Здравей Гост

Модата, цветове и астрологията

• 11 Отговора
  • 2653 Прегледи
*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Модата, цветове и астрологията
« -: Септември 05, 2011, 11:33:18 am »
още една дамска (но защо не и мъжка темичка).
от съвсем личен интерес винаги съм се вълнувала на тема цветове и тяхното влияние върху нас и околните

"Цветът може да успокои или развълнува, да създаде хармония или хаос. От него чакаш чудеса, но той може да предизвика и катастрофа".
Жак Вено

Темата за цветовете – тяхното разбиране и изучаване предизвиква интерес от както човек съществува. Учени от най-различни сфери – математика, физика, философия, химия, биология, хора на изкуството са писали и ще пишат по темата за цветовете.

Всяка една цивилизация, народ, общност, всеки един човек си има свои асоциации и митове за символиката на цветовете.

Цветът е елемент на зрителните усещания.

Рядко си обясняваме влечението към определени цветове - често те са отражение на нашите карти. И по-важното, често цветовете биха могли да ни спомогнат за по-добро възприемане и отработване на планетни влияния - как мислите?

Едва ли нужно да ви казвам, но цветовете влияят съзнателно или на човек по три начина - физиологично, психично и емоционално, някои школи твърдят, че те могат да окажат влияние и върху ума ни. Ние живеем в цветен свят и логиката, по която се движим в него, не е произволна, а чисто физиологично предопределена.

Облеклото!
Цветовете на дрехите, които носите се отразяват както на вашето настроение, така и на тези около вас. Чрез него можем да влияем както на себе си така и на другите. Определено дами облечени в различни цветове "говорят" на различни езици. 

Със сигурност ви се е случвало да изпитвате определено желание да облечете дреха с даден цвят точно днес. Това обикновено означава, че оцветяването ви е необходимо, за да попълните определена липса, например, на знание, увереност, сила, любов...

Направете си експеримент:
Облечете се в розово и наблюдавайте колко от приятелите ви, които ще срещнете, ще ви говорят за любовния си живот.

Науката за цвето-лечение се нарича още Хромотерапията. Тя е много интересна област от алтернативната медицина, която според съвременните проучвания има предимно психологичен ефект. За цветовете мога да пиша тонове - преди време си мислех да издам книга на тази тема  ;D

не сега, когато ми остава малко време ще понапиша повече за конкретното въздействие на цветовете, мисля, че на този етап би ви било по-интересно да обсъдим как да подбираме цветовете (дрехи и обкръжение) с цел  по-добро отработване.

хъмм айде още малко :)

Цветовете според някои астрологически школи

PIXATRIX

Луна – оранжево, жълто
Меркурий – синьо
Венера – светло синьо, светло зелено
Слънце – жълто
Марс – червено
Юпитер – зелено
Сатурн – черно/ тъмно

Овен – червено, жълто
Телец – зелено
Близнаци – жълтозелено
Рак – бяло, сиво
Лъв – жълто, кафяво, червено
Дева – тъмночервено, бяло
Везни – пурпурно, зелено, сиво
Скорпион – червено, сиво
Стрелец – червено, сиво
Козирог – синьозелено, червено, черно
Водолей – зелено, жълто, сиво
Риби – зелено, бяло

ALBIRUNI

Луна – синьо, оранжево, жълто
Меркурий – пурпурно, смесено
Венера – бяло, жълто
Слънце – оранжево
Марс – червено
Юпитер – кафяво, бяло
Сатурн – черно/ тъмно

Овен – бяло
Телец – бяло, кафяво
Близнаци - жълтозелено
Рак - сиво
Лъв - розово
Дева - жълто
Везни - сиво
Скорпион - червено
Стрелец - червено
Козирог - *
Водолей - синьозелено
Риби - бяло

IBN EZRA

Луна – зелено, бяло
Меркурий - *
Венера – светлозелено
Слънце - червено
Марс - червено
Юпитер - *
Сатурн – черно/ тъмно

Овен - *
Телец - зелено
Близнаци - смесено
Рак – бяло, сиво
Лъв – жълто, кафяво
Дева – пурпурно, бяло
Везни – зелено, сиво
Скорпион – червено, сиво, зелено
Стрелец – червено, жълто, сиво
Козирог – черно, бяло
Водолей – зелено, жълто, сиво
Риби – зелено, бяло

LILLY

Луна – зелено, оранжево, жълто, бяло
Меркурий – синьо, сиво, смесено
Венера – светлосиньо, светлозелено, бяло
Слънце – жълто, червено, пурпурно
Марс - червено
Юпитер - зелено
Сатурн – бяло, бледо, пепеляво, черно, тъмно

Овен - бяло
Телец – жълто, бяло
Близнаци – бяло, червено
Рак – зелено, кафяво
Лъв – зелено, червено
Дева - синьо
Везни – черно, кафяво
Скорпион - кафяво
Стрелец – жълто, зелено
Козирог – кафяво, черно
Водолей - синьо
Риби - бяло

SEPHARIAL

Луна – зелено, оранжево, жълто, бяло
Меркурий – синьо, сиво, розово, жълто
Венера – светлосиньо, светлозелено
Слънце - оранжево
Марс - червено
Юпитер - пурпурно
Сатурн – черно/ тъмно

Овен - *
Телец - светлосиньо
Близнаци - светлосиньо
Рак - зелено
Лъв - оранжево
Дева - зелено
Везни - жълто
Скорпион – червено, черно
Стрелец - пурпурно
Козирог - бяло
Водолей - *
Риби – бяло

тааа кой ви е любимия цвят в момента? можете ли да го обясните астрологически? Кой цвят ви помага да имате най-добро въздействие, да се чувствате най-комфортно? Може би не е един, може би е комбинация от цветове :)

*

Неактивен Asya

• 548
Re: Модата, цветове и астрологията
« Отговор #1 -: Септември 05, 2011, 12:17:15 pm »
Когато Нептун смени знака си, сменя се и модата. Нептун в Риби.... Как ли ще ни прелъсти този път Нептун?:)

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #2 -: Септември 05, 2011, 12:41:32 pm »
За да видя вкуса на човека, гледам на първо масто Венера, втори дом и аспектите на Венера. Моята е в Скорпион във втори дом, в точен съвпад с Уран, който е Г5. Слава богу, че този съвпад е в секстил със Сатурна в 11-ти дева, щото иначе прдставете си как ще се обличам :). Да, обичам много светло зелено( Скорпион), изчанчените комбинации ( това от Урана все пак), но и бялото и черното ( все пак съм Козирог), червено и черно ( венера в скорпион). Определено имам екстравагантен вкус за дрехите, контролиран малко от Сатурна и много страдах когато работех в Банка и не можех да се обличам както си поискам.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #3 -: Септември 05, 2011, 02:09:36 pm »
по подразбиране аз лично харесвам синьо - почти всички нюанси, но напоследък много се лепкам и на червено и меки кафяви тонове

« Последна редакция: Септември 06, 2011, 02:42:24 pm от Fairy »

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #4 -: Септември 07, 2011, 10:03:54 pm »
по подразбиране аз лично харесвам синьо - почти всички нюанси, но напоследък много се лепкам и на червено и меки кафяви тонове

А аз напоследък много се хващам точно за това синьо при все че много обичам бялото (може да идва от ASC-то ми вероятно), както и допълването му с практичното ( тук Девата и Венерата си казват своето) и класическо черно, така че донякъде мога да проследя логиката в моя случай  ::) А относно модата - съчетание на класическо с модерно и актуално, главно  спортно-елегантно да речем  8)

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #5 -: Септември 08, 2011, 08:58:13 am »
една от причините за темата (по-натам ще синтезирам за всички цветове.. махнах го защото разводнявам) е, че се чудех кое влияе
преди време правих един дизайн, по принцип не обичам червено, но от тогава открих, колко харесвам този цвят - после малко ме базикаха на тема 1 и 2 чакра  ::)

наскоро пък един познат заяви, че жътло-кафяво ми седи много добре и веднага се сетих за Сатурн  ;D

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #6 -: Септември 08, 2011, 11:07:08 am »

Марс да не ти прави някакъв твърд аспект с Плутон :)
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #7 -: Септември 08, 2011, 02:10:47 pm »

Марс да не ти прави някакъв твърд аспект с Плутон :)

ооо не съм се замисляла, но може би е заради дирекционния марс на асц. (все пак там е и Плутон)

;D днес си купих обувки с токчета хе-хе това е ново за мен, обикновено си ходя на платформи... та сега като идиот си ходя у дома с обувките, че да не взема някъде да се изтърся  ;D ;D ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #8 -: Септември 08, 2011, 03:14:26 pm »
Интересно защо напоследък си падам по червеното.... ::)

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #9 -: Септември 08, 2011, 03:35:06 pm »
Марс - какви аспекти ти прави?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #10 -: Септември 08, 2011, 03:42:14 pm »

Кой от всички марсове? :P ;D

ПР.Марс е в тригон ПР.Юпитер...СДИР.Марс е в квадратура с нодалната ос....ТР.Марс е в апликиращ тригон с АСЦ.... ::)

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #11 -: Септември 08, 2011, 03:54:38 pm »

Кой от всички марсове? :P ;D

ПР.Марс е в тригон ПР.Юпитер...СДИР.Марс е в квадратура с нодалната ос....ТР.Марс е в апликиращ тригон с АСЦ.... ::)
ако е временно явление би трябвало да е транзитния, ако е прогресивен доста време ще те държи, дирекционния е по-скоро само харесване - не знам де но така ми звучи логично ;)