ами че то 5,7,11 все на партньори и любови си е..

по принцип (освен любимото ми оправдание за мърморко) Марс в Дева си е малко студен, но само на пръв поглед, но пък за сметка на това е логичен и аналитичен, малко прекалява с работата - иска всичко да е изпипано до перфекционизъм - тук си мисля, че ретроградието би могло да ни се отрази като изцеждане на енергиите, умора, прекалена рутина. Прекалено вдълбаване в ежедневните проблеми, всекидневните сивоти, издребняване
и така и така се разписах за тоз убостник

)) (липсва ми писането напоследък

)
започвам от тук - пиша в движение тъй, че извинявам се ако има някакви грешки
Какво може "не достойният" Марс в Дева- на ти е с практическите проблеми, където се иска логически, технически, анализаторски подходи;
- инат е и още как, но умее деликатно да налага волята си т.е. не се впуска в директен двубой, може леко и аналитично да изложи всички аргументи.
- не е прибързан във вземането на решения, прави това едва когато е сигурен (пфу и квадратура към стрелец

- току виж си отработя това), всички марсови решения са взети едва когато ситуацията е внимателно анализирана от всички, всички страни окраски, възможности (и между впрочем рядко говори за това), едва когато е сигурен, че "това е правилното" решение подхожда към действие - активността зависи разбира се от аспектите и домовете където се намира и които управлява този господин. Тук бих искала да подчертая, че е от съществено значение къде е Мерк и какви аспекти има той - за мен лично наскоро открих, че често нещата, които мисля за интуиция всъщност са логика на бързи обороти (уран съвпад мерк....

);
- според мен Марс дева умее да действа ловко (отново меркурий е важен), подвижен е, но обича да е подреден - на бюрото му ще намерите купища списъци, бележки, приложения, практични съвети ... ;
- често изглежда не особено силен и издръжлив физически (тук според мен ключово е къде е Марс под или над хоризонта), но на практика Марс е доста дисциплиниран и ако избере физическа дейност трудно се отказва, упорит е и някакви си коремни преси, когато прецени не са му проблемни ха-ха

още повече този марс умее да се грижи за здравето си и то отлично - знае кога, какво

- такам къде тема за марс без Секс . На тази тема има също доста спорове. Подобно на Венера в козирог изглежда студен, но всъщност е доста сексуален, нагонът му е силен

, тъй де, плутон много, много не дава да се пише на тази тема, дори и в секса този Марс има стремеж към перфекционизъм, претендира, че е и техничар в сферата на секса, а при добри аспекти и страст не му липсва.
- изглежда не достоен, но този Марс обича винаги да е в движение (все пак е под диспозиторството на мерк), непрекъснато прави нещо - от каране на кола (мотор), до чопкане на семки, да пише, да гледа - а с комбинация с огнено слънце цъ-цъ всичко ако може едновременно (и после защо е изтощен а).
продължавам хи-хи
По-горе писах, че има значение къде е Меркурий (дори и да нямате марс в дева мисля, че ще помогне)
и така Марс в Дева и Мерк в
Огън и съответните домове обича да се налага (налага волята си), чрез активност, бърз, адекватен, практичен, като мушица, често твърди, че знае и умее повече от колкото е в действителност

, малко има склонност да се изхвърля и надценява, обича да помага.
Земя - тук е най-практичен, има си свои трикове за всичко, техничар е, обича стандартните решения, подхожда професионално ъъъ към почти всичко
Въздух действа активно когато трябва да помага на хората, има огромен списък от практични контакти, рационален, логичен, организаторски умения.
Вода - най-активен е със своите практични решения при емоционални/семейни проблеми