Здравей Гост

Темперамента в наталната карта

• 10 Отговора
  • 2929 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Темперамента в наталната карта
« -: Септември 06, 2011, 01:27:11 am »
Как го определяме? Можем ли да определим темперамента без да сме имали среща?

*

Неактивен Asya

• 548
Re: Темперамента в наталната карта
« Отговор #1 -: Септември 06, 2011, 11:20:17 am »
Според мене може. Гледа се преобладаващ елемент, най-слаб елемент или липса на такъв, преобладаващите качества, евентуално модел в хороскопа, Марс - положение, аспекти и т.н.

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #2 -: Септември 06, 2011, 12:12:48 pm »
а аз си мисля, че е Слънце в комбинация с асц.
при мен Марс е в дева - вярно в 11 дом и може да се каже, че е единствената планета над хоризонта, тази, която тайничко дърпа конците нагоре.. та мисля, че темперамента в никакъв случай не е "девически" :))) по-скоро е Сангвиник или Холерик ;)

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #3 -: Септември 06, 2011, 12:21:04 pm »
Слънце и Асц задължително се гледат, както и планети на Асц, ако има такива. Аз имам Нептун на Асц и въпреки че съм със Слънце в Скорпион, Асц в Скорпион и цял стелиум в Скорпион, никой не вярва, че съм Скорпион. Нептун успява  да "заблуди" всички", изобщо, голяма мъгла  е тази планета!

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #4 -: Септември 06, 2011, 02:39:46 pm »
 ;D и аз не изглеждам като типична Везна - комбинацията със Сатурн и Плутон и Юпитер си оказват влияние.. според някои познати астролози всъщност Уран и Юпитер са тези, които изпъкват най-много  ::), но очите определено са Плутонски, а пухкавостта на бузите, която през последните години се топи е на Венера..  ;D

много често се чудя, размишлявайки малко по Гокленов принцип, че май положението по дом на планетите е по-определящо отколкото знаците където попадат - например ако имаме една Луна в 9-ти дом, тя при всички положения ще има маниера на Луна в Стрелец ... а ако Луната да кажем е в знак например Рак - тя ще е комбинация от двете, дори и на трон по знак, пак ще има характеристиката на Стрелеца.. после и декадата се разглежда де .. какво мислите за тази логика?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #5 -: Септември 06, 2011, 02:59:29 pm »
Според мен темперамента се разпознава по Марс , Луна и Меркурий....

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #6 -: Септември 06, 2011, 03:09:59 pm »
За темперамента гледам най-вече Марс, Луна и Асц, както и планетите в първи дом. Луна - как чувствам и възприемам събитията, случващи се около мен, Марс - как реагирам на тези събития, Асц- как се представям пред хората.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #7 -: Септември 06, 2011, 03:12:29 pm »
За темперамента гледам най-вече Марс, Луна и Асц, както и планетите в първи дом. Луна - как чувствам и възприемам събитията, случващи се около мен, Марс - как реагирам на тези събития, Асц- как се представям пред хората.

И управителя на АСЦ...бих допълнила .... ;) ;D в аспект с Марс и Луна....

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #8 -: Септември 06, 2011, 10:16:38 pm »
 На мен никой не ми казва, че съм Везна, при все че Асц  ми е Везна, Управител е Венера ,в Дева , Слънцето в първи дом , по-скоро все са ме определяли като огнена зодия и явно наистина Марс има значение , А и Нептун като управител На Луната в риби, явно заблуждава.А Слънцето в 1 дом, изглежда като  поведени Овнешко. :)  Но Юпитер, Сатурн и Марс все са в огнени знаци.  Сангвинико- холеричен тип съм май :)

А как изглеждам ::) Не изглеждам като Везна.

А колко сте изписали докато ме няма  ;D

СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #9 -: Септември 07, 2011, 05:32:03 pm »
         Аз доста често се сбъслквам с отъждествяването ми от разни нови хора около мен със знака Риби. Вярно, че съм с ASC Риби, но при все, че Нептун не ми е сред най-изпъкващите планети, нито и имам стелиум в Риби, но уви  ;D

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #10 -: Септември 08, 2011, 12:45:21 am »
И аз съм с АСЦ Риби и ме оприличават, като такава. Хора, които ме познават по- добре, *виждат* и Слънцето в Телец.