Здравей Гост

Соларния Вертекс

• 10 Отговора
  • 2220 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Соларния Вертекс
« -: Октомври 15, 2011, 01:03:04 pm »
Мястото в солара е от значение , както всички знаем. Въпроса е при какви транзити през соларната година е бил активиран? Случвало ли се е? Бихте ли погледнали ПОРТАЛА НА СЪДБАТА?! И да споделите.... :-*

*

Неактивен Antena

• 1189
Re: Соларния Вертекс
« Отговор #1 -: Октомври 15, 2011, 02:04:27 pm »
този вертекс действа когато му хрумне :)
имах даже новолуние в съвпад с наталния вертекс и нищо съдбовно нямаше..

по въпроса със соларния нещата са още по-неясни..
в солара, който започна преди няколко дена, имам съвпад на сол. вертекс със слънце и юпитер, и соларен сатурн в 6-ти
нямам идея какво трябва да означава и при какъв транзит би се активирало...  ::)
може би един транзит на венера би бил интересн там, но знам ли..

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Октомври 15, 2011, 02:18:09 pm »

в солара, който започна преди няколко дена, имам съвпад на сол. вертекс със слънце и юпитер, и соларен сатурн в 6-ти
нямам идея какво трябва да означава и при какъв транзит би се активирало...  ::)

В моя солар , соларен вертекс е в абсолютен съвпад със слънцето. Доста съдбовни неща свързани с аналогиите на слънцето... ???

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #3 -: Октомври 15, 2011, 02:47:50 pm »
при вертекс разглеждам само съвпади точни, може би и съвпади пак точни с антивертекс..

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #4 -: Октомври 15, 2011, 03:05:16 pm »
Между другото сега се сещам, че по дирекции ветртекс ми е в точен съпвад със слънцето.
Специално за прогресии и дирекции ветрекс се взима под внимание.  Ако има съвпад или с натален вертекс или прогр/дир вертекс съвпада с планета е от особено значение.
В солара би трябвало да изразява посока, че може би годината в някоя област ще бъде важна, докато при прогресиите носи събитие, не само посока.
Също така дублирането на аспекти  и в солара и в прогресиите пък е сигурен знак за някаква случка важна при това.

« Отговор #5 -: Октомври 15, 2011, 05:52:22 pm »

В моя солар , соларен вертекс е в абсолютен съвпад със слънцето. Доста съдбовни неща свързани с аналогиите на слънцето... ???

И в моят солар Вертекс е в съвпад със Слънце, ей сега го проверих ;) Това се случва в 7ми соларен, който попада в 7ми натален, защото тази година ми се дублират соларни/натални оси. Слънцето ми е в 7ми и в натала!

Погледнах прогресии-пр вертекс в съвпад с натален Юпитер, пр Луна и тя в съвпад с Юпи и Вертекс, но все още има време до точен съвпад... ами чакам нещичко да стане... Тр Луна и тя с съвпад с натален Вертекс, все пак, имайки предвид колко бързо се движи транзитна Луна, може би този и аспект не е от голямо значение, като соларните или прогрсивните аспекти.

Благодря ви за инфо-то, досега си мислех че Вертекс се използва по-скоро в синастрия :)
Yeah you and me we can light up the sky
If you stay by my side
We can rule the world

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #6 -: Октомври 15, 2011, 07:27:41 pm »
предполагам, че и в натала ти вертекс е в съвпад със слънцето..
логично е че щом осите повтарят наталните и ветрекс ще повтори наталното си положение.

« Отговор #7 -: Октомври 15, 2011, 08:00:53 pm »
В момента прогресивният и дирекционен вертекс ми е в съвпад със северния възел на К7. Чака ли ме нещо съдбовно?

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #8 -: Октомври 15, 2011, 09:54:05 pm »
В момента прогресивният и дирекционен вертекс ми е в съвпад със северния възел на К7. Чака ли ме нещо съдбовно?

Колко точен е аспекта?
Къде е северния възел, на колко градуса е той, ДЦ и вертекса? тук трябва да има съвсем точен аспект - градус разлика е много...И в този смисъл трябва да си съвсем сигурна за часа си на раждане, за да е точен и вертекса.. и ДЦ съответно.
Иначе ако всичко действително съвпада бих казала - ДА

« Отговор #9 -: Октомври 15, 2011, 10:13:06 pm »

Колко точен е аспекта?
Къде е северния възел, на колко градуса е той, ДЦ и вертекса? тук трябва да има съвсем точен аспект - градус разлика е много...И в този смисъл трябва да си съвсем сигурна за часа си на раждане, за да е точен и вертекса.. и ДЦ съответно.
Иначе ако всичко действително съвпада бих казала - ДА
Ами да,картата ми е много точна.
Прогресивният вертекс в момента е в точен съвпад с сев възел,а дирекционният е на 2 гр от точният съвпад.

Какво точно ще е съдбовното според теб? :)
Иначе сев възел на 3гр ,а ДС на 5гр.

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #10 -: Октомври 15, 2011, 10:27:58 pm »
2 градуса при дирекциите са си цели две години общо взето :)
ами според мен нещата ще са действително интересни при съвпада с ДЦ, а доколкото разбирам и по дирекции ще има точен такъв, но има време до тогава..
за да може да се каже в какво ще се изрази съвпада на вертекс със северен възел, трябва да се види картата все пак, както и транзитите които ще засегнат този съвпад.