Здравей Гост

Проблеми с алкохола (мъж), къде в картата личи?

• 12 Отговора
  • 2222 Прегледи
От къде мога да разбера дали даден мъж в действителност е пристрастен към алкохола, че пийва е ясно и го виждам и без астрологията, но кое в картата показва проблем с алкохола? Трябва да е свързано с водните знаци Рак и Риби предполагам.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Проблеми с алкохола (мъж), къде в картата личи?
« Отговор #1 -: Ноември 28, 2011, 01:30:30 pm »
Нептун и Луна носят индикации за пристрастеност...към опиати , домовете са 6-12ти...

« Отговор #2 -: Ноември 28, 2011, 02:57:06 pm »
Ами, уж няма, нито Лун, нито Нептун в 6-12, но управителите гледат ли се? Притеснява ме, че пийва постоянно :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Ноември 28, 2011, 03:00:45 pm »
Нептун в съвпад с Юпитер ... при това ретроградни...Нептун е в анаретен градус....И в квадратура с Луна....

« Отговор #4 -: Ноември 28, 2011, 03:17:36 pm »
Това не е хубаво, нали?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #5 -: Ноември 28, 2011, 03:19:39 pm »
Това не е хубаво, нали?

За съжаление не е хубаво.... :)...Това може и да е предпоставка за пиене...По принцип зависимостта се свързва с 6-ти и 12-ти дом....Не мога да кажа , че човека е зависим...

« Отговор #6 -: Ноември 28, 2011, 03:25:22 pm »
Чак зависим и аз немога да го нарека ама пийва постоянно биричка (главно )и т.н., на обяд, след обяд, вечер...и започнах да се замислям, че може да има нещо...междудругото моя Непун също е Стрелец, а Луната в Дева, като неговите, но пия и малко и рядко, не пуша...
« Последна редакция: Ноември 28, 2011, 03:32:35 pm от norkata »

« Отговор #7 -: Ноември 28, 2011, 03:42:08 pm »
За зависимости, вкл. от алкохол и опиати, разглеждам Луна, Марс и Нептун, Лунните възли, мутабелни и водни акценти.

Но в тази карта не става въпрос за сериозен алкохолизъм, нали? Просто си пийва по малко човекът, но често.  :)
Може по-силно да го влече алкохолът, когато е емоционално нестабилен или фрустриран - за "отпушване" на напрежението, особено ако има тенденция да потиска някои марсови импулси.

Слънцето има аспект и със Сатурн (квадратура), и с Уран (тригон) - интересно ми е кой от двата аспекта по-силно се усеща?
Луната и Венера се намират в един градус (в различни знаци) и двете имат аспект с Марс и Нептун.

Има и силни Лунни възли в хороскопа, но те не винаги дават такива указания, ако не са свързани с някои планети. Силният Раху понякога дава склонност към хедонизъм, но трябва да има и други потвърждения за подчертана склонност към удоволствията, към сетивната страна на живота. В индийската карта Юпитер е в позиция, която би могла да даде предразположеност към свръхконсумация на определени продукти, ретроградността му в този случай не е особено благоприятен показател. Има силно влияние на Марс и Сатурн в 12 дом - склонен ли е да потиска агресията или сексуалността или обратното - да има моменти на сляп неконтролируем гняв и повишена потребност от сексуални контакти? Марс управлява Лагна и позицията му в един знак с екзалтирал Сатурн (по сидерал) може да даде някой от изброените проблеми, макар че силният Сатурн (поне теоретично) би трябвало да налага някакви спирачки.

« Последна редакция: Ноември 28, 2011, 03:46:44 pm от my`temptation »

« Отговор #8 -: Ноември 28, 2011, 03:43:10 pm »
Чак зависим и аз немога да го нарека ама пийва постоянно биричка (главно )и т.н., на обяд, след обяд, вечер...

Най-много да му порасне коремът и няма да се харесва на дамите.  ;D

А и не знам дали има "бирен алкохолизъм", освен ако не сме в Германия.  :)

« Отговор #9 -: Ноември 28, 2011, 03:45:22 pm »
 ;D ;D ;D ми той вече е порастнал, сега го смъква  ;D

*

akruks

« Отговор #10 -: Ноември 28, 2011, 04:10:52 pm »
"Извадките от астро-статистическите проучвания показват, че в биографиите на личностите с аспект Венера-Нептун, често присъстват истории за пристрастеност към наркотици и алкохол"
при тригон е по-меко изразено това, затова си пийва по малко, но редовно, което също не е за подценяване...
все пак човешкото тяло е 70% вода, а не бира  ;)

« Отговор #11 -: Ноември 28, 2011, 04:13:20 pm »
все пак човешкото тяло е 70% вода, а не бира  ;)

;D ;D ;D

« Отговор #12 -: Ноември 29, 2011, 07:39:10 am »
Е, аз вчера говорих с него по този въпрос  :-[ С тоя АСЦ Дева, нямаше как да се въздържа. Зарадва се дори, че му ги казах и ми балгодари.  :)