Здравей Гост

Елективни карти

• 15 Отговора
  • 3022 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Елективни карти
« -: Ноември 28, 2011, 02:02:34 pm »
Елективните карти или избор на време подходящо за започване на определени дейности датират от много години....
Важните и основни неща в елективната астрология са свързани с избора на правилен сигнификатор , касаещ събитието.
На пръв поглед те изглеждат доста лесни...,но това далеч не е така....

На мен лично ми предстои да избирам подходящо време за да започна мероприятие ....
Мислите ли , че взаймната рецепция на Сатурн и Венера би могла да бъде позитивна?
Как смятате...ретроградието на Меркурий и Юпитер биха ли могли да окажат определени негативи? ::)

Въобще какво знаете по отношение на елекцията? :-*

Re: Елективни карти
« Отговор #1 -: Ноември 28, 2011, 02:28:06 pm »
Ми аз сега прохождам в тази наука.
Но ако позволиш коментар .. определено мисля, че ретро Меркурий не е добра индикация - като управляващ договорите - нали целта е да се избегнат предоговаряния, поправки и забавяне. Поне моите наблюдения за  ретро Меркурий показват това.
За Юпитер - ако се приеме, че ограничава разрастването, то какво ще е бъдещето на това "мероприятие" /извини ме, но не мога да предположа еднократно събитие ли е/?
 :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Ноември 28, 2011, 02:41:44 pm »
Събитието касае битка.... ::) Съдебно дело...И тъй като е свързано с връщане аз мисля , че периода на ретро мерка е подходящ... ::) ???...

« Отговор #3 -: Ноември 28, 2011, 03:53:49 pm »
Събитието касае битка.... ::) Съдебно дело...И тъй като е свързано с връщане аз мисля , че периода на ретро мерка е подходящ... ::) ???...

Хм, да не вземат пък да го протакват и отлагат за преразглеждане, ако се стартира по ретро Меркурий?

А що се отнася до ретроградния Юпитер, който е сигнификатор на съдебната власт и правораздаването, особено какъвто е перигринест сега, малко ме съмнява да отсъжда адекватно. Иначе ако се води някакво съмнително дело и целта е съдът да си затвори очите за някои факти, което е в наш интерес, евентуално неговото ретроградие би могло да даде и някакви предимства.

Споделям разсъжденията си от чисто теоретична гледна точка, елекциите не са ми силна страна.  :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #4 -: Ноември 28, 2011, 04:05:23 pm »

Хм, да не вземат пък да го протакват и отлагат за преразглеждане, ако се стартира по ретро Меркурий?

А що се отнася до ретроградния Юпитер, който е сигнификатор на съдебната власт и правораздаването, особено какъвто е перигринест сега, малко ме съмнява да отсъжда адекватно. Иначе ако се води някакво съмнително дело и целта е съдът да си затвори очите за някои факти, което е в наш интерес, евентуално неговото ретроградие би могло да даде и някакви предимства.

Споделям разсъжденията си от чисто теоретична гледна точка, елекциите не са ми силна страна.  :)

И аз това мисля.... ::) Нали обаче става дума за документи? ::) И нали в моя натал е ретро... ::)

« Отговор #5 -: Ноември 28, 2011, 04:12:39 pm »
Ако става въпрос за връщане на големи парични суми, за съдебно събиране на вземанията, мисля че ретро Юпитер в Телец не е най-добрият момент да се стартира такава процедура (дело), но може и да греша. Доколкото знам, има риск една ретроградна планета да не работи ефективно в елективната карта, т.е. да не донесе желания резултат. Понякога, ако искаме да предотвратим нещо, ретроградието би могло да бъде добър избор.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #6 -: Ноември 28, 2011, 04:29:19 pm »
Ако става въпрос за връщане на големи парични суми, за съдебно събиране на вземанията, мисля че ретро Юпитер в Телец не е най-добрият момент да се стартира такава процедура (дело), но може и да греша. Доколкото знам, има риск една ретроградна планета да не работи ефективно в елективната карта, т.е. да не донесе желания резултат. Понякога, ако искаме да предотвратим нещо, ретроградието би могло да бъде добър избор.

Ми въртя картата...,нещо и на мен...не ми харесва.... ??? ::)Ретро Юпитера.... ::)

« Отговор #7 -: Ноември 28, 2011, 05:52:07 pm »
Честно казано и аз не съм сигурна.

При теб в индийската карта Сатурн има доста по-силен статус, намира се в ъглов дом спрямо АС и участва в специална Саса йога (благоприятна). Докато Юпитер е ретрограден, намира се в знак, в който няма достойнства, и при това в 8 дом, обаче има взаимен аспект с управителя на Лагна. Юпитер в 8 дом формира т.нар. Асура йога - "демонична" комбинация според индийците, но такава позиция сравнително често се среща и затова не е толкова значима. При определени обстоятелства се счита, че може да донесе разрушителни резултати, може би в твоя случай ретроградието го "озаптява", не знам. Според индийците, когато дадена планета е ретроградна, характерът й се променя. И често се случва ретроградна планета, разположена в екзалтация или мулатрикона (собствен знак), да не носи очакваните благотворни резултати.

В момента Сатурн е в екзалтация и директен, докато Юпитер няма особени достойнства - перигрин и ретрограден.
По сидерал Сатурн тъкмо е ингресирал във Везни, а Юпитер е в сид. Овен. Юпитер в Овен не е слаба позиция, но Сатурн го превъзхожда и затова според мен би било добре да се изчака Юпитер да тръгне на директен ход. Ретро Юпитер срещу екзалтирал Сатурн има много малък шанс да донесе благоприятни възможности, докато Сатурн е в най-голямата си сила да създава ограничения. Да не забравяме, че Юпитер не само символизира закона, той е и сигнификатор на парите във ведическата астрология. По тази логика разсъждавам, че Юпитер в директен ход би имал повече шансове да противостои на пречките, които създава Сатурн.

Освен това имай предвид, че опозицията между Юпитер и Сатурн по сидералния зодиак ти попада върху Луната, по оста 6/12 дом. 6 дом се свързва с враговете, а 12 с ограниченията (всичко, което отнема енергия и средства), затова трябва да подсигурим подкрепа на управителя на 6 дом, както и на планетата, която се намира в него. Това е причината да мисля, че директен Юпитер би дал повече подкрепа, а докато е ретрограден, не може да си върши ефективно задълженията в хороскопа (по транзит и аспекти към натални планети).  :)

« Последна редакция: Ноември 28, 2011, 06:04:23 pm от my`temptation »

« Отговор #8 -: Ноември 28, 2011, 08:20:50 pm »
Марайче, пробвай в ретроспекция да проследиш поведението на транзитния Юпитер и неговите цикли в твоята карта.

Виж в кой знак е бил Юпитер и дали е бил директен или ретрограден по време на най-силните ти финансови удари и респ. при внезапни загуби. И в какви отношения е бил със Сатурн - и мунданно, и в твоя радикс. Но най-вече за ретроградните му цикли провери.

Тази идея се роди в неадекватната ми днес глава.  ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #9 -: Ноември 28, 2011, 10:23:23 pm »
Марайче, пробвай в ретроспекция да проследиш поведението на транзитния Юпитер и неговите цикли в твоята карта.

Виж в кой знак е бил Юпитер и дали е бил директен или ретрограден по време на най-силните ти финансови удари и респ. при внезапни загуби. И в какви отношения е бил със Сатурн - и мунданно, и в твоя радикс. Но най-вече за ретроградните му цикли провери.

Тази идея се роди в неадекватната ми днес глава.  ;D

;D Искаш да ми кажеш , че виното не ти се отрази добре... ::) ;D

Супер съм днес...и НОООгууу работа свърших... :P Идеята е страхотна...Мерси...много...ще проверя и докладвам... :-*

« Отговор #10 -: Ноември 28, 2011, 11:06:56 pm »
Идеята е страхотна...Мерси...много...ще проверя и докладвам... :-*

Да направим такова изследване, тогава ще имаме основания и за съответните изводи. А и винаги съм казвала, че тая гад (Юпитер) трябва да се държи под око, че каквито мизерии той върши понякога, може да не свърши и Сатурн.  :rakeattack:

Цитат
Супер съм днес...и НОООгууу работа свърших... :P

Тебе те знаем  ;D, а аз съм на доматен сок и супички.  :-\

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #11 -: Ноември 28, 2011, 11:10:44 pm »
Ми...отваряй тема....Истина е , че тая гад Юпитер е способна на много гадории.... >:(... ;D ;D..Сатурн ми е давал...,а Юпитер ми е взимал....

Е що така....си на доматен сок? ;D Хапнахме във  Фенси...и бях на свинско и винско.... ;D

Стягай се...,Ноооогуууу стрелци ...и ноооогууу рожденни дни има.... :-*

« Отговор #12 -: Ноември 28, 2011, 11:15:56 pm »
Юпитер може и да е много дашен, но при нас нали е в малко по-"специално" състояние в радикса, така че може да се очаква неочакването, като залпът на Аврора в бели петербургски нощи.  :97:

Или както казва Доби, не се знае кой кого клати.  ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #13 -: Ноември 28, 2011, 11:21:09 pm »
В интерес на истината колкото и да го гледам....все повече му откривам недостатъците...,като съпруг след дълга брачна консумация...или като куфар...стар куфар с който ти е трудно да се разделиш и  си го носиш...

Все си мисля , че цикъла Сатурн/Юпитер в натала изигра отноо кофти роля...

И да..колкото повече си мисля...толкова повече се убеждавам...,че трябва да изчакам ретро фазата му... ???

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #14 -: Ноември 28, 2011, 11:56:22 pm »
Lili...,data 27.12... ::) ::) kakvo bi kazala? ::) ???