Здравей Гост

Градус на Плутон в картата и градуса му в опозиция.

• 23 Отговора
  • 4851 Прегледи
*

Неактивен milla_m

• 1060
 Прочетох коментар в един форум ,че противоположният градус  на Плутон в картата ни е важно място и е също  мястото където работим върху кармата си. При мен Плутон е в 21гр. на Дева, следователно 21 на Риби е в опозиция. Т. е 21гр. на Риби е много чувствителен. Мисля да го следя вече.
Изследвали ли сте подобно нещо, аспекти транзити към тази точка  и имало ли е нещо важно ? Ако има транзит през този градус случвало  ли се е нещо запомнящо се? Ясно, че ще има опозиция с Плутон при някакъв транзит, прогресия, но въпроса е като "разплащане" ли се усеща събитието? Не намерих друга информация за това.
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

Re: Градус на Плутон в картата и градуса му в опозиция.
« Отговор #1 -: Септември 20, 2011, 09:45:47 am »
Аз за първи път чувам за такова нещо, но звуче логично, защото опозицията на каквото и да било винаги има знаечение в астрологият,а като същото важи и за квадратурите. Лично за себе си знам, че опозето на Плутона ми е от особено важно значение, тъй като ми е връх на тао квадратура. Но това е друго.

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #2 -: Септември 20, 2011, 09:54:32 am »
Аз за първи път чувам за такова нещо, но звуче логично, защото опозицията на каквото и да било винаги има знаечение в астрологият,а като същото важи и за квадратурите. Лично за себе си знам, че опозето на Плутона ми е от особено важно значение, тъй като ми е връх на тао квадратура. Но това е друго.

Ами току що намерих там точката на приятелите. Наистина има логика, точно приятелите ни са тези, които ни показват грешките. :o  и ни казват истината, и ни отразяват .С малка разлика е тази точка-  24 гр. на риби.  Дали се приема орбис +,- 3 гр. Знам ли?

« Отговор #3 -: Септември 20, 2011, 10:05:34 am »
Може би трябва да се върнеш назад и да се сетиш по времето на транзита на Уран срещу Плутона ти,дали е имало някакво събитие.Транзитите на Уран  се открояват.
 Моят Плутон е на 29*в Дева.Управлява 3 дом и се намира в първи.Фокусна точка е на Т-квадрат с Венера и Юпитер в началните градуси съответно на Рак и Козирог.При мен транзитите към Плутона явно протичат на вътрешно ниво .По-скоро в начина на мислене и комуникация.От там вече като се задвижва останалата част от Т-квадрата и има определени събития.В момента транзитиращите Плутон и Уран са ми задвижили конфигурацията.В следствие на промяна в мисленето има промяна в ценностната система и средствата(Венера управлява 2-ри дом) и дома (Юпитер е управител на 4-ти).А кой на кого се разплаща ще се разбере в последствие

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #4 -: Септември 20, 2011, 10:09:06 am »
Плутон е на 18 градуса във Везни, в точен съвпад с АС. Ясно е, че противоположната му точка е 18 гр. Овен - десцендента ми. Партньорите ме учат - то това си ми е ясно.
В интерес на истината не знаех за този метод, но ще погледна прогресии и транзити към точката.

« Отговор #5 -: Септември 20, 2011, 10:10:38 am »
Може би трябва да се върнеш назад и да се сетиш по времето на транзита на Уран срещу Плутона ти,дали е имало някакво събитие.Транзитите на Уран  се открояват.
 Моят Плутон е на 29*в Дева.Управлява 3 дом и се намира в първи.Фокусна точка е на Т-квадрат с Венера и Юпитер в началните градуси съответно на Рак и Козирог.При мен транзитите към Плутона явно протичат на вътрешно ниво .По-скоро в начина на мислене и комуникация.От там вече като се задвижва останалата част от Т-квадрата и има определени събития.В момента транзитиращите Плутон и Уран са ми задвижили конфигурацията.В следствие на промяна в мисленето има промяна в ценностната система и средствата(Венера управлява 2-ри дом) и дома (Юпитер е управител на 4-ти).А кой на кого се разплаща ще се разбере в последствие

Знаеш ли, при мен точно в момента тр.Уран е опозе на Плутона ми  ::) Плутон е У4 и е във 2 дом, а Уран е У7 и е в 3 дом . Докато тр. Уран се подвизава в 8 дом в момента .

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #6 -: Септември 20, 2011, 10:43:03 am »
   А Хирон прави ли ви някакви аспекти с тази противоположна точка, защото при мен е пък в съвпад, и дали се препраща енергия от него и към него? Той нали е моста. Съвпад на противоположната  точка на Плутон  с Хирон.  И се получава нещо такова - точката да кажем е чувствителна. Аз я минах тази опозиция Уран /Плутон , Уран/Уран, промяна в мисленето имаше  при всички положения, точно на вътрешно ниво, започнах да се отстоявам много повече и да си градя нови виждания. Плутон ми управлява 2 дом. Но се конфронтирах с много хора, където навремето  повече аз съм отстъпвала за да има мир. Някои отпаднаха.   .  Урановата опозиция я усетих като като нещо такова " така повече не може да продължава". Но не знам дали не бъркам понякога енергиите на Плутон и Уран, защото са в съвпад и се задействат заедно при транзит. Транзита на Уран през тази точка е правил и съвпад с Хирон , влизат и нови хора в живота ми , дааааааа. Много нови хора  / нямам предвид любовни отношения само/ Плутон го усещам по тежък и сгъстен по принцип, все пак ми управлява 2 дом.

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #7 -: Септември 20, 2011, 10:49:36 am »
Противапол точка на Плутон е ДСЦ ми, а Хирон е в 7-ми дом. Съвпад няма, но принципа на уроците си остава.
Мила , Плутон в 1-ви дом ли ти е?

« Отговор #8 -: Септември 20, 2011, 11:00:14 am »
   А Хирон прави ли ви някакви аспекти с тази противоположна точка, защото при мен е пък в съвпад, и дали се препраща енергия от него и към него? Той нали е моста. Съвпад на противоположната  точка на Плутон  с Хирон.  И се получава нещо такова - точката да кажем е чувствителна. Аз я минах тази опозиция Уран /Плутон , Уран/Уран, промяна в мисленето имаше  при всички положения, точно на вътрешно ниво, започнах да се отстоявам много повече и да си градя нови виждания. Плутон ми управлява 2 дом. Но се конфронтирах с много хора, където навремето  повече аз съм отстъпвала за да има мир. Някои отпаднаха.   .  Урановата опозиция я усетих като като нещо такова " така повече не може да продължава". Но не знам дали не бъркам понякога енергиите на Плутон и Уран, защото са в съвпад и се задействат заедно при транзит. Транзита на Уран през тази точка е правил и съвпад с Хирон , влизат и нови хора в живота ми , дааааааа. Много нови хора  / нямам предвид любовни отношения само/ Плутон го усещам по тежък и сгъстен по принцип, все пак ми управлява 2 дом.
  И аз така го усещам.С Хирон при мен няма връзка.Като стигне Уран на 16* в Овен и направи съвпад с него ще казвам.При теб явно са били засегнати доста болезнени теми.

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #9 -: Септември 20, 2011, 11:10:38 am »
аз нямам такива наблюдения..
при транзит на уран през тази точка - нищо.
при транзит на юпитер - пак нищо
при транзит на северен възел - нищо
и при прогресия на луна - пак нищо..
ако това е вярно все нещо щеше да има запомнящо се.

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #10 -: Септември 20, 2011, 11:13:04 am »
Противапол точка на Плутон е ДСЦ ми, а Хирон е в 7-ми дом. Съвпад няма, но принципа на уроците си остава.
Мила , Плутон в 1-ви дом ли ти е?

В 11 дом, 21 гр. дева, на края на куспидата на 11 дом.  И го приемам като критичен.

« Отговор #11 -: Септември 20, 2011, 11:25:03 am »
А при транзит на Сатурн?Какво ти управлява в картата?Къде се намира и каква е връзката му с останалите планети?

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #12 -: Септември 20, 2011, 11:36:17 am »
А при транзит на Сатурн?Какво ти управлява в картата?Къде се намира и каква е връзката му с останалите планети?

Намира се в 6 дом  в дома на Марс , Марс в 3 в квадратура с Плутон. Ами сега съм решила поне Луната като минава през тази точка да казвам какво се случва . Ама конкретно през точката . И Марс ще го видя, той  е в 3 дом в натала ,  и него ще го проследя.

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #13 -: Септември 20, 2011, 11:43:32 am »
"ПЛУТОН
Планетния фактор на еволюцията и трансформиращите сили, предизвикващ пълна метаморфоза на това, което е било, множество събрани мощни тенденции за промяна - това е Плутон.
   Плутон се свързва с еволюционното пътуване на душата и с това как феноменът на индивидуалната еволюция произлиза от душата. Нашето еволюционно минало посочва феномена на прераждането и превъплътяването на душата, представя най-дълбоките източници на неосъзнатата емоционална сигурност. Това води до съпротива на промяната, което е една динамична структура, създаваща насилие за индивидите.Ролята на Плутон е да предсказва бъдещето, да  фокусира вниманието върху необходимостта от развитие и промянана всички стари и ненужни структури, насоки и поведенчески прояви. Това предполага ограничения или задържащи елементи.  Плутон е бинарна планетна система с луната Харон, давайки вибрацията на двойното съвместно съществуване в една рождена карта. Разположението на Плутон по дом и знак описва както убежденията, желанията, мислите, така и еволюционното състояние и причината за този живот от гледна точка на противоположния дом или знак на Плутон, така наречената полярна точка. Тази полярна точка описва напрежението между миналото, настоящето и бъдещето. Възможността за напрежение и вътрешен конфликт, отразена в тези двойнствени желания на душата, може да се отъждестви с основния психологически феномен на привличането и отблъскването. Ние може да се привличаме от същите неща, от които се отблъскваме и обратното. Желанието на душата да еволюира се подчертава от срещуположната точка на рождената позиция на Плутон, при което привличане и отблъскване винаги се върви към Източника. Рождената позиция на Плутон представлява област на естествен стремеж към сигурност и затова дава огромна мощ.
Изборът се отразява на нашите желания, а желанията определят всичко, което ще се случи на индивидуално или колективно ниво.
"

Ами пишат за тази точка, даже сега виждам, че се наричала полярна, снощи четох нещо друго. Ще гледам поне какви мисли ме връхлитат. ;D, ако няма събития.

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #14 -: Септември 20, 2011, 11:46:36 am »
При транзитите обаче на самия Плутон няма шега.
Тогава със сигурност има трансформации и то истински.