Здравей Гост

Астероид 3361 Орфей/ Orpheus

• 7 Отговора
  • 1930 Прегледи
*

Romantica

Астероид 3361 Орфей/ Orpheus
« -: Октомври 16, 2011, 12:46:21 am »
Съществувал ли е Орфей, първият и затова може би най-загадъчен певец на античността, предшественикът на Омир и европейската култура?

Всичко свързано с него звучи като легенда и в същото време носи силата и знанието от едно учение, наречено орфическо

Орфей остава жив във времето със своя чар, с вълшебната си музика и слово. Той разкрива на народа небесните богове: Зевс, Аполон, Артемида и Палада. Разказва за Посейдон – владетел на океана, за Плутон – съдия на мъртвите и  владетел на Тартар. Добре осведомен за божествената йерархия, той въвежда ред и хармония сред хаоса на елинския пантеон. Религията е навсякъде приета.

На своите ученици Орфей предава съкровени тайни…

Митът за умиращия и възкръсващ Дионис, олицетворяващ вечно умиращата и възкръсваща Природа, както и безкрайността на микро и макрокосмоса ще ни приближават все повече до идеята за безсмъртието. Едно такова скиталчество на духа и жаждата за пълно, пантеистично сливане с природата и в смъртта неизбежно довежда орфиците до своеобразна натурфилософия и „космическа религия”, че душата след дългото си ходене по мъките накрая неизменно се отправя към звездите или сама се превръща в звезда – в лоното на първоматерията.

При мен в 1 дом, овен. Тригон Сатурн, тригон МС.
Обожавам музиката, свирила съм на пиано 5 г. и продължавам да го правя, когато имам време...

При вас?

ПП. Портретът е рисуван от невероятната художничка и дъщеря на Петър Димков, Лили Димкова.
« Последна редакция: Октомври 16, 2011, 12:47:55 am от Romantica »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Астероид 3361 Орфей/ Orpheus
« Отговор #1 -: Октомври 16, 2011, 01:02:51 am »
8*55" В Риби...почти в съвпад със Сатурн....

Словото....в каре с Меркурий...Пяла съм в хор.... ::) Пиша....

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #2 -: Октомври 16, 2011, 09:52:17 am »
 ;D почти при Луната (4,18), Орфей е на 6,01 - почти са в съвпад..  ;D ето го творчеството хе-хе

всъщност ми прави впечатление, че някои от астероидите подчертават неща, които са "казани" от планетите и аспектите

« Отговор #3 -: Октомври 16, 2011, 08:00:14 pm »
Къде ли..?!  ;D На 29* Скорпион, на К11  ;D
The pain u feel today, will be the strength u feel tomorrow!!!

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #4 -: Октомври 16, 2011, 10:40:32 pm »
Този Орфей е пак  във Скорпион и съвпад с Нептун 23гр.52 сек. секстил с Уран/ Плутон , квадратура С Юпитер :)  Транзит 2 гр. Стрелец .
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #5 -: Октомври 16, 2011, 10:47:04 pm »
Този Орфей е пак  във Скорпион и съвпад с Нептун 23гр.52 сек. секстил с Уран/ Плутон , квадратура С Юпитер :)  Транзит 2 гр. Стрелец .
Ако транзитния Орфей е на 2 гр. Стрелец, значи е точна опозиция на наталния ми Хирон - осъзнаване на някои болезнени истини, интересно  ???

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #6 -: Октомври 16, 2011, 10:55:23 pm »
Ако транзитния Орфей е на 2 гр. Стрелец, значи е точна опозиция на наталния ми Хирон - осъзнаване на някои болезнени истини, интересно  ???

Това за добре ли е, ? :( :-* Чак такова влияние на тия астрероиди ? ::) ::)
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #7 -: Октомври 16, 2011, 11:00:08 pm »

Това за добре ли е, ? :( :-* Чак такова влияние на тия астрероиди ? ::) ::)
Има и други фактори, не е само от астероида, но все пак интересно съвпадение. А сигурно е за добро - по-добре да разбереш истината, отколкото да се самозаблуждаваш  :)  :-*