, 2011, 10:25:37 pm »
 :57: :57: :57: уф и се чудя що ме е треснал 2-ри дом, а той дирекционния Сатурн в точен на к2 бил  ;D ;D явно дълго ще ме тресе  ::)

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #13 -: Септември 01, 2011, 07:11:15 pm »
К2 ми е в Стрелец, Юпитер е в пети дом, във вазимна рецепция с Марс в първи дом/Скорпион/ и не мога да кажа, че съм късметлийка с парите. Не се оплаквам, когато много го закъсам, винаги се оправям, но ако спечеля извънредно или  над предвиденото, все се намира нещо изневиделица и неочаквано като разход. Чак ме е  яд, че толкова труд и усилия хвърлям  и сякаш се обезмислят, но какво да се прави.

« Отговор #14 -: Септември 01, 2011, 07:28:09 pm »
К2 ми е във Водолей, Уран в 1-ви дом, съвпад с Нептун, тригон с Луна, опозиция с Марс и квадрат с Юпитер... Май голям прахосник ще дойда ;/  ;D
The pain u feel today, will be the strength u feel tomorrow!!!