Oba4e kagi nesto za vuzela deto e vurzal pluton s venera 4e i ASC. tova mi e interesno.
Tuka nyakude v tozi forum pisheshe 4e uskorena karma ( vuzel + asc), razni drugi puk manipulatorstvo (ven + asc)
No vsi4kite na kup doseh nikoi ne gi e obyasnil. :unsure:
Да, сещам се, че една от редовно пишещите тук съфорумнички беше свързала символично този аспект на възлите със "сгъстяване на карма".
Според мен в случая 'програмата' на Асц е в унисон с тази на Северния Лунен възел, ако изобщо може така да се каже... но да не забравяме, че Лунните възли винаги действат свързано като две взаимнодопълващи се, а не изключващи се полярности.
И двете 'астроточки' - Асц и СЛВ - поставят във фокуса на вниманието характеристиките на Венера и манифестацията на нейните аналогии в живота. А Слънцето и Марс са тези, които допринасят за /=реализират/ активното въплъщение на 'програмата' в живота - докато Слънцето заявява пред света своето "Аз съм", Марс е 'проводник' /изпълняващ/ на слънчевата "воля за живот".
Струва ми се, че има и подчертаване на венеро-плутоновата тема - наред със съвпада между тези две планети в радикса, присътстват и други, "производни" сигнификации за развитие на тази тема, представени чрез връзката на Венера с 8 дом /Плутон/ + Плутон в знака на Венера и Овен, управляван от Марс и Плутон, на Дсц.
Това, разбира се, са си мои интерпретации, възможно е да има и други виждания по повод тематично акцентиране в картата ти... :rolleyes: B)