Здравей Гост

Аспекти на развода

• 22 Отговора
  • 6953 Прегледи
Аспекти на развода
« -: Септември 04, 2011, 02:41:33 am »
Напоследък се питам кои аспекти могат да провокират развод?При някои двойки се случва спонтанно,след дългогодишен привидно перфектен брак......... и хоп....развод..... по урански  ;D При други,след дълго обмисляне,изчакване на подходящ момент и т.н.,може би твърд аспект на Сатурн към Дсц. или Мц и управителите им.Та кои според вас са аспектите на развода-прогресии,транзити......  ???

*

Неактивен virgo

• 101
Re: Аспекти на развода
« Отговор #1 -: Септември 04, 2011, 09:00:15 am »
При мен са били транзитна Венера/ 12 дом/ опозиция Сатурн, Нептун/3 дом/- Марс опозиция, Плутон/1 дом/ - Луна опозиция. Има и квадрат сълнце - Слънце, като прог. Слънце е в съвпад с АС.

http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_b41_02_az_20091126_hp.21294.20474.gif&va=&cid=z0sfileOH5yO9-u1314466110

*

Неактивен zuzi

• 145
« Отговор #2 -: Септември 04, 2011, 09:29:56 am »
При мен по прогресии К7 е в точен съвпад с К8 натален,а К8 дирекционен квадрат натален Уран. Прогресивен Меркурий квадрат Плутон( У на АЦ в натала). По транзити Уран в 5д, Нептун в 4 и Сатурн на МЦ

« Отговор #3 -: Септември 04, 2011, 10:05:40 am »
Тъкмо влязох да се поразсея малко,че се чувствам доста зле вчера и днес и като видях каква темичка сте започнали  ;D Аз съм на тази вълна от почти 3 месеца, на приливи и отливи, тъкмо решавам, че нещата ще се оправят,защото не искам развод и хоп получавам поредното разочарование,макар че допускам как може и аз да се настройвам и да не съм права. В резултат на всичко това обаче вече чувствам изключително силно емоционално напрежение, а и физически ми дойде в повече, от 2 мес. си гледам бебо сама. Въздържах се да пускам картата си,но точно в този момент имам нужда от поглед отстрани и ще съм ви благодарна за коментар.

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #4 -: Септември 04, 2011, 10:37:59 am »
Какво и как ще ти подейства, много зависи от наталната карта. Аз съм с много фиксинг в картата и оста 1и-7-и дом ми е Скорпион-Телец - така че взимам решения от подобно естество много трудно и се надявам нещата да се оправят. При мен разводът се случи, когато Уран транзитираше през моя 4-и дом, но го исках от много време, тогана се престраших да подам молба за развод.  Ако в натала има аспекти на развода, човек по-лесно ще взима подобни решения. Това са силен Уран, Водолей, подвижни знаци на оста Асц-Десц, квадратура Слънце-Луна, Венера в Близнаци, интерсептиран 7-и дом/това означава повече от един брак, но не  е задължително поради развод/, Юпитер в 7-и дом и т.н.

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #5 -: Септември 04, 2011, 11:16:45 am »
съвсем обобщено за развод транзит (дирекция, прогресия) на Уран през 7-ми дом (десц.), аналогично и 1-ви,
любовна 5-11 раздяла ,

аспекти към К7, К1, К5 и К11 Слънце и Луна при тригон раздялата просто се случва, но не се усеща като трагедия, при секстил разводът е по-скоро като възможност, шанс, но не е задължително човека да се "възползва" от него, квадратура и опозиция - тук е трагедията разводът е нежелан, има кофти последици...

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #6 -: Септември 04, 2011, 12:49:25 pm »
съвсем обобщено за развод транзит (дирекция, прогресия) на Уран през 7-ми дом (десц.), аналогично и 1-ви,
любовна 5-11 раздяла ,

а сатурн през АС или ДС ?

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #7 -: Септември 04, 2011, 01:02:24 pm »
също, но тук може да има и обратното действие.. все пак не малко бракове се сключват при транзити на Сатурн (и при Юпитер де, но не съм чула развод заради него)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #8 -: Септември 04, 2011, 01:18:07 pm »
Дааа...и при Юпитер има доста разводи...за съжаление.... ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #9 -: Септември 04, 2011, 02:12:08 pm »

може, може - все пак той е "късмет" - в това отношение свалям шапка на англичаните, които изрично конкретизират какъв е късмета - лош или добър :)

:thinking: хъмм, а дали прогресивна (или дирекционна) Луна може да е показател за развод?

« Отговор #10 -: Септември 04, 2011, 02:28:43 pm »
Ами при мен след месец съвпада с ИЦ и влезе в риби.. ??? а при транзитен Юпитер през Д4 се омъжих.

може, може - все пак той е "късмет" - в това отношение свалям шапка на англичаните, които изрично конкретизират какъв е късмета - лош или добър :)

:thinking: хъмм, а дали прогресивна (или дирекционна) Луна може да е показател за развод?
« Последна редакция: Септември 04, 2011, 03:21:03 pm от sunflower »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #11 -: Септември 04, 2011, 02:33:56 pm »
Зависи от аспектите които прави СД Луна....

« Отговор #12 -: Септември 04, 2011, 02:38:23 pm »
а дирекционна Венера квадрат Плутон влиза ли в играта ?  ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #13 -: Септември 04, 2011, 02:45:43 pm »

може би Луната показва точно кога настъпва разделното събитие - така ми звучи логично

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #14 -: Септември 04, 2011, 02:48:34 pm »

може би Луната показва точно кога настъпва разделното събитие - така ми звучи логично

При съвпад с ДСЦ ...при всички положения ще даде край на връзка.... ::) ,а дали ще е любовна или бизнес или друга...зависи от други фактори в картата....