Здравей Гост

Рецепти по луната в знаците на зодиака

• 15 Отговора
  • 6527 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Прехвърлям идеите си тук... ;D     

Моля споделете как вилнеете в кухнята... ;D Разкажете някоя и друга рецепта..
Кои са любимите Ви подправки..., какви храни харесвате... плодове , зеленчуци...

И не забравяйте да посочите мястото на луната и нейните аспекти в картата си...

Да ви е вкусно! ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Рецепти по луната в знаците на зодиака
« Отговор #1 -: Юни 23, 2011, 03:04:11 pm »
луна в телец

Обожавам да готвя ,но с условия :-[   ,някой да помага  да бели например картофите , да почисти и измие плодовете и зеленчуците. Ненавиждам миенето на чиниите и тенджерите  . Срам ме е от мен си   :confuse3:,щотоооо все децата го правят,но с кеф.

Обожавам  подправките , в кухнята си имам над 100 вида. За мен това е голям подарък.
Използвам ги премерено ,но винаги. Обичам да експериментирам , харесвам всякаква кухня-от европейска до австралийска.
Харесва ми много рибата и плодовете на морето , всякакви мекотели умея да приготвям. И с кеф бих изпзпкала всички рибки.... ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Юни 23, 2011, 03:19:50 pm »
октопод по марайски       

1 охтопод  около 800гр.
300гр.водка
1бр.портокал
1бр.лимон
5 зърна бахар
10зърна черен пипер
стръкче прясна мащерка
сол на вкус
200гр.вода

Вари се в маринатата около 40 мин. изваждам,изцеждам и мятам на скарата за минутки.
на водна баня половин лимон,половин портокал ,зехтин и риган/по възможност пресен/ .
слагам в чинийки и поливам със соса :)

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #3 -: Юни 23, 2011, 03:24:51 pm »
ох, ох, ох

Луна в риби - 5-ти дом,  у5 е Уранчо-бабанчо
какво да кажа, като цяло кухнята не е моето място - Марая аз също не понасям миенето на чинии, но искам не искам се налага по някога, все по-често се замислям за опцията за машинка помагачка :)
като цяло вечно загарям нещо, все нещо кипи, пада, чупи се, все се разпиляват и бягат ( :confuse3: те самички), но пък мога да готвя почти всичко ...., което ям, не се сещам нещо, което да не знам пък и винаги имам под ръка голямата готварска книга - гугле  :P Признавам си без бой, че се справям най-добре с храните на бързо - когато трябва да се импровизира.
Наскоро открих нещо, което ме учуди, оказа се, че най-много се забавлявам при приготвянето на Сладки неща - кексове, торти, сладкиши, дребни сладки (във астро сайта бях пускала творчеството си повод дения ден на малечка), тогава ми беше сефтето в тортената област, но пък идеята, че станах цялата в боички ме очарова :)
а творбите с т.н. фондан - сладки смеси за моделиране - ухааа кеф, вече във фризера винаги си имам дозички :) - пък и на малката и харесват

това са сладки животинки хи-хи

а тук http://s176.photobucket.com/albums/w193/boliarka/mamaCake/ е сесията на сефтето :)))

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #4 -: Юни 23, 2011, 03:54:59 pm »
салата селъри
нарязвам на тънко селърито
изцедено мляко ,лъжица сметана данон , 3 супени лъжици майонеза , връзка копър , ядки кедрови запечени за минутки на тиган.пермиджано ситно настъргано отгоре.смесвам и обърквам всичко , отгоре украсявам с ядките и пермиджаното.
измишльотина ,ама много вкусна става.
селърито е вид целина.внос от израел има я почти навсякъде по пазара.

въздушна салата
1кг.варени картофи
1буркан кисели краставички
5 кремвирша
майонеза
яйца 5 бр. твърдо сварени
кашкавал

всички продукти минават на ренде.
в стъклена купа слагам ред картофи и лъжица майонеза в/у тях ,която разтилам на тънък пласт.след това слагам кисели краставички и майонеза по същия начин като първия ред.поставям и кремвиршите ,а в/у тях отново лъжичка майонеза и така докато приключат продуктите.
най отгоре настъргвам кашкавал и яйцата също настъргани......
оставям да престои една нощ в хладилника и на следващия ден е готова за консумация.
страхотна е и наяжда.
никаква сол не слагам.

Селърито съдържа големи количества витамин C и редица други активни съставки, укрепващи нашето здраве. Една от тях – Phthalide, активно регулира нивата на холестерола, а Courmarins предотвратява появата на ракови клетки. Големите количества витамин C в селърито предпазват организма от простудни заболявания. Доказано е, че витамин C помага при борба с инфекциозните заболявания, което прави селърито любима храна на много хора.

В китайската медицина селърито от дълги години се използва като регулатор на кръвното налягане. Активната съставка Phthalide помага на мускулите около артериите да се отпускат и позволява на тези съдове да се разширяват. Увеличеният обем на артериите позволява на кръвта да тече при по-ниско налягане. Phthalide също така участва в намаляването на стрес хормоните, които се явяват причина за стесняването на кръвоносните съдове. Селърито има и други съставки, участващи в понижаването на кръвното налягане- Калций, Калий и Магнезий и никой не може да отрече ползата от консумацията му.

Селърито има и диуретичен ефект благодарение на калия и натрия – жизненоважни минерали, участващи в регулирането на течностите в организма. При повишени количества течности в организма, селърито стимулира производството на урина, като му позволява да изхвърли чрез нея отпадъчните продукти.

Магическите стръкове съдържат съставка Courmarin, която не позволява на свободните радикали да увреждат клетките. Намалявайки клетъчните мутации, се предотвратява появата на ракови клетки. Courmarin-ът също така увеличава активността на определени бели кръвни телца (имунните защитници), целящи да унищожават мутирали (ракови) клетки. Открита е и друга съставка – Acetylenics, която спира нарастването на туморните клетки.

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #5 -: Юни 23, 2011, 04:59:06 pm »
луна в телец

Обожавам да готвя ,но с условия :-[   ,някой да помага  да бели например картофите , да почисти и измие плодовете и зеленчуците. Ненавиждам миенето на чиниите и тенджерите  . Срам ме е от мен си   :confuse3:,щотоооо все децата го правят,но с кеф.

Обожавам  подправките , в кухнята си имам над 100 вида. За мен това е голям подарък.
Използвам ги премерено ,но винаги. Обичам да експериментирам , харесвам всякаква кухня-от европейска до австралийска.
Харесва ми много рибата и плодовете на морето , всякакви мекотели умея да приготвям. И с кеф бих изпзпкала всички рибки.... ;D

Марая, Марая - мъжа ми и той с Луна в Телец и е същия в кухнята  ;D Като реши да си сготви нещо ми се изправят косите - после чистя 1 час след него  ;D А моята Луна е в Дева и като видя, как е оплескал кухнята, направо ми се реве  :'( Иначе и двамата обичаме пикантни неща, риба също

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #6 -: Юни 23, 2011, 05:01:32 pm »
Малеййй...,много ме е срам...,ама много мацам.... ;D ;D...След мен кухнята е за основно почистване.... :-[

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #7 -: Юни 23, 2011, 05:47:11 pm »
Нарежи ;D ;D  на финни филийки авокадото.поръси с изцеден лимон , пасирай чесън ,настържи няколко твърдо сварени яйца и обилно копър ,може да сложиш и чер пипер / предпочитам бял или шарен ,не дразни стомаха/.

Костилките не изхвърляй , а посади - ще имаш авокадо до месеци. Или с костилката...магия за любов.... ;D

Пасирам люта чушка , авокадо ,чесън ,домат и лимонов сок. В/у пюрето слагам няколко почистени и сварени скариди. Ако намериш и филиран бадем/пикадили/ го запържи без мазнина за минутка докато стане златист. Поръси в/у скаридите и ела да видиш за какво мезе става дума.
подходящи питиета :   рикард ,перно ,узо или мАСТиСка  .
наздраве  да ти е сладко!

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #8 -: Юни 23, 2011, 05:49:30 pm »
Десерта...от авокадо...

Сок от портокал , ядки от кедър/пикадили/ или бадем , пудра захар и няколко капки коняк.
Авокадото е пасирано със захарта , можеш да нарежеш на малки парченца портокала ,объркваш ,препечен леко кедър и няколко капки коняк още при пасирането.
Отгоре едно листенце свежа мента.
Много оригинален и полезен десерт!

:-*

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #9 -: Юни 24, 2011, 08:46:35 am »
Нарежи ;D ;D  на финни филийки авокадото.поръси с изцеден лимон , пасирай чесън ,настържи няколко твърдо сварени яйца и обилно копър ,може да сложиш и чер пипер / предпочитам бял или шарен ,не дразни стомаха/.

Костилките не изхвърляй , а посади - ще имаш авокадо до месеци. Или с костилката...магия за любов.... ;D

Пасирам люта чушка , авокадо ,чесън ,домат и лимонов сок. В/у пюрето слагам няколко почистени и сварени скариди. Ако намериш и филиран бадем/пикадили/ го запържи без мазнина за минутка докато стане златист. Поръси в/у скаридите и ела да видиш за какво мезе става дума.
подходящи питиета :   рикард ,перно ,узо или мАСТиСка  .
наздраве  да ти е сладко!

Рецептата за пюрето вече съм я пробвала - наистина е страхотна гарнитура за всякакъв вид риба и морски деликатеси! А и костилки си бях засяла - едната поникна и много бързо расте. Дали като порасне ще дава плодове?  :)

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #10 -: Юни 24, 2011, 02:08:30 pm »
шишарка от синьо сирене и бадеми

Рецепта, с която можете да очаровате любимия (с елегантна и романтична вечеря на свещи - от Марая, някое основно ястие - афродизиак ;) ) или гостите

1 ¼ чаша сурови бадеми (или готови изпечени - аз предпочитам този вариант)
1 крема сирене (помните го от миналото - сега се намира в по-големите магазини)
½ чаша майонеза
3 парчета изпържен хрупкав бекон на кубчета (може да се замени и с друго)
Копър
Сол
Пипер
1 лъжица ситно нарязан зелен лук (или стар но той трябва да е много на ситно - с кухненски робот става много добре)

Начин на приготвяне:

Ако бадемите са сурови се печат на предварително загрята фурна за около 20 мин. на 250гр. - малко водичка и сол - знаете как става ;)

Крема сиренето се смесва с майонезата. Добавя се бекона, солта, пипера, копъра и лука. Престоява за няколко часа в хладилника, за да стегне.
Следва забавната част :) В чинията за сервиране се оформя сместа и се подреждат бадемите (и без този ефект е вкусно) ::) При сервиране може да се добави и сухарчета (препечени или запържени хапки)

Може да се експериментира с различни видове сирена ;)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #11 -: Юни 24, 2011, 02:10:31 pm »
Мммм, много красива тая шишарка....Страхотна е ....И както обожавам синьо сирене.... :-*

Еее...,много ме зареди....

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #12 -: Юни 24, 2011, 02:11:34 pm »
Мммм, много красива тая шишарка....Страхотна е ....И както обожавам синьо сирене.... :-*

Еее...,много ме зареди....

и аз обичам всички сирена :) но не всеки обича за това с крема ще допадне на повече хора  ;D

*

Romantica

« Отговор #13 -: Юни 24, 2011, 03:49:58 pm »
Една Луна в Риби...  ;)

Обичам да готвя (правя го само, когато имам вдъхновение), като предпочитам леки зеленчукови супи, вегетариански ястия, салати, пици, десерти, питки... Тежки и сложни манджи не мога да правя.
През последната една година доста си промених хранителния режим към по-течна и по-полезна храна, покрай мен и родителите ми (баща - Луна във Везни и майка - Луна във Водолей, тя готви в нас). Пържено и мазно не ядем. Предимно храната е сурова, готвена на пара или пекана на хартия...

Много е важно как е подредена масата, не мога да ям бързо "на крак", когато има възможност ям с пръсти, без прибори, за да усещам храната...

Никога не спазвам рецепти, винаги добавям или недобавям продукт, но никога не готвя, така както е посочено в рецептата ;D

От мен едина лятна, студена супа - Таратор ;D

1 кофичка кис. мляко 2%
1 краставица
1 кофичка вода
чесън, сол, много копър (много е полезен за храносмилателната с-ма)

Зехтин или олио, както и орехи - не слагам, нещо не ми допада....

Обичам да го сервирам в каничка  :)

П.П. Обичам да мия чинии, успокоява ме  ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #14 -: Юни 24, 2011, 04:36:57 pm »
А , ако добавим и малко орехчета...ситно нарязани....?! ::)
Пробвала ли си така?