Здравей Гост

ЕС пред финансов развод.....Познах и това...Какво ще кажеш?

• 9 Отговора
  • 2308 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
“РБК Дейли”: Колко струва краха на еврозоната?
07 септември 2011 | 03:26 | Агенция "Фокус"
Начало / Европейски съюз
Брюксел. Връщане към националните валути – тази стъпка все по-често е препоръчвана от водещи икономисти на проблемните държави. Анализатори на банка UBS са изчислили колко ще им струва на страните отказа от общата валута, и се ужасили. Според тях, при подобно развитие Европа я очаква колапс на банковата система, крах на търговията и масови безредици, пише вестник “РБК Дейли”.
„Вън от еврозоната!”, с този призив към проблемните държави се обръщат известни експерти. Анализаторите на UBS са си представили подобен сценарии и описали неговите икономически и политически последствия в специално изследване.
Според изчисленията, отказа на слабите държави от общата европейска валута ще струва на гражданите им скъпо: от 9500 до 11 500 евро през първата година на глава от населението. Общо това ще бъде 40-50% от БВП. А през следващите години, заради колапса на банковите системи, международната търговия, държавен дефолт и банкрута на компании, загубите ще възлязат на 3-4 хил. евро на човек.

http://www.focus-news.net/?id=n1562761
Знам , че ще се случи....Моля за помощ! ИНТЕРЕСУВА МЕ КАРТА НА ЕВРОСЪЮЗА...ДЕН НА СЪЗДАВАНЕТО МУ , ДЕН НА ВЪВЕЖДАНЕ НА ЕВРОТО.... ;D
« Последна редакция: Септември 07, 2011, 05:16:54 am от Марая »

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
лол вчера като гледах една от лунните картите тук (с масово планети във везни втори дом) ми се въртеше точно икономически (финансов) проблем - имаше опозиция към Юпитер и Уран не беше май добре поставен - говоря за картата наизуст   ::)

но ще е глупаво връщането към нар. валути, защото така ще има повече инфлация - поне аз така мисля де

*

Неактивен milla_m

• 1060
лол вчера като гледах една от лунните картите тук (с масово планети във везни втори дом) ми се въртеше точно икономически (финансов) проблем - имаше опозиция към Юпитер и Уран не беше май добре поставен - говоря за картата наизуст   ::)

но ще е глупаво връщането към нар. валути, защото така ще има повече инфлация - поне аз така мисля де

Ами ние всичко сме разпаднали, дето се появим така, че нищо ново под Слънцето ;D
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен virgo

• 101
« Последна редакция: Септември 07, 2011, 09:42:28 am от virgo »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Благодаря! Ще разгледам.... ::)

« Последна редакция: Август 20, 2012, 02:20:04 pm от mayflower »
Yeah you and me we can light up the sky
If you stay by my side
We can rule the world

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Каква интересна тема :) Завършила съм Европеистика, затова ми е още по-любопитно да разбера какво показват планетите в картата на ЕС!

Европейски Съюз, с това си наименование, съществува като такъв де факто от 1993 когато влиза в сила договора Маастрихт (подписан на 7 ми февруари 1992). Иначе официално е поставено началото му през 1957 година с подписване на Римския договор (25 март). Понеже въпросът тук е за Евро-то, може би трябва да се използва картата от 1993, защото именно този договор въвежда идеята за единна валута.

За Евро валутата по-специфично: името "ЕВРО" е официално прието на 16 декември 1995, представено е на световните пазари на 1ви януари 1999, а банкнотите влизат в обръщение на 1ви януари 2002.

Май доста карти станаха, много ще ми е интересно да видя анализ, различен от тези, които на мен лично ми омръзна да чета!

Просто ги качи една по една....Ако не представлява проблем.... ::) :)

Ей сега ще ги кача, само да попитам, понеже няма точен час, 12.00 ли да сложа?
If you stay by my side
We can rule the world

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Ей сега ще ги кача, само да попитам, понеже няма точен час, 12.00 ли да сложа?

Би могла...и 12  часа да сложиш... ;)

Ето ги и картите :)
If you stay by my side
We can rule the world