Здравей Гост

Самочувствието и наталната карта

• 17 Отговора
  • 3589 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Самочувствието и наталната карта
« -: Октомври 21, 2011, 12:52:37 am »
Имаме ли го или не? Намираме ли го за нужно? Синоним на самочувствие са думите :съзнание, самосъзнание, самочувство, себеуважение, самоусещане
Планети , планетарни схеми , аспекти...,абе всичко...както си му е реда.... :-*

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Самочувствието и наталната карта
« Отговор #1 -: Октомври 21, 2011, 12:36:51 pm »
Що мълчите? :(.. :-*

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #2 -: Октомври 21, 2011, 01:15:26 pm »
Защото понякога аз лично го губя :(
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Октомври 21, 2011, 01:18:46 pm »

Причината.... ??? ::) :-*...Каква е причината?И защо след като разбираш , че го губиш....не разбираш ли защо? ::)
Кои са планетите според теб отговорни за това психическо състояние- самочувствието.... ::)

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #4 -: Октомври 21, 2011, 01:29:58 pm »

Причината.... ??? ::) :-*...Каква е причината?И защо след като разбираш , че го губиш....не разбираш ли защо? ::)
Кои са планетите според теб отговорни за това психическо състояние- самочувствието.... ::)

Самокритичност , някаква, дето как можах това, защо не го направих така , можеше да е по- добре ей такива едни, дали съм обективен , дали съм реален. Някакво саморазяждане , сигурно от Меркурий в Скорпион. Той се пече сам на огън и си е видял всичките кусури сам преди да му ги кажат и трудно си ги прощава , да не кажа никак. Ще прости на всеки друг , но не и на себе си.

Нали целта е да имаш реална самооценка, не надуто самочувствие без покритие ...Губя го когато не съм направила нещо както трябва. Не съм се замисляла за планетите. Но първо предполагам трябва да си реален с  оценката за себе си.

Ако и си и възпитаван първо да търсиш вината в себе си, после в другите, нормално. :) Меркурий в земен знак може би е най- реален към себе си.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #5 -: Октомври 21, 2011, 01:34:04 pm »
Самочувствието не знам защо го свързвам с няколко планети и домове....2-ри дом или дома на ценностната ни система...Мунданен управител Венера , 4-ти дом- основата корените на емоционалния ни свят или лоното. Тук е онова , което наричаме сигурно и стабилно....Мунданно -Луна....

За друго сещате ли се? ::)

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2011, 01:37:57 pm »
  Уравителите на домовете може би в лоши аспекти- ниско самочувствие ::)

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #7 -: Октомври 21, 2011, 02:17:19 pm »
Така е - имам си Слънце и Венера във 2-ри дом, но опозицията им към Сатурн е доста стресираща.. А относно Меркурий в Скорпион, мисля, че си много права - моят е опозиция на Плутон, наистина може да те отрови, да те разяждат съмнения за това дали правилно си постъпил и т.н.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #8 -: Октомври 21, 2011, 02:27:07 pm »
Ниското самочувствие може да бъде в резултат на липса на реализация... ::)

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #9 -: Октомври 21, 2011, 02:38:51 pm »
Така е - имам си Слънце и Венера във 2-ри дом, но опозицията им към Сатурн е доста стресираща.. А относно Меркурий в Скорпион, мисля, че си много права - моят е опозиция на Плутон, наистина може да те отрови, да те разяждат съмнения за това дали правилно си постъпил и т.н.

В   хороскопа ми  и всичко  което се случва  в него , накрая само Сатурн има последната дума. Не казвам , че е само лош, просто има последната дума. Възнаграждава ме , но не ми е простено, когато  греша.  :) Няма да мина по тънката лайсна, ако е решил да ме наказва, това имам предвид. А сега когато е в съвпад със Слънце наказва наред. ... И е прав.  :(
А  Сатурн е в аспект с Меркурий. А втори дом е дома на Плутон. 4 дом ми е в Козирог. Пак Сатурн. Както казва Марая , мунданно Луна , но Сатурн не я оставя да не се чувства виновна.

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #10 -: Октомври 21, 2011, 02:44:12 pm »
какво да кажа Сатурн на асц., не дава особено самочувствие  ::) но сигурно ако се появи ще е само на база резултати ;)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #11 -: Октомври 21, 2011, 02:56:23 pm »
Хммм...,Сатурн... ;D Разбира се , че има отношение...Аз имам Сатурн в абсолютен секстил с Луна...0:00...
Никога не ми е липсвало самочувствие...,но то винаги е било на база на опита и реалността. Винаги е било плод на работата....Разбирайте всякаква работа...,дори и онази в/у себе си... :-*

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #12 -: Октомври 30, 2011, 03:25:51 pm »
Хммм...,Сатурн... ;D Разбира се , че има отношение...Аз имам Сатурн в абсолютен секстил с Луна...0:00...
Никога не ми е липсвало самочувствие...,но то винаги е било на база на опита и реалността. Винаги е било плод на работата....Разбирайте всякаква работа...,дори и онази в/у себе си... :-*

:72:

Тук съм напълно съгласен, живият пример с този аспект витае на приливи и отливи до мен  :P  ;D
            Но може да потърсим и други важни фактори - аз нямам аспект между Сатурн и Луна, а както.... хората казват хич не ми и липсва самочувствието  8)
            А Сатурн в положителен аспект към силни планети в натала какво ще кажете?

*

akruks

« Отговор #13 -: Октомври 30, 2011, 04:53:52 pm »
Четох наскоро много подробно описание на асцендент дева, та ми се изясни защо самочувствието ми куца, все си мислех, че е вкоренено в детството от майка ми, за която каквото и да направех, както и да изглеждах, все ме иронизираше и се самоизтъкваше, но с течение на времето осъзнах, че е такава с всички за всичко и не и се сърдя. И докато четох за асцендент, как трябвало да свалям летвата на моменти и да се поотпускам, веднага си представих игра на лимбо, а там нали колкото е по-ниска летвата, толкова е по-добър играча  ;D Няма отпускане  ;D

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #14 -: Октомври 31, 2011, 09:00:53 am »
Самочувствие за какво? Че можеш да се справиш с трудна ситуация сам? Че си умен? Че си красив? Или че ако не се справиш сам, ще намериш кой да ти помогне?Самочувствие с покритие или самочувствие просто така, защото си мислиш, че си върха на сладоледа, а всъщност си върха на боклука. Повечето политици /не само наши/  демонстрират високо самочувствие, а дали има покритие? Ами колко жени ходят облечени като карикатури с дрехи, които не отиват нито на годините, нито на килограмите им. Добре ли е да имаме такова самочувствие или е добре да имаме реална оценка за това кои сме ние  и какво е реалното ни място в този свят.  Според мен лъвовете или хората с подчертан 5-и дом имат високо самочувстие, а също така и огнените знаци.  Колкото по-задълбочен е един човек, толкова по-често се съмнява дали наистина дава най-доброто от себе си /а дали иска да го дава е друг въпрос/. Меркурий, Луната, 2-и и 4-и дом, а също така и Сатурн - положение в каратата и аспекти, са факторите, които според мен определят самочувстивето ни. И може би един силен Уран. Тази бунтарска планета, ако добре аспектирана, не може да е в картата на комплексар. И може би късметлийските Венера и Юпитер  в тригон или секстил дават добро сомочувствие - когато ти върви във всичко, дори да не е твоя заслугата, започваш да си мислиш, че си велик, както и обратното е вярно  - хората, които постигат всичко с много труд, често се съмняват в себе си, макар че могат да имат много повече качества от късметлиите на зодиака.. но това си е решение на Вселената:)