Здравей Гост

Музика , астрология , психология

• 22 Отговора
  • 4329 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Музика , астрология , психология
« -: Октомври 21, 2011, 12:57:23 pm »
Осъзнах , че музиката винаги ме е лекувала....Обичам всякаква музика , слушам всичко...без един вид музика хаос и транс...Тая дето има само дум-дум-дум-дум-дум....Не я харесвам , сякаш ми влиза в съзнанието....
Емоционалната природа на музиката е разглеждана още в трудовете на ранните древногръцки философи, които изхождали от нейната подражателна природа..... Според Аристотел музиката възпроизвежда движението, а всяко движение носи в себе си енергия и съдържа етични свойства. Подобното се стреми към подобното – затова човек преживява удоволствие от музиката тогава, когато музиката отговаря на характера или настроението му в даден момент.....
За Аристотел, Платон, питагорейците музиката е била средство, което хармонизира външната страна на живота с психологическото състояние на самия човек.

Днес ние слушаме музиката , преживяваме идеята на творците и , разбираме по начин по които емоционалния свят е ориентиран...Музиката изпълва душата ни , дава ни едно позитивно настроение , сякаш музиката "преживява " нашите емоции...
Каква е музиката , която слушате?Свързвате ли я с определени Ваши психични състояния?
Имате ли моменти в които необходимостта от музика е въпиюща? ;D

Къде е Нептун в картата Ви? Къде е Венера?Каква позиция е заела Луната? Какви аспекти има?
http://www.youtube.com/watch?v=EWQKkd8IEVc&feature=autoplay&list=PL1CE0EA7AA54591EB&lf=rellist&playnext=2
Да поговорим за музиката...,без ограничения...,без да я съдим...,просто да говорим за нея...В ден на ВЕНЕРА всичко е красота.... :-*

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Музика , астрология , психология
« Отговор #1 -: Октомври 21, 2011, 01:16:48 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=3WykiL0uN3g

СТИГА ЗАЕМИ...СТИГА ВЕЗНИ.... :-*

Венера в градус Анарета...в козирог. Аспект с диспозитора -Новил....Нептун?!- ами той в скорпион на 20:33 мин...Луната в телец.... ::)...Музиката за мен е от жизненоважно значение.....

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #2 -: Октомври 21, 2011, 01:23:17 pm »
Нептун в 3-ти (к3 е Юпитер в скорпи в първи дом), Луна в пети рибоче ... какво да кажа музиката си ми е начин на живот, мога да променям настроението си със слушане на музика, използвам я за концентрация или разсейване :)

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #3 -: Октомври 21, 2011, 01:39:18 pm »
  И на мен ми оправя настроението. :)
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Deter

• 201
« Отговор #4 -: Октомври 21, 2011, 01:39:45 pm »
 Луна в Скорпион, Нептун е в същия дом но в Стрелец, обичам музиката, обичам заряда който ми дава.
Слушам почти всичко,  да не казвам, че и пея. Но нещо се случи с гласните ми струни преди време и сега избягвам да взимам микрофон.
Имах един прекрасен период в моя живот, в който с последния ми приятел комуникирахме с музика. Пожелавам го на всеки  :kiss2:
Музиката успешно докосва душевните ни струни. Все си мисля, че ако някой каже, че не обича музиката /не съм срещала такъв човек/  ще знам, че е малодушен.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #5 -: Октомври 21, 2011, 01:45:02 pm »
Луна в Скорпион, Нептун е в същия дом но в Стрелец, обичам музиката, обичам заряда който ми дава.
Слушам почти всичко,  да не казвам, че и пея. Но нещо се случи с гласните ми струни преди време и сега избягвам да взимам микрофон.
Имах един прекрасен период в моя живот, в който с последния ми приятел комуникирахме с музика. Пожелавам го на всеки  :kiss2:
Музиката успешно докосва душевните ни струни. Все си мисля, че ако някой каже, че не обича музиката /не съм срещала такъв човек/  ще знам, че е малодушен.

Изпитала съм го , в момента пак се случва...говорят ми чрез музиката...много е красиво...Прекалено красиво...И интересното е , че ме води към мене си.... :-*

Детер, мога ли да ти видя картата? ::) Усещам нещо близко....

*

Неактивен Deter

• 201
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2011, 01:57:14 pm »
 С удоволствие   :-*

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #7 -: Октомври 21, 2011, 02:00:55 pm »
Ами ДА! Обяснението ми за близостта е факт... ;D
Целия ти втори дом е в/у Нептуна ми , ЮЛВ и Меркурий в картата ми... :-*

Ще я разгледам обаче...Не я трий... :P

*

Неактивен Deter

• 201
« Отговор #8 -: Октомври 21, 2011, 02:04:49 pm »
  :08:

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #9 -: Октомври 21, 2011, 02:12:46 pm »
  :08:

Случват се такива неща...Но ми е много интересно..,как тези енергии се намират? ::)

*

Неактивен virgo

• 101
« Отговор #10 -: Октомври 21, 2011, 04:06:00 pm »
Кое в картата говори за музикалност?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #11 -: Октомври 21, 2011, 04:16:13 pm »
Кое в картата говори за музикалност?

Венера и Нептун според мен...

*

Неактивен virgo

• 101
« Отговор #12 -: Октомври 21, 2011, 04:22:40 pm »
Да, де, ама къде да са?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #13 -: Октомври 21, 2011, 04:32:06 pm »
Изкуството го свързвам с няколко дома...2-ри дом на талантите , 5-ти дом на изкуството , 12-ти дом ...

*

Неактивен virgo

• 101
« Отговор #14 -: Октомври 21, 2011, 04:35:00 pm »
Нептун ми е в 12 дом, Венера е неаспектирана в 10 дом. Доста съм музикална, но така и нищо не излизи от това, все нещо пречи.