Честно казано и аз не съм сигурна.
При теб в индийската карта Сатурн има доста по-силен статус, намира се в ъглов дом спрямо АС и участва в специална Саса йога (благоприятна). Докато Юпитер е ретрограден, намира се в знак, в който няма достойнства, и при това в 8 дом, обаче има взаимен аспект с управителя на Лагна. Юпитер в 8 дом формира т.нар. Асура йога - "демонична" комбинация според индийците, но такава позиция сравнително често се среща и затова не е толкова значима. При определени обстоятелства се счита, че може да донесе разрушителни резултати, може би в твоя случай ретроградието го "озаптява", не знам. Според индийците, когато дадена планета е ретроградна, характерът й се променя. И често се случва ретроградна планета, разположена в екзалтация или мулатрикона (собствен знак), да не носи очакваните благотворни резултати.
В момента Сатурн е в екзалтация и директен, докато Юпитер няма особени достойнства - перигрин и ретрограден.
По сидерал Сатурн тъкмо е ингресирал във Везни, а Юпитер е в сид. Овен. Юпитер в Овен не е слаба позиция, но Сатурн го превъзхожда и затова според мен би било добре да се изчака Юпитер да тръгне на директен ход. Ретро Юпитер срещу екзалтирал Сатурн има много малък шанс да донесе благоприятни възможности, докато Сатурн е в най-голямата си сила да създава ограничения. Да не забравяме, че Юпитер не само символизира закона, той е и сигнификатор на парите във ведическата астрология. По тази логика разсъждавам, че Юпитер в директен ход би имал повече шансове да противостои на пречките, които създава Сатурн.
Освен това имай предвид, че опозицията между Юпитер и Сатурн по сидералния зодиак ти попада върху Луната, по оста 6/12 дом. 6 дом се свързва с враговете, а 12 с ограниченията (всичко, което отнема енергия и средства), затова трябва да подсигурим подкрепа на управителя на 6 дом, както и на планетата, която се намира в него. Това е причината да мисля, че директен Юпитер би дал повече подкрепа, а докато е ретрограден, не може да си върши ефективно задълженията в хороскопа (по транзит и аспекти към натални планети).