Здравей Гост

Края на света или ново начало 12-21-2012?

• 10 Отговора
  • 5913 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Края на света или ново начало 12-21-2012?
« -: Ноември 05, 2011, 04:12:38 am »
1+2+2+1+2+1+2=11 - редуцирано това е числото на 2012-та....В основата на числото 2012 стоят две цифри 20 и 12 ...

Година на съдбата... ;D В Кабала се смята за число на Съдбата. Този, който го носи по рождение, е галеник на Съдбата. Тя ръководи всичките му постъпки, целия му живот. Издига го високо над останалите хора, предпазва го от житейски бури и проблеми, често вписва името му в голямата история и голямата политика, прави го важен фактор, глези го. Но когато реши да го накаже, Съдбата е безпощадна. Наказанието й е толкова сурово, че изглежда невероятно.

Или с две думи това е година извън нашия контрол и грижа...,защото грижа за нас има Съдбата....ще си кажат някои... ;D :57:Това далеч не е така...ГРИЖА ИМА СВЕТА...И ТО ТОЧНО СЕГА!
КРАЙ НЯМА ДА ИМА...,НО СЛЕД 2012-ТА ИДВА 2013...А ТЯ СЪДЪРЖА В СТОЙНОСТИТЕ 13- ИЛИ НОВ СВЕТОВЕН РЕД...КАК ЩЕ СТИГНЕМ ДО НЕГО...ЗАВИСИ ОТ НАС! Всяка изречена лъжа пречи на истината...,а всички имаме право и сме тук...,за да живеем в хармония , любов и истина....
http://www.youtube.com/watch?v=s-CqGQTRg_w

Езотеричните науки , както и всички духовни практики се люшкат от един бряг на друг търсейки отговор на въпросите за края или новото начало....
На всички ни е ясно , колко тежат на Вселената проблемите с войните, бедността , глада, и болестите...нечовешкото отношение към чуждия живот....  И странно , че всичкото това съдържа една единствена дума -ЕГО -изъм и липсата на Разбиране на смисъла за която Твореца ни е създал.
2012 година обаче Светът ще се наложи  да Осъзнае и Разбере това.
От гледна точка на Вселената, всички ние сме нейни деца, без значение от нашата религия, раса , националност ,пол , политическа принадлежност.... ;D ;D Как бихме могли да се радваме на добър материлен или духовен живот ако милиони по света тънат в страдание и мизерия? Как ще израснем и ще намерим светлината в душите си , когато ни разяжда омраза , злоба, завист....мъст и ненавист? Всяка мисъл е "изстрел" в Акаша и пробив в системата...
Лично аз си мисля като астролог , и  като последовател на древни учения  че определени планетарни влияния и цикли са в помощ  за създаване на една съвършено нова религия основана на СЪРЦЕТО и неговия ритъм... Всичко в природата живее в синхрон и ритмично, Всяка вибрация създава електричество...,напрежението ражда войни...,алчността мотивира....А всеки миг Вселената изпраща своите космически знаци...иска се да ги разчетем , Осъзнаем и Разберем...

----------------------------------заспивам.... :-*

« Последна редакция: Ноември 05, 2011, 04:27:14 am от Марая »

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Re: Края на света или ново начало 12-21-2012?
« Отговор #1 -: Ноември 05, 2011, 12:53:04 pm »
мисля, че съм писала по въпроса според мен 2012 е началото на духовно пробуждане - то вече е започнало де, но тогава ще е пика (така мисля).
до скоро в интернет пространството се говореше за появата на планетата Х известна още като Нибиру. Астрономите отричат нейното съществуване, аз лично мисля, че има леко преувеличение и по-скоро Нибиру е комета или друг космически обект, които все още не е описан от колегите астрономи. Не искам да ги обиждам, но твърдото отричане на нещо, което не се вижда или не се разбира не е научен подход. Липсата на доказателства (или потвърждения) не винаги е било в подкрепа на науката - до преди няколко века твърдението, че Земята се върти и ние сме върху нея без да падаме е било повече от смехотворно ;)

Оставайки на страна обекта Нибиру, за който има предостатъчно материали в нета. ето тук например има малко http://misterika.blogspot.com/2011/06/blog-post_20.html  и тук http://magicaura.com/Anunnaki-ot-planetata-Nibiru-art1298.html

Си мисля, заветната дата за края на света от части е плод на това, че масово хората по цял свят са стигнали до ръба на отчаянието - осъзнават, че стария ред не е най-доброто. Дали ще има реформа не знам, дали ще се появи нова религия - защо не (Нептун е в риби), дали ще има сензационни открития, които окончателно да променят възприятията на хората и тяхното светоусещане?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Ноември 05, 2011, 12:55:07 pm »
Друга интересна дата е 12-12-12... ;D..Редукцията от сбора е равна на 9...или липса на увереност и страх от собствените ни способности и възможности....,които ги има...Песимизма е противопоказен....В кабала това число се свързва с изцелението....
Числото 12 съдържа стойностите на Слънцето-1 в кабала това е число на единството... и Луната 2... число на половинката...1/2 от цялото....Като цяло 12 е числото което символизира затворения кръг....
В този смисъл...датата е важна от гледна точка на завършването на един цикъл и началото на нов....

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Ноември 05, 2011, 12:59:34 pm »
Си мисля, заветната дата за края на света от части е плод на това, че масово хората по цял свят са стигнали до ръба на отчаянието - осъзнават, че стария ред не е най-доброто. Дали ще има реформа не знам, дали ще се появи нова религия - защо не (Нептун е в риби), дали ще има сензационни открития, които окончателно да променят възприятията на хората и тяхното светоусещане?

;D..ФЕНОМЕНАЛЕН ИНТЕРЕС КЪМ "КОЛЕКТИВНАТА СМЪРТ" ;D... И това не е в кръга на шегата...Всъщност масово се говори за край , а не за начало...Ето тук според мен е основния фундаментален проблем...Невежеството е причина за масова печалба.... ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #4 -: Ноември 05, 2011, 02:16:36 pm »
да и това не е първото аз си спомням как през 90-те с ужас гледаха на 2000г., то не беше и 1999г... винаги си има дата за края

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #5 -: Ноември 05, 2011, 03:29:33 pm »
Фатализма е присъщ на определена група от хора при които не само липсата на образование оказва влияние , а и структурата на битието им... ;D

« Отговор #6 -: Ноември 05, 2011, 04:21:51 pm »
Марая, винаги съм имала усещането, че тази дата не е реалната. И преди съм го споделяла в другия форум. Нещата свързани с окултното, тайното, езотеричното, винаги са били известни само  на малцина,именно защото светът е движение и те самите като събития са с променлив характер.
Да промени ще има и има те вече са започнали със сключването на муданната тао квадратура и именно за това си мисля че декември 2012 е много изнесено, т,е дотогава въпросната тао кв. ще се е разпаднала.
Много съм зле с нумерологията, но когато се говори за начало обикновено се спряга 1, а не 11 защото 11 не се редуцира !!!
Друга дата ми е в главата за начало и тя е 21.02.2012

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #7 -: Ноември 05, 2011, 05:32:20 pm »
Марая, винаги съм имала усещането, че тази дата не е реалната. И преди съм го споделяла в другия форум. Нещата свързани с окултното, тайното, езотеричното, винаги са били известни само  на малцина,именно защото светът е движение и те самите като събития са с променлив характер.
Да промени ще има и има те вече са започнали със сключването на муданната тао квадратура и именно за това си мисля че декември 2012 е много изнесено, т,е дотогава въпросната тао кв. ще се е разпаднала.
Много съм зле с нумерологията, но когато се говори за начало обикновено се спряга 1, а не 11 защото 11 не се редуцира !!!
Друга дата ми е в главата за начало и тя е 21.02.2012

Не говорим за номерология а за кабала.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #8 -: Ноември 05, 2011, 05:39:51 pm »
честно казано и аз свързвам Кабала и нумерология но ето тук намерих един материал - http://www.kabbalah.info/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B0/%D0%B2%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B2-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B0, които обяснява разликата (ся че Кабала е много повече от числа е излишно да се казва ;) )

« Последна редакция: Ноември 05, 2011, 05:43:06 pm от Fairy »

« Отговор #9 -: Ноември 05, 2011, 05:51:31 pm »
честно казано и аз свързвам Кабала и нумерология но ето тук намерих един материал - http://www.kabbalah.info/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B0/%D0%B2%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B2-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B0, които обяснява разликата (ся че Кабала е много повече от числа е излишно да се казва ;) )

Уффф...ми аз от де да знам ... ::)

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #10 -: Ноември 07, 2011, 01:58:33 pm »
Фатализма е присъщ на определена група от хора при които не само липсата на образование оказва влияние , а и структурата на битието им... ;D

чудя се на какво се дължи този фатализъм. ако оставим на страна "желанието за края на света" се наблюдава дори в тълкуването на натала. Често начинаещите (в това число и аз де) се хващат във възможно най-негативните аспекти и положения, често дори не се забелязват силните, а фатализма.. е очевиден - из форумите и различните сайтове е пълно с негативни материали за Плутон, Лилит, Сатурн.... но са малко за Венера, Слънце, Селена? Лошото е, че негативните мисли (дори и неоснователните) проектират негативни събития. И често вместо да има равновесие в живота то бива изкуствено нарушено (няма нито една карта, която да е на 100% негативна или на 100% позитивна, най-малкото с оглед, че не живеем в черно-бял свят). От друга страна пък прекаления позитивизъм и оптимизъм също бива сочен като не нормален. Как мислите къде е тънката граница?