Здравей Гост

Ретрограден Юпитер - натал и транзити

• 12 Отговора
  • 3513 Прегледи
*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Ретрограден Юпитер - натал и транзити
« -: Септември 22, 2011, 12:15:11 pm »
новичка тема - знам, че не всички го харесват тоз, но той не е за подценяване, а когато е и ретро ммм, чуден е.
как го разбирате? къде е късмета? как ви действа ретроградността му в телец?

Re: Ретрограден Юпитер - натал и транзити
« Отговор #1 -: Септември 22, 2011, 06:18:23 pm »
 :) на мен колкото и да не ми харесва на моменти проявлението му, не мога да отрека, че преди всичко май ми донесе повече полза, отколкото вреда (както си мислех в един период). Транзита му през Телец (тригон с натални венера, слънце, сев лунен възел - три пъти ще премине през тях) ми донесе първо едно разочарование по темите на 5 дом (сърдечните отношения) , които от своя страна ме подтикнаха да взема кардинални решения в живота си свързани с тези теми, след това ми донесе една още по-голяма радост по темите на пети дом. Да отбележа- натален Юпитер в 5 дом, слънцето управлява 5 дом и диспозитор на Юпитер е също така в 5 дом :P. Юпитер натален е в знака Лъв :)

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #2 -: Септември 23, 2011, 01:06:57 am »
Не отчитам някакви значими събития ( поне за сега ). При стационарната му фаза, беше в съвпад с натална Венера - раздут оптимизъм и ... нищо  ??? 2012 отново ще направи съвпад с Венера, а и със Слънцето - може тогава да донесе нещо положително  :)

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #3 -: Септември 23, 2011, 07:40:44 am »
Ретрограден си ми е в натала. Управлява 3-ти и е в 10-ти. Не се обичаме много с него, определено не ми е носил големи благинни. Сега трнзитира в 7-ми. При първия тригон към У7 - Марс през август ми донесе раздяла. Сега чакам втория - през октомври. напълно наясно съм че при положителни аспекти може да предизвика отрицателни събития, които преминавайки в директно положение да осъзнаеш, че са били за твое добро.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #4 -: Септември 23, 2011, 09:37:06 am »
Ретрограден е в натала...в знака на Близнака...В специален градус е....Във взаимна рецепция е...с Меркурий....По време на едни такива ретро движения винаги носи събитийност...

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #5 -: Септември 23, 2011, 10:30:14 am »
И при мен е ретрограден в натала, в Овен, в 5-и дом. Когато имах юпитерово завръщане, детето завърши успешно висше образование и записа 2 магистратура, които също завърши. Сега ми транзитира през 6-и дом, където е Луната ми,  донесе ми ремонт на дома, мноого основен, но мисля, че  тук по-скоро се засили действието на Луната като традиционен управител на 4-и дом. Като че очакванията при транзити на Юпитер са по-големи от това, което дава в действителност, но какво да се прави. Иска ни се, ама трябва и работа, сълзи нива не поливат.

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #6 -: Септември 23, 2011, 01:25:45 pm »
При мен Юпитер абсолютно винаги е бил свързан с някакво събитие при преминаване през осите или при аспект към Венера или Слънце. В 90% от случаите много положително.

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #7 -: Септември 23, 2011, 01:28:09 pm »
много ми е странен - ужким имаше опозиция а не мога да определя дали има събитийност - мисля, че пак ще направи опозе към нат. Юпитер, но по-интересното според мен е, че като се обърне ще мине през К8  ??? и нат. Вертекс и Хирон - според мен тогава ще става нещо още повече и Сатурн ще помачка малко Венера (уп. на 8-мия)

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #8 -: Септември 23, 2011, 01:43:59 pm »
И при мен имаше опозиция, но нямаше нещо интересно. напрегнатите аспекти на Юпитер не работят :) само положителните.
Премина и през Хирон, но нямаше интерсни случки също.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #9 -: Септември 23, 2011, 01:48:05 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=oIFmhye6fqw&feature=related

ВИНАГИ СЪМ ОБИЧАЛА ТЕЖКИТЕ АСПЕКТИТЕ...ЧРЕЗ ТЯХ СЪМ ЖИВА...НЕ СИ ПАДАМ ПО ТРИГОНИТЕ...МАКАР ДА ИМАМ КОСМИЧЕСКИ ЗЕМЕН ТРИГОН....

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #10 -: Септември 23, 2011, 02:00:19 pm »
Ах, тези венци!:) Видя  ли венец и асоциирам с трънен, надгробен или венеца, на агнето по Гергьовден!:) Къде останаха милите детски дни, когато се кичех с венчета от цветя! това усещане по Сатурн ли е или по Плутон? Май по Плутон....

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #11 -: Септември 23, 2011, 02:09:52 pm »
Ах, тези венци!:) Видя  ли венец и асоциирам с трънен, надгробен или венеца, на агнето по Гергьовден!:) Къде останаха милите детски дни, когато се кичех с венчета от цветя! това усещане по Сатурн ли е или по Плутон? Май по Плутон....

Тръните са истински...,те са достолепни...те са с неподправена красота...нищо излишно,просто симетрия. Красотата е там където няма излишни неща...Тръните са на Сатурн...сухи , дори пресъхнали запазват достолепна красота...Плутон трансформира....

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #12 -: Септември 23, 2011, 02:14:32 pm »
Даааа!