Здравей Гост

Ректификация на рожденна карта

• 54 Отговора
  • 12419 Прегледи
*

Неактивен zuzi

• 145
Ректификация на рожденна карта
« -: Септември 14, 2011, 09:00:32 am »
Позволявам си да пусна тази тема,като не съм гледала дали има такава във форума и ако е  така моля Марая да я премести,но пред вид,че вчера оспамихме темета за" Оцеляването в картата" с дискусия от този род,за което се извинявам.Има много изписано за ректификация на карти, Везните на Хермес,примарни дирекции, засичане по важни събития и т.н. всички сме ги чели,но ще бъде интересно да споделите други методи на ректификация,които сте изпробвали в практиката и са дали резултат.

*

Неактивен Aneli

• 352
Re: Ректификация на рожденна карта
« Отговор #1 -: Септември 14, 2011, 09:05:55 am »
Благодаря много! май вината за оспамването на темата е моя :)

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #2 -: Септември 14, 2011, 09:14:29 am »
Благодаря много! май вината за оспамването на темата е моя :)

еее не вина, а и не е оспамване все пак ретификацията е сред най-трудните в астрологията - иска се бая смятане и точност ;)

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #3 -: Септември 14, 2011, 09:16:47 am »
ето един от най-популярните методи:

Везните на Хермес е метод за уточняване часа на раждане посредством хороскопа на зачатието,известен още като пренатална епоха.
Позовава се на твърдението,че съществува връзка между хороскопа на зачатието и рождения,изразяваща се във:
Върхът на АС или ДС в рождения хороскоп е в съвпад с точното положение на Луната по по градус и знак в момента на зачатието и обратно-АС или ДС на зачатието отговарят точно на положението на Луната при раждането.Т.е.,ако Луната в момента на зачатието е на 12 градуса в телец,оста АС/ДС в радикса се намира на 12 градуса по оста телец-скорпион.Правила при прилагане на метода:
1.Ако Луната в радикса е растяща,нейният градус е АС на зачатието.
2.Ако Луната в радикса е намаляващя,нейният градус е ДС на зачатието.
3.Ако Луната е над хоризонта в натала:
а/При растяща Луна продължителността на бременността е по-малко от 273 дни/10 лунарни месеца/,т.е.273дни+Хдни
б/При намаляваща Луна бременността е по-дълга от273 дни,т.е.273дни-Х дни
4.Ако Луната е под хоризонта в натала:
а/При растяща Луна бременността е 273дни-Хдни
б/При намаляваща Луна бременността е 273 дни +Хдни
Определяне на Х:
Броят се 273 дни като се започва от деня преди раждане!Намираме 273 ден и изчиславаме скоростта на Луната за него.Пр:Ако сме родени на 15.09. започваме да броим от 14.09.Ако роденият е седмаче или осмаче правим съответната корекция.След това в наталната карта изчиславаме разстоянието между Луната и АС,ако Луната расте и между Луната и ДС,ако Луната намалява.Полученото разстояние се дели на скоростта на Луната за 273 ден.Пр.:Ако разстоянието между Луната и АС е 73 градуса,а скоростта на Луната за 273 ден е 12 градуса и 3 минути,Х=73:12,3=5,9.Следователно трябва да прибавим/извадим/ 5,9 дни.
В деня на пренататалната епоха Луната трябва да пресече оста АС/ДС в радикса.Ако Луната расте в радикса,нейният градус ще изгрявапо време на зачатие.Ако Луната намалява при раждане,нейният градус ще залязва по време на зачатие.

тук намерих още няколко интересни метода - http://www.anesway.info/ank_rekti.php

*

Неактивен zuzi

• 145
« Отговор #4 -: Септември 14, 2011, 09:32:04 am »
Анели сподели за метод на ректификация при който към навършените години при първо раждане(при жена) се прибавят градусите на Луната и това е градуса на АЦ или МЦ. Също може да се изпробва и чрез обратна дирекция,т.е. от годините вадим градусите на Луната. Оказва се,че при някои действа,а при други не. При мен се получи,оказа се,че часът ми на раждане се измести с 15мин. назад, и АЦ мина в друг знак. Засякох си събития с новия час,както и куспидите на поредните домове (5,7,9..) на децата и  ми отговориха за пола им.

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #5 -: Септември 14, 2011, 09:45:04 am »
Да, оказва се, че не при всички работи, но според моята статистика и наблюдения при повечето е работил този метод. Затова, използвайки метод за ретификация ( който и да е) е важно да гледаш и предстоящи събития, не само минали. При мен и този работи, Везните на Хермес също ( майка ми си знае точния ден на забременяване).

Друг метод, който ми е показан от известен пловдивски астролог, когото страшно много уважавам и зачитам мнението му е следният: Придвижваме У5 с толкова градуса напред или назад, на колкото години сме родили. Трябва да направи аспект с МС - няма значение какъв ( мажорен, творчески, кармичен). така може малко да мръднем МС-то. но това е ако часът е в рамките на знака, т.е. не се променяк АСЦ и МС. Нямам обаче достатъчно проверки, за да го потвърдя.

*

Неактивен zuzi

• 145
« Отговор #6 -: Септември 14, 2011, 11:17:47 am »
Интересно,като мръдна Нептун(У5) с 20* назад ми се получава точен квадрат със стария ми МЦ 7* в Лъв, а по метода на годините ??? и Луната ми излиза на 4*в Лъв. Нептун ми е на 27* в Скорпион

*

Неактивен virgo

• 101
« Отговор #7 -: Септември 14, 2011, 03:30:03 pm »
 А каква е целта на всичко това?

« Отговор #8 -: Септември 14, 2011, 03:55:28 pm »

Ами уточняване часа на раждането   :)

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #9 -: Септември 14, 2011, 04:04:13 pm »

ретификацията е уточняване на точния час

често се започва първо от намиране на ~ асцедент (ако нямаме и идея от часа), понякога това не е много лесно де, особено ако има и планети около асц.;
после вече започва трудната работа определяне на точния градус - вече стана ясно има множество методи, но дори и те не винаги помагат, нужно е познание по прогностика - почти всички методи биха помогнали за точния градус... цяла наука си е това и според мен са малко астролозите, които биха могли да направят качествена и точна ректификация ;)

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #10 -: Септември 14, 2011, 04:12:37 pm »

ретификацията е уточняване на точния час

често се започва първо от намиране на ~ асцедент (ако нямаме и идея от часа), понякога това не е много лесно де, особено ако има и планети около асц.;
после вече започва трудната работа определяне на точния градус - вече стана ясно има множество методи, но дори и те не винаги помагат, нужно е познание по прогностика - почти всички методи биха помогнали за точния градус... цяла наука си е това и според мен са малко астролозите, които биха могли да направят качествена и точна ректификация ;)

Именно де, то това е целта. Като нямаме вяра на друг да ни ректифицира радикса да се опитаме сами да го направим. После можем да си се сърдим само на себе си ако не става.  ;) ;D

Ректификацията за мен си е висш пилотаж и голямо предизвикателство. Много ми е сложна тази част от астрологията.  :-[

*

Неактивен virgo

• 101
« Отговор #11 -: Септември 14, 2011, 04:38:05 pm »
Аха, ако не си я знаеш.

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #12 -: Септември 14, 2011, 05:27:50 pm »
 Да се опитаме .  :) Хващаме за всеки събития,  брак , смърт на близък , баба, дядо.
 При мен работи този метод дето Анели каза, ама да видим и другите.

Намирам пак Хирон намесен :o  Бабите по кой дом бяха?
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #13 -: Септември 14, 2011, 05:41:02 pm »
Мила, бабата зависи по бащина или майчина линия е. Ако е по майчина линия броиш 4 дом от 4ти и се получава 7ми, а ако е по бащина броиш 4ти дом от 10, значи 1 дом. При мен тук отговаря, тъй като Луна ми е в първи, в Скорпион и в квадратура с Марс. Баба ми по бащина линия е останала млада вдовица и е загубила първородното си детенце.  :( Както виждащ, Луна е доста наранена и определено описва донякъде живота на баба ми. К1 е в Скорпион. В картата ми Плутон е в точен съвпад със Слънце - баба ми беше много силен човек, въпреки неволите, които е имала.

Само да поясня, че има астролози, които гледат 10 дом за майката, а 4ти за бащата. Това според зависи дали мъжки или женски радикс се тълкува. Аз си отчитам и при двата еднакво - 4ти майката, 10ти бащата. 

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #14 -: Септември 14, 2011, 06:15:21 pm »
 И аз винаги 10 го брая за дом на бащата , 4 на майката,  поне при мен по - пасва. Добре броим и се получава първи. И ето  Прогресивната Луна в точна квадратура с АС :o Качвам карта на смъртта на баба ми. Баба ми ме е гледала и затова гледам Луната. Верен ми е градуса на АС :o  Нептун съвпад МС .Нептун навлиза в 4 дом на семейството.1 гр., сменя знака Засегнат беше . Марс в квадратури. Имаше вътрешен кръвоизлив , който изби по гърба. Може би от  бял дроб. Уран опозиция Хирон. Инсулт със засегнат гълтателен рефлекс. Прогресивната Луна е точно в 15гр на Рак.
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.