Здравей Гост

Прогресия на планетите и влиянието им при прогресиране

• 30 Отговора
  • 10380 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Самата дума прогресия говори много...

Всъщност кое е най-важното което следва да знаем...Прогресията говори за вътрешните изменения на натива , за неговото развитие като личност...
Основните правила при прогресия са няколко...

Прогресиите оказват влияние преди всичко  върху домовете, в които участващите в прогресията планети са разположени в наталната карта.
Прогресиите имат  влияние и   на дома, в който се намира прогресивната планета в прогресивната карта, както и на домовете, които управлява прогресивната планета в натала.
Прогресията ще окаже влияние и върху  домовете, чиито естествен управител е прогресивната планета.
Прогресията се  изразява с  основната природа на планетите, които включва.
Прогресията  изразява знаците, в които се намират включените в нея планети.
Прогресиите са най-силни, когато са апликиращи. Изключение правят  прогресиите в неподвижни знаци. Такава прогресия може  да се прояви  в събитие едва 2 -3 градуса след точния аспект.
Прогресии, при които прогресивни планети аспектират други прогресивни планети имат много силно  влияние , но продължителността им е съкратена най-много до една година, дори  в аспекта  да участва прогресивно Слънце.
Аспект на прогресивно Слънце към рождена планета обикновено действа поне три години.
Прогресии могат да образуват и бавни планети.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Изключително важни са ингресиите на прогресивните планети , както и преминаването им от една фаза в друга.... ;)

*

Неактивен tanya

• 917
Аз не отдавах особено значение на прогресиите на бавно-движещите се планети, обаче се случи нещо интересно. Тази година в картата на мъжа ми, Нептун стана директен по прогресия и той изведнъж стана вегетарианец, започна да чете Библията, абе направо ме изуми! Няма транзити в момента на Нептун или Плутон към лични планети, та затова отдавам тази му метаморфоза на прогресивния Нептун в 12 дом

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Аз не отдавах особено значение на прогресиите на бавно-движещите се планети, обаче се случи нещо интересно. Тази година в картата на мъжа ми, Нептун стана директен по прогресия и той изведнъж стана вегетарианец, започна да чете Библията, абе направо ме изуми! Няма транзити в момента на Нептун или Плутон към лични планети, та затова отдавам тази му метаморфоза на прогресивния Нептун в 12 дом

Tanya , а къде е прогресивната луна на мъжа ти? ::)
Да не е в Дева? ???

А какво управлява Нептун и къде се намира в натала?

Интересно наистина  :)

*

Неактивен tanya

• 917

Да не е в Дева? ???
Не, във Везни е - 10 дом  ::)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!

Да не е в Дева? ???
Не, във Везни е - 10 дом  ::)

А какви аспекти прави? ???

*

Неактивен tanya

• 917
Нептун е в 12, У3. Промяната започна в началото на годината - тогава пр. Луна е образувала тригон с Венера в Близнаци 7 дом и опозиция на Хирон в Овен 4 дом.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Не знам защо ,но отказа от месото..не мога да го свържа с Нептун... ::) Ти защо мислиш..,че е негово дело това? ::)

*

Неактивен Antena

• 1189
Аз също не ям месо от дете още...
Изпитвам отвращение, а също така и мисълта за убито животно ми е непоносима..
Това не е в следствие на накакви теории и т.н.. както казах от дете имам това усещане.
Нептун в картата ми е много изразен, съвпад с МЦ..
Не зная дали се дължи на него...

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Антена...,аз много харесвам НЕПТУН НА КАРДИНАЛНИТЕ ОСИ...Самата аз имам дете с такъв Нептун..и изявите и в телевизията не са случайни...Тя обаче е месарка... ::)...Пада си по рибата и морските деликатеси много...От месата много обича телешко....Други меса не яде...Пробвах се преди време да замени телешкото с щраусово месо...,но не биде... ???

*

Неактивен Antena

• 1189
Ами не знам, действително нямам идея къде би могло да се търси в картата евентуално вегетарианство..
Според мен е може би свързано по някакъв начин с 9-ти дом, и аспекти с неговия управител, а също така и с управителя на 6-ти дом.
Извън астрологията съм чувала, че може би зависи и от кръвната група.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
За храненето гледам 2-ри и 6-ти дом...Спокойно , не се стряскай...да 2-ри дом се свързва с храната... ;)

*

Неактивен tanya

• 917
Приятели -извинявайте! Гледах, гледах и не сам догледала нещата! Търсих промяна на мирогледа по транзити и прогресии и не открих такива. Но сега се сещам, че на 04. 01 имаше Слънчево затъмнение, попадащо в 1 дом на мъжа ми, не далеч от неговия ЮПИТЕР - Това обяснява нещата! Все повече се уверявам, че затъмненията водят до конкретни събития  ;)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Приятели -извинявайте! Гледах, гледах и не сам догледала нещата! Търсих промяна на мирогледа по транзити и прогресии и не открих такива. Но сега се сещам, че на 04. 01 имаше Слънчево затъмнение, попадащо в 1 дом на мъжа ми, не далеч от неговия ЮПИТЕР - Това обяснява нещата! Все повече се уверявам, че затъмненията водят до конкретни събития  ;)

Факт... Но...трябва да има нещо....без аспект не става.... ???
Не търси само мажорни аспекти....