Здравей Гост

Интернет и 2012

• 5 Отговора
  • 1328 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Интернет и 2012
« -: Ноември 18, 2011, 05:54:39 am »

Стара фраза гласи , че незнаещите живеят по-дълго и са по щастливи.
В света на Интернет и в новия век на вибрацията на Юпитер , както и ера на Водолея с управител Уран...нещата имат доста скрит замисъл....Изглеждат ясни , конкретни...,но са твърде далеч от стремежите ни за чисто знание и информация...
Интернет е препълнен и се пука по шевовете с нездравословна информация граничеща с апокалиптични предсказания и нови измерения...Рекламни банери се спускат за да ти напомнят ежедневно скролирайки из "акашовите записи" , че ти си смъртен...Дори въпроси от типа колко още ще живеете изглеждат като сватбения марш на Менделсон на фона на апокалипсиса....
Какво е интернет? За мен това е световна информационна банка...с достъп до много сметки и притежатели....
Но поради липсата на реална заверка по голяма част от сметките ние разполагаме с чекове...,които често осребряваме за наша сметка... и доста пъти откриваме , че дивидентите са фючърс платими при пожелание....
Думите и мислите ни..., са рожба на намеренията ни и основа върху която се изгражда всяка една концепция в глобалния свят...За да достигнат до нечие съзнание тези думи не винаги се използват в чистия вид и доста често поради липсата на вербалния контакт биват преиначавани и манипулативни....В различна степен всяка дума има своя социален ефект и търси същия този ефект...чрез написаното или изреченото....Тук също ефекта на счупеното огледало при това на парченца с копи-пейст на отделни пасажи изолирани от цялото би могъл да въздейства на и без това амортизираната човешка психика...Да изведеш реалността в която живееш извън рамките на виртуалния свят се иска желание за осъзнаване и асимилиране на информацията...Степенуване на значението и както и последователност....
В мунданен план от астрологична гледна точка планетата Уран напусна наскоро не до там удобния и 12-ти дом...и е в ретрограден критичен градус на куспидата на 1-ви дом на мунданната карта или на АСЦ...Това е входа на всяка карта и тук на практика е началото...Уран е планета на прозрението , на свободата на анархията , на новия "ред" и е по-висшата октава на Меркурий - планетата на словото и комуникацията...Предполага се , че в знака на Овен за Уран всяка изява с Марсов привкус е присъща....Марс е планета , която свързваме с оръжията....Оста на комуникациите и контактите в мунданната карта е 3-9ти...Управители Меркурий и Юпитер /близнаци и стрелец/...Или това са домовете и управителите които обслужват 1-ви дом в мунданната карта , за да осветят 7-ми...дома на Венера....
Мунданната картина твърде често придобива различни нюанси поради бързото движение на светилата и на планетите до Сатурн....Но всеки транзит в конкретиката е своево рода въпрос на решаване на задачи в темите аналогии на съответната ос...
През лятото на 2012-та планетата Юпитер ще премине в знака на Близнаците и ще ангажира вниманието ни с информация при която огромна част от потребителите на НЕТА едва ли ще съумеят да обработят и отсеят....Наред с възможностите за нови способи и нови технологии свързани с информацията...в рамките на 12 месеца периодично света ще бъде инжектиран с отрова...Манипулативните способи ще придобият размер на безкруполност...с цел реализация на печалби....
Ето защо ми се струва не до там морално да се говори като за "манна небесна" за информационния поток...
Нещо повече потребители и "застрашени" са определени целеви групи...или онези хора в активна възраст...
Аспекта на позиционирането и "търсенето" , както и вмешателството подчинено на едни други ценности характерни за миналото е от основно значение за откриването на един прозорец в съзнанието на потребителя на съответната апокалиптична информация....Много са примерите за манипулирано съзнание способно да промени или да бетонира възгледите ни , идеите ни , стереотипите ни , мотивациите ни,та дори и посоката на поведението ни. Разбира се , че не са и малко примерите, в които хората не вярват...,но именно тук се крие тънкия момент на вярата в духовността...Всички знаем , че една лъжа тиражирана многократно бива трансформирана в истина....А в духовния свят всяка намеса без съгласието ни се наказва строго...Така или иначе апокалиптичното настроение вилнее в интернет и най-вече предизвиква различни усещания...Манипулацията е в своя апогей...,а и в писменна форма трудно бива разпозната....защото тя започва преди всичко от мислите и е насочена към съзнанието ,което борави с мисли....Въобще един омагьосан кръг без енергийни вибрации на позитивното отношение не е по-малко зло от хладните оръжия които разпознаваме....И да не коментираме повсеместната масова психоза от която определени потребители инкасират огромни средства със златно покритие....До следващата дата за края на света....22.02.2022

Струва ми се , че би било полезно да споделите как и по какъв начин отсявате информацията...Коя информация използвате? Как определяте спама ? Познавате ли агресивния тон в нета? До колко и как се справяте с проблемите свързани с интернет? :)
« Последна редакция: Ноември 18, 2011, 06:51:54 am от Марая »

*

Неактивен Nova

• 304
Re: Интернет и 2012
« Отговор #1 -: Ноември 18, 2011, 02:58:00 pm »
Отговор- по интуиция.Освен това аз лично смятам, че човек трябва да чете книги в правопропорционално съотношение на сърфирането му в нета... :)

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #2 -: Ноември 18, 2011, 03:51:25 pm »
 :72:

Напълно споделям мнението ти, Нова

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Ноември 18, 2011, 04:37:22 pm »
Книгата е безценно нещо.... :) За огромно съжаление обаче все по-малко хора я четат...Аз лично имам афенитет към хартията...Смятам обаче , че това е въпрос на култура...,която се създава в първите години...

Безспорен факт е , че интернет е абсолютна необходимост в обществото ни...Предимствата и ползите му са доказани , но те далеч не изключват и вредното му влияние...,което се основава в повечето случай на безотговорност и бездушие... ???

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #4 -: Ноември 18, 2011, 07:39:57 pm »
         Това, което ме радва напоследък - на фона на цялото безхаберие и тотална забрава или да го кажа по-меко - малко или много позагърбването на хартиените носители, което си тресе цяло поколение, аз се радвам, че напоследък виждам хлапета, млади хора също така които малко или много се интересуват от книги и четат, имат този хъс и любов към книгата :) А това разбира се е много много готино и ме обнадеждава.... да не се отплесвам  ;D  ;D
         Но съм съгласен, Марая - първите годинки, там е разколничето за това кое и как като фундамент  ;)

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #5 -: Ноември 21, 2011, 08:31:31 am »
Нета е за бързата, актуална информация, скоростната връзка, някакъв тип конформизъм на настоящото време, нещо за бърза употреба, а за мен книгата е съдържателната връзка между личността и обкръжаващото я.Никога няма да бъде заменена, от нищо, дори ми се струва, че ще настъпи време, когато и тук, в България качествената книга ще се възроди...Между другото виждали ли сте навън книжарници? Те са доста проспериращи търговци, а и хората имат навик да четат много и навсякъде,  в метрото например...Сигурно има някаква магия в хартията :)...Не забравяйте, че има какви ли не поверия да напишеш нещо, и така да го закодираш :)