Здравей Гост

Самочувствието и наталната карта

• 17 Отговора
  • 3596 Прегледи
Re: Самочувствието и наталната карта
« Отговор #15 -: Октомври 31, 2011, 09:34:06 am »
Самочувствие за какво? Че можеш да се справиш с трудна ситуация сам? Че си умен? Че си красив? Или че ако не се справиш сам, ще намериш кой да ти помогне?
Според мен лъвовете или хората с подчертан 5-и дом имат високо самочувстие, а също така и огнените знаци.  Колкото по-задълбочен е един човек, толкова по-често се съмнява дали наистина дава най-доброто от себе си /а дали иска да го дава е друг въпрос/. Меркурий, Луната, 2-и и 4-и дом, а също така и Сатурн - положение в каратата и аспекти, са факторите, които според мен определят самочувстивето ни. И може би един силен Уран. Тази бунтарска планета, ако добре аспектирана, не може да е в картата на комплексар.
:)
Интересно ми прозвуча. Така или иначе, смятам, че самочувствието е много важно качество...без значение с покритие или без. Даже по-добре "преувеличено", отколкото "ниско".
Аспектите - Сатурн квадрат Луна. Уран тригон Слънце и Венера.
Но може би най-изявения в този случай - огнен тригон - Нептун -Луна-Марс. Е, помага.. ;)

*

Solle

« Отговор #16 -: Ноември 01, 2011, 03:25:06 pm »
Аз мисля че Слънце квадрат Сатурн при мен е един от виновниците за ниско самочувствие, особено до към 23-4 години, после взех повече да се харесвам.

*

akruks

« Отговор #17 -: Ноември 06, 2011, 12:21:58 am »
Самочувствие за какво? Че можеш да се справиш с трудна ситуация сам? Че си умен? Че си красив? Или че ако не се справиш сам, ще намериш кой да ти помогне?
Според мен лъвовете или хората с подчертан 5-и дом имат високо самочувстие, а също така и огнените знаци.  Колкото по-задълбочен е един човек, толкова по-често се съмнява дали наистина дава най-доброто от себе си /а дали иска да го дава е друг въпрос/. Меркурий, Луната, 2-и и 4-и дом, а също така и Сатурн - положение в каратата и аспекти, са факторите, които според мен определят самочувстивето ни. И може би един силен Уран. Тази бунтарска планета, ако добре аспектирана, не може да е в картата на комплексар.
:)
Интересно ми прозвуча. Така или иначе, смятам, че самочувствието е много важно качество...без значение с покритие или без. Даже по-добре "преувеличено", отколкото "ниско".
Аспектите - Сатурн квадрат Луна. Уран тригон Слънце и Венера.
Но може би най-изявения в този случай - огнен тригон - Нептун -Луна-Марс. Е, помага.. ;)
И преувеличено не е добре, защото погледнато отстрани е смешно  :)
Наскоро попаднах на един стар коментар в  астро форум, където едно "лунно момиче" писало с възхита за твърдостта на един мъж, който не се поддал на изкушението с нея- ами като знам каква е убавица /виждала съм я на снимки от този период/ направо ахнах от прочетеното, беше преди да се появи темата тук за самочувствието, но ми се искаше още тогава да видя натала й относно това... гледам го сега- марс квадрат уран / 10д./ , а слънчо заедно с мерка кацнали на МС-то - златенце  ;D