Здравей Гост

na kusmetliiskiya tranzit koito ste vigdali...

• 46 Отговора
  • 9463 Прегледи
« -: Декември 06, 2006, 01:23:27 pm »
poglednete tova:

http://photo-forum.net/index.php?APP_ACTIO...0&USER_ID=22052

nyakoi moge li da go interpretira?

moge da kagete nyakolko dumi za natalnata kombinacia, ste mi bude interesno.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1 -: Декември 06, 2006, 01:52:22 pm »
Харесва ми, много оригинално като идеен замисъл  :rolleyes:  B)

Калинката е много сладка и колко удобно се е настанила върху Слънцето в хороскопа. Дано му носи късмет като свещеният египетски скарабей  :)

Ама и радикса си го бива или поне "парченцето" от него, което случайно се вижда.
Изгряващи Везни с Плутон, Венера и Лунен възел близо до Асц, в първи дом - скорпи Слънце в съвпад с Уран и Меркурий. Венера "на трон", в силен аспект с Плутон.
Два мини стелиума - везнишки и скорпионски.
Взаимна рецепция между Слънцето и Марс, Венера и Марс ми изглеждат доминанти в хороскопа /така ми се струва след съвсем бегло запознаване с картата/. Силна манифестация на връзката Слънце-Марс.

Предполагаема дата на раждане - 30.10.1977г. някъде след 5ч сутринта...  :P с тази Луна в Близнаци какво искаш да ни кажеш?  :D
« Последна редакция: Декември 06, 2006, 02:17:11 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2 -: Декември 06, 2006, 02:21:50 pm »
kak razbra koga e datata na ragdane,  Bravo :)

30.10.1977, 5.00, Varna, da vidish ako nesto ti lipsva

mars zasto da e dominant? toi e v 10 dom ama nyama aspekti osven edno kvadtrat4ence

mogesh li da mi kagesh nesto pove4e za suvpada na pluton, severnata pandelka, asc i venera
te sa suotvetno na 14, 15, 16 gradusa.
Vse oste ne sum polu4il dostatu4no info po tozi vupros.

A zasto lunata v bliznaci da iska da kage nesto, tya si 4ete knigkite i me razoryava ot kupuvane na knigi i tova e

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Декември 06, 2006, 02:35:52 pm »
А може би Луната в Близнаци иска да сподели това, което е прочела в книжките и затова е тук?  :P  B)

За доминантите на пръв поглед *както изрично посочих вече* така ми се стори, но не съм правила анализ на афетики и прочие...  :rolleyes:

Венера е безспорна господарка  - владетелка на изгряващия знак, намира се в съвпад с Асц и е в своята обител.
От друга страна, Марс в Лъв също е силно поставен предвид това, че се намира в елевация, тоест най-високо в радикса и е диспозитор на три скорпионски планети /и владетел на Дсц/. Допълнителен акцент поставя и взаимната рецепция между Слънцето и Марс, а и ако се вземат по-широки орбиси, Марс е в квадрат с трите ти скорпионски планети, и ги 'владее'.

Но в твоя случай разглеждам Слънцето и Марс заедно предвид взаимната рецепция и сигнификантното положение и на двете планети в картата, трудно ми е без задълбочен анализ да преценя коя е по-силната  :huh:  B)
« Последна редакция: Декември 07, 2006, 08:21:55 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Декември 06, 2006, 03:03:09 pm »
Впрочем, и Юпитер не е за подценяване в картата - намира се в знака на своята екзалтация (Рак), на трон по дом и в съвпад с важен мидпойнт (Луна/Марс). А според индийците, доколкото се сещам, ретроградността само подчертава влиянието на планетата.

Но ако спазваме класическата традиция в астрологията, струва ми се, че влиянието на Марс /и Венера/ е преобладаващо, виж табличката ето тук:

http://www.skyscript.co.uk/essential_dignities.html
и
http://www.astroscapes.com/detriments_of_planets.htm

:)
« Последна редакция: Декември 07, 2006, 09:29:26 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Декември 06, 2006, 03:15:53 pm »
Но в интерес на истината тия афетики само ме объркват и то доста...  :blink:

Все пак наред с разглеждането на есенциалните достойнства на планетите, т.е. силата /или слабостта/ им по знак, градус, терм, фас *според класиците*, не бива да се забравя и за акциденталните им качества - статус по дом, по управление/диспозиция, дали планетата е подчертана по някакъв начин в радикса - фокус/апекс на конфигурация, силно аспектирана/неаспектирана, синглетон, диспозитор на стелиум и пр.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #6 -: Декември 06, 2006, 03:27:43 pm »
Lunata mi v Bliznaci otdavjna ne 4ete astro knigki, zabranil sum i 4e mnogo si razpriskva vnimanieto, koeto si e tipi4no za neya.  
Za astrologia samo suvpada na uran s merkurii otvreme na vreme mi puska nyakoi ot uranovite si mentalni tokove, inu4e merc. v sco si ima drugi zada4i.

Tova s 4e venera se namira v svoyata obitel, mnogo dobre go kaza. ponyakoga taka me murzi 4e kolkoto i da bushuva marsa, venerata se razpluva i potuva v murzel i blagenstvo.

Oba4e kagi nesto za vuzela deto e vurzal pluton s venera 4e i  ASC. tova mi e interesno.
Tuka nyakude v tozi forum pisheshe 4e uskorena karma ( vuzel + asc), razni drugi puk manipulatorstvo (ven + asc)
No vsi4kite na kup doseh nikoi ne gi e obyasnil.  :unsure:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Декември 06, 2006, 03:36:55 pm »
Ако не те затруднява, би ли писал/а на кирилица?

Хммм... не знам, но Сатурн в картата ти ми се струва някак си "откъснат", и програмата Zet  отчита 0 точки в елемента Земя... чудя се, къде ли е 'компенсацията'? Но може би точният тригон на ретро Юпитер със Слънцето откъм 9ти дом издига пред Аза ти други приоритети?  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8 -: Декември 06, 2006, 03:46:13 pm »
Че за какво ми е притрябвал този сатурн. Ами само хирон е в телец, това ми е земята.Пук може и да няма компенсация.

А според теб има ли голям тригон между фортуната, юпитер и слънцето?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Декември 06, 2006, 04:00:52 pm »
Цитат
Oba4e kagi nesto za vuzela deto e vurzal pluton s venera 4e i  ASC. tova mi e interesno.
Tuka nyakude v tozi forum pisheshe 4e uskorena karma ( vuzel + asc), razni drugi puk manipulatorstvo (ven + asc)
No vsi4kite na kup doseh nikoi ne gi e obyasnil.  :unsure:
Да, сещам се, че една от редовно пишещите тук съфорумнички беше свързала символично този аспект на възлите със "сгъстяване на карма".

Според мен в случая 'програмата' на Асц е в унисон с тази на Северния Лунен възел, ако изобщо може така да се каже... но да не забравяме, че Лунните възли винаги действат свързано като две взаимнодопълващи се, а не изключващи се полярности.
И двете 'астроточки' - Асц и СЛВ - поставят във фокуса на вниманието характеристиките на Венера и манифестацията на нейните аналогии в живота. А Слънцето и Марс са тези, които допринасят за /=реализират/ активното въплъщение на 'програмата' в живота - докато Слънцето заявява пред света своето "Аз съм", Марс е 'проводник' /изпълняващ/ на слънчевата "воля за живот".

Струва ми се, че има и подчертаване на венеро-плутоновата тема - наред със съвпада между тези две планети в радикса, присътстват и други, "производни" сигнификации за развитие на тази тема, представени чрез връзката на Венера с 8 дом /Плутон/ + Плутон в знака на Венера и Овен, управляван от Марс и Плутон, на Дсц.
Това, разбира се, са си мои интерпретации, възможно е да има и други виждания по повод тематично акцентиране в картата ти...  :rolleyes:  B)
« Последна редакция: Декември 06, 2006, 08:15:37 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Декември 06, 2006, 04:08:10 pm »
Цитат
Че за какво ми е притрябвал този сатурн. Ами само хирон е в телец, това ми е земята.Пук може и да няма компенсация.

А според теб има ли голям тригон между фортуната, юпитер и слънцето?
Честно казано, не съм ги включила като опция да се отчитат.

Фортуната я разглеждам като фактор с второстепенно значение, чиято роля не отричам, но...  :huh:
Хирон и Лилит - на същия принцип. Обръщам им внимание в случай, ако са в силен и точен мажорен аспект с важни лични планети и радикални точки. Функцията им в радикса за мен е преобладаващо психологическа, което от друга страна не дескридитира ролята на Хирон в мунданната астрология и прогнозиране на събития в световен мащаб.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #11 -: Декември 06, 2006, 04:12:46 pm »
ми хубаво, аз да си попитам защото в ЗЕТ пише 4е тригона на Юпитер с Фортуната бил най-юастливия аспект от всички възможни :lol:  :lol:

както и да е,   измисли ли нещо относно компанийката около асцендента ?

« Отговор #12 -: Декември 06, 2006, 04:17:29 pm »
Примерно ти май имаш обратното венера в съвпад с южния възел?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Декември 06, 2006, 04:18:13 pm »
Цитат

както и да е,   измисли ли нещо относно компанийката около асцендента ?
Ми не знам... не се връзвам много на зет-овските интерпретацийки  :D

А "компанийката" около Асц що я мислиш толкова? Мен ако ме питаш, много си е добре там...  :P  Луната си повече като в 8ми или в 9ти дом я усещаш? Тя пък е малко 'нептунясала'...  :rolleyes:  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Декември 06, 2006, 04:19:58 pm »
Цитат
Примерно ти май имаш обратното венера в съвпад с южния възел?
Имам, да. Но това е друга "тема" вече...  :rolleyes:  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #15 -: Декември 06, 2006, 04:23:23 pm »
Ами мисля щото всичко друго сякаш ми е ясно, черти на характера. Но това скупчване , според мен е отговорно за някои по интересни неща които ми се случват периодично, и за това искам да знам повече. А луната,  ами незнам , в 8 ми и е мястото защото имам наследство от женска страна, а и окултните изследвания си отговарят на луна в 8

« Отговор #16 -: Декември 06, 2006, 04:28:19 pm »
Интересува ме комбинацията защото мисля че нея се крият отговори на някои въпроси които ме интересуват. Другите неща са ясни, те са част от характера.
Но тази кармична панделка е показател според мен за някои по странни неща които ми се случват и затова искам да разбера повече.

а за луничката ми в 8 дом,   ами има много показатели които показват че то4но там и е мястото,  ( окултизъм, наследства )

« Отговор #17 -: Декември 06, 2006, 04:29:59 pm »
4акаи 4е се обърках тука, ту се побликува, ту не  :angry:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Декември 06, 2006, 04:33:01 pm »
Мхмм... щом казваш  :P да чакам тогава и аз наследство...от някоя богата леля - за предпочитане милионер или петролен магнат - в Америка  :lol: по повод Луна в 8ми се сещам, че наскоро бях чела и за придобивки  /"придобивки" обаче в най-широкия смисъл на думата/ по партньорска линия предвид това, че осми дом се явява втори, считано от Дсц  B)

А пък за "окултни" и прочие изследвания едната позиция на Луна по дом не знам доколко е определяща, по-скоро ще е сбор от фактори с комплексно влияние, не мислиш ли?  :)
« Последна редакция: Декември 06, 2006, 04:34:26 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #19 -: Декември 06, 2006, 04:38:30 pm »
естетвено, но в моя случай е показател, допълнение към мерku w skoрп,

възможно ли е , чисто хипотетчно ти да имасх ситуации/качества точно обратните на моите заради северния и южния възел с венеа   и може би твоята опозиция и моя сввпад на венус със плуто