Здравей Гост

В деня за размисъл!!!

• 2 Отговора
  • 1430 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
В деня за размисъл!!!
« -: Октомври 22, 2011, 12:09:55 am »
Днес /вчера/ бях обвинена и  във вулгаризъм и цинизъм по повод ПОЗИЦИЯТА МИ ,че не мога да приема И ДОПУСНА  , ЧЕ МОЯ ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ ПЕЕ ПЕСНИ ОТ ТИПА
БОЛИ МЕ ГЪЗА http://www.youtube.com/watch?v=MvVEoCDuBII

бате гойко....ти си мъж.....

Та заради тези две песни бях обвинена...във вулгаризъм... :o :o :o:Направих го шеговито беше  затритпоста ми, в който нямаше позиция , а поздрав от един кандидат за президент ;D  като бях и заплашена , че ще ми бъде затрита темата...Не , че е от огромно значение темата...ИМА ЗНАЧЕНИЕ ДРУГО....

И ето какво мисля в деня за размисъл.....
Въвеждането на думи и знаци в психиката на човека води до преобразуването им в съзнание.
Бебето има психика, но няма съзнание. Кучето също- то разбира, но не съзнава. Кардиналната разлика между човека и животните е, че хората са знакови същества, а животните не са. Знакова е културата. Съзнанието е затворена и реализирана психика посредством думите и знаците.
СЪЗНАВАНЕТО е психична активност, основана на думите и на понятията, на опита на човечеството за достигане до идентификация, до знание на нещата такива, каквито са.
Думите и знаците ни позволяват да различаваме /дискриминираме/ и  да идентифицираме предметния свят на основата на маркирането на неговата същност...... Това се постига благодарение на СИГНИФИКАТИВНАТА функция на думата..... Всяка дума означава нещо. Тя има значение!!! Значението на думата е понятието.  Думите имат понятийна тежест. Съзнанието е с понятийна психика, животните не боравят с понятия. Очовечаването започва с учене на думи....Или Осъзнаването на нещо следва да премине през едни етапи в съзнанието...
Аз харесвам група ХИПОДИЛ и песните им БОЛИ МЕ ГЪЗА , БАТЕ ГОЙКО ,Кой Намаза С Лайна Светльо - "Тънката мисъл на дебелото черво" ....,НО ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА , ЧЕ МИ Е БЕЗРАЗЛИЧНО КОЙ ЩЕ ПРЕДСТАВЛЯВА РОДИНАТА МИ И МЕН В КАЧЕСТВОТО МИ НА ГЛАСОПОДАВАТЕЛ ПРЕД СВЕТА!
ЩОМ ИМА ТЪНКА МИСЪЛ КОЯТО ИЗЛИЗА ОТ ДЕБЕЛОТО МУ ЧЕРВО , ДАЛИ ОТ МОЗЪКА МУ НЕ ИЗЛИЗА НЕЩО ДРУГО?

ПО ПОВОД НА ЦЕНЗУРАТА :

„Репортери без граници”: Взривен автомобил и омраза бележат медийния климат в България
21 октомври 2011 | 23:21 | Агенция "Фокус"
Начало / Медии
Париж. Организацията „Репортери без граници” е много обезпокоена от новото влошаване в ситуацията със свободата на медиите в България преди президентските и местни избори, насрочени за 23 октомври, съобщава на сайта си международната неправителствена организация. През последните дни се наблюдава увеличение на омразата и насилието срещу журналисти, макар до момента да няма жертви.
Продължителната кампания на омраза в социали медии срещу Миролюба Бенатова във връзка с отразяването на конфликт включващ ромите и взривяването автомобила на телевизионния водещ Сашо Диков разкриват страха от насилие, който българските журналисти толкова често изпитваха в миналото.
„Репортери без граници” отново призовава кандидатите за президент твърдо и публично да се ангажират със случаите, за да се гарантира, че полицията и правораздавателната система ще предприемат решителни усилия за откриването на отговорните за тези злоупотреби.

http://www.focus-news.net/?id=n1581204

МАКСИМА В ЖИВОТА МИ Е ВОЛТЕРОВАТА МИСЪЛ:

***НЕ УВАЖАВАМ ТВОЕТО МНЕНИЕ , НО ЖИВОТА СИ ДАВАМ ДА МОЖЕШ СВОБОДНО ДА ГО ИЗРАЗИШ***

ЕДИН ВЕЛИК ДИПЛОМАТ АЛАРМИРА ПРЪВ НА 19.10.2011-ТА , ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЕЩО СЕ СЛУЧВА:

http://www.btv.bg/shows/shouto-na-slavi/videos/video/1274743461-Djeyms_Pardyu_V_Bulgaria_vinagi_neshto_se_sluchva.html

« Последна редакция: Октомври 22, 2011, 01:16:12 am от Марая »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: В деня за размисъл!!!
« Отговор #1 -: Октомври 22, 2011, 01:08:02 am »
Това е животът ни- едно пътуване с  усилие да получим нещо, което ни носи удоволствие. И всеки без изключение се стреми към това.... В което и да е общество хората нямат еднакъв шанс да задоволят потребностите си...Просто така е устроен света... Този факт е дал и дава  дълбоко отражение в съзнанието и преживяването на задоволената или незадоволената потребност и има огромно отношение към ценността на живота. Преживяването на удоволствие придава смисъл на живота.... Без него живота е безсмислен , мрачен , пуст и сив....Не  е живот , а по-скоро живуркане... Не е трудно да разберем каква ценност има един живот, ако човек не е изпитал от нищо удоволствие. Той е не просто фрустриран , а лишен от основните жизненоважни неща за да бъде пълноценен.... Стремежът към удоволствие не е престъпен!!! Престъпен е когато ощетяваме другите около нас!!!  Защото нашето съзнание има чувства и емоции.
ЕМОЦИИТЕ- са състояние на удоволствие и неудоволствие, валидни и за човека и за животните, или грубо казано, имат генетичен произход.
ЧУВСТВАТА- те съдържат емоции, но те имат културен произход, те са емоционални преживявания на културни /придобити/ потребности. Могат да са: морални, естетически. Чувствата са висши емоции. Понякога в човешкия живот в структурата на преживяванията разумът може да ни диктува определен модел на поведение, а чувствата- точно обратното.
Когато емоциите и чувствата се развият като страсти, това са дълбоки, силни чувства, те могат да направят човекът ирационален, да върши доста гупости. В емоциите не вървят съветите..... Чувствата не могат да се възпитават. Човекът е познаващо, емоционално преживяващо, но и действащо същество, манифестиращо поведение. Тоест, можеш да мислиш каквото си искаш, но не можеш да правиш, каквото си поискаш. 
Съзнанието притежава удивително свойство. То може да бъде източник, предмет и метод за изучаване на себе си. Съзнанието може само да познава себе си. Цивилизованият човек разграничава мисълта от това, за което мисли, представата от това, което си представя. С една дума, може да мисли за мисълта си. Осъзнаването на самото осъзнаване е процес, който наричаме РЕФЛЕКСИЯ. Хората, за разлика от животните, съзнават своя вътрешен свят, превръщат в предмет на познание своите вътрешни преживявания. Има сензитивни периоди в живота на човека, в които той се насочва силно към своя вътрешен живот, самоанализира се, пита се кой е, какъв е, и му се налага да каже и на другите какъв е, да се открие за другите. В човешкия живот има момент на откриване на Аз-а, откриване на себе си. И ето тук се крие всъщност идеята на онези дни в които размислите водят до определени емоции с неоправдани последици...,само защото сме далеч от осъзнаването на реалността....
Колкото по-често стигаме до сензитивните периоди токова по-добре ще живеем.... :) :-*
« Последна редакция: Октомври 22, 2011, 01:15:49 am от Марая »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: В деня за размисъл!!!
« Отговор #2 -: Октомври 22, 2011, 04:07:05 pm »