Здравей Гост

Ретрограден Меркурий в Стрелец

• 17 Отговора
  • 4148 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Ретрограден Меркурий в Стрелец
« -: Ноември 22, 2011, 11:16:53 pm »
Какъв е Вашия Меркурий...директен , стационарен или Ретрограден...

Къде е поставен в натала Ви и как е аспектиран? Нещо съществено по време на ретро фази...? ::)

*

Неактивен tanya

• 917
Re: Ретрограден Меркурий в Стрелец
« Отговор #1 -: Ноември 22, 2011, 11:58:30 pm »
Меркурий е една от малкото ми планети, която не е ретрогардна, за сметка на това е в интерсептиран знак  ;D Спомням си, че предишния път, като беше ретрогарден, пратих писмо и го получиха с голямо закъснение. Та вече си имам едно на ум  ;)

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #2 -: Ноември 23, 2011, 08:57:32 am »
Какъв е Вашия Меркурий...директен , стационарен или Ретрограден...

Къде е поставен в натала Ви и как е аспектиран? Нещо съществено по време на ретро фази...? ::)
Моят си е стационарен, в 10, овен, точен секстил с луната и опозиция с уран /1 градус/, забелязала съм, че сякаш ретро фазите на меркурий ме дисциплинират да довършвам отлагани досадни задължения.Понякога обаче се дразня от импулсивния си подход към много ситуации /от най- дребни до по- съществени/, от разколебаването, породено от невъзможността да направя избор между две неща- ситуации, вещи, дори и хора, което също толкова бързо след това ме превзема и...в края на краищата мисля, че и връзка с уран много съществено ми влияе ;)

« Отговор #3 -: Ноември 23, 2011, 09:28:47 am »
Моят Везнишки Мерк си е нормален хи хи ...до колкото може да е нормална една лична планета в близост до Уран  ;) и опозе на Хирона....
Но затова пък тригона му със Сатурна му действа доста изтразвително ...

« Отговор #4 -: Ноември 23, 2011, 09:31:00 am »
Моят Везнишки Мерк се подвизава в 2 дом и си е нормален хи хи ...до колкото може да е нормална една лична планета в близост до Уран  ;) и опозе на Хирона....
Но затова пък тригона му със Сатурна му действа доста изтразвително ...

« Отговор #5 -: Ноември 23, 2011, 09:48:58 am »
Моят Мерк е стационарен, в 7-ми дом, Близнаци. Квинтил Марс, биквинтил с Уран, опозиция с Нептун и тригон с Плутон.
Не съм забелязала как ми се отразява, когато е ретро, т.е. няма някакви особени събития.

Иначе имах проблем с количеството информация, която приемах. Работата ми беше такава и непрекъсното се затрупвах с много, много информация. Имах чувството, че иначе пропускам нещо важно. Впоследствие овладях това си желание. ::)

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #6 -: Ноември 23, 2011, 11:19:00 am »
брей тук всички са със стационарен меркурий.. :)

мисля, че за влиянието на транзитния меркурий също е от значение дали наталния е стационарен директен или стационарен ретрограден..

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #7 -: Ноември 23, 2011, 11:25:12 am »
Aз имам ретро мерк в стрелец...

Доказано е , че само 7% от хората имат ретрограден меркурий...Според някои школи...хора с ретро мерк в стрелец се изразяват трудно.... ;D...Според други това било дар от бога.... ;D

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #8 -: Ноември 23, 2011, 12:47:28 pm »
това е поле за свободна изява на много учени ;)
меркурий освен за говора дали не е отговорен и за писането?  по-точно за леворъките хора и също така и за хората със синестезия?

*

Неактивен zuzi

• 145
« Отговор #9 -: Ноември 23, 2011, 02:23:49 pm »
Имам Меркурий във Везни на 1*в съвпад с АЦ откъм 1ви дом,не е ретро.Мисля,че мога добре да се изразявам.Забелязала съм,че когато се обърне ретро ми се случват инцеденти с коли. Последния път когато беше  през август ми се скъса жило на съединителя на колата,имах също и проблеми с комуникациите,мобил телефони,влошени връзки.

« Отговор #10 -: Ноември 23, 2011, 04:42:26 pm »
Меркурий, като важен в моята карта- управляващ цял стелиум от планети, и във взаимна рецепция със слънцето, по мои наблюдения влияе и то значително върху ежедневните дела, делата свързани с учене и писане, техника и комуникация (управлява 3,6 дом). А сега -ретро фазата му е белязана с това, че започвам да пиша дипломната си работа  ;).

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #11 -: Ноември 23, 2011, 08:12:17 pm »
         Ретро си е отвсякъде в натала ми - а когато транитният влезе в ретро състоянието си определено имам възможности, то никак не лоши неща ми се случват ако мога така кардинално да направя обобщение от наблюденията ми в последните му няколко ретро фази

« Отговор #12 -: Ноември 24, 2011, 03:39:41 pm »
Щерка ми е с ретро Мерк ...

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #13 -: Ноември 27, 2011, 03:42:48 pm »
ох, Мерк :) моят не е ретро но ее един уранясъло-слънчасъл в стрелец и квадратура с Луна :) голям е дърдорко, може с часове да мрънка и нищо съществено да не казва, друг път обратното, когато трябва да си трае казва това, което не е за казване :)

забелязала съм, че при ретро меркурий, в зависимост къде е де, ми избива на писане, работа с документи ;D

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #14 -: Ноември 27, 2011, 04:53:53 pm »
Тази година при ретро Меркурий все грешки с документи ставаха. През август трябваше да получа документи от нотариус - сбъркана цифра, по-точно така написана на ръка, че можеше да се чете по два начина, нЕмам думи колко нерви и време ми коства това. Вчера трябваше да купувам пералня и миялна, че правя ремонт още от лятот ив ече съм на финтала  - в товарителницата за доставка от Техномаркет беше написан само едният уред, добре, че се се усетих напвреме и в магаазина ми оправиха нещата. Но иначе уредите взех много изгодно, остава и да работят!:) Колко и да 9е старам да избягваме да правим определени неща при ретро Меркурий, понякога просто се налага.