*За общуването в нета* /и за хигиената му/
"Спецификата на виртуалното общуване е твърде различна от досегашните познати форми на човешко общуване. Тук се общува .... писменно. Значи четеш и написаното се отразява в съзнанието ти и ума ти и дава определени асоциации и рисува определени картини и представи.
ЗА ВСЕКИГО - ТЕ СА РАЗЛИЧНИ И ИНДИВИДУАЛНИ.
Липсват допълнителните информации, които съществуват при лични контакти в живота:
визуална картина за външния вид на човека - възраст и пол и излъчване, гримаси и др. телесни реакции.
слухова картина - интонацията на гласа, която помага да различим една мисъл казана на майтап и дружелюбно и....същата мисъл казана със злоба и осъждане.
Това са "липси" при виртуалното общуване.
Друга липса е също липсата на неограничено пространство за писане....
И като прибавим факта, че един разговор се води накъсано, на разни постинги и е лесно да се загуби нишката с течението на времето...... картината става пълна. Една картина на "окастрено общуване" на "непълно общуване" на "общуване, което допуска маса НЕДОРАЗУМЕНИЯ!"
....
Когато бъде пусната една нова тема - тя ще бъде прочетена от следните 3 категории хора-юзъри:
1.Такива, които никога не са чували за това.
Всред тях могат да се открият следните 2 категории:
а/ хора, които са с отворено съзнание и които имат искренното желание да научават нови неща постоянно.
б/ хора задръстени с разни схващания за "добро-лошо" и "правилно-погрешно" които щом видят нещо ново и автоматично се нахвърлят да го отрекат, оплюят и отхвърлят.
2.Такива, които са чували нещо по темата.
Всред тях могат да се открият следните 2 категории:
а/ добронамерени юзъри, които искат да споделят своите допълнителни бележки и информации по темата или просто да изразят несъгласие по една или друга гледна точка по един интелигентен и културен начин. Тяхното участие обогатява темата с нови гледни точки и я прави много интересна..... за всеки новодошъл.
б/ злонамерени юзъри. Това са юзъри с лични проблеми в живота и неудачи, които са ги озлобили и ожесточили. Те са станали комплексари. Никой в живота не им обръща внимание на това, което казват и....те намират в нета мястото, където да излеят своят яд, злоба и дори нихилизъм. Те умират за внимание и любов.... и го привличат в нета по най-брутални начини. С вулгарен език и псувни и крайно просташки епитети. Те могат да влезнат във всяка - и най-сериозна и приятна за всички тема и..... да я осерат за 0 време с простотиите и идиотщините си.
в/ юзъри, които само четат и не пишат нищо. Просто си траят и им стига да си обогатяват съзнанието с прочетеното.
Каква е "съдбата" на един скромен юзър попаднал на една тема? /Никой няма всичкото време на света на разположение, за да чете всяка дума и мисъл на всеки юзър писал в темата..... и какво се получава?/
Новият посетител на една тема ще прегледа отгоре-отгоре темата и дебатите и знаете ли какво ще се получи?
В съзнанието му ще се набие .... не есенцията и смисъла на темата, а най-често това, което се повтаря многократно от юзърите писали по темата..... Ако повечето юзъри нападнат автора на една тема и го оплюват..... този юзър ще бъде "зомбиран" от тях и ще си каже: "Тази тема не заслужава интереса ми. Този юзър е луд, глупак, изкуфял и смахнат и т.н. и т.н." И може би ще пропусне да научи нещо важно в своя живот. Нещо, което може да промени живота му към....по-добро.
Повечето юзъри са повърхностни и влизат в Клубове, за да се разтушават с празни приказки..... Но има тематични клубове, които могат да играят огромна просветителска роля за всички. Ако не се злоупотребява в тях. Да.
Всеки говори за Матрицата, за Системата, за Бели и Черни ложи и за това как ни зомбясват и манипулират разни сили и формации.... Но някой дава ли си сметка, че всеки иска да манипулира другите навсякъде и....тук в нета. Как, по какъв начин? Ами много просто:
- Това, което мисля и казвам аз е най-най-най- верното и адекватното на света. Всяка твоя мисъл, всяка твоя дума съм в състояние да оспорвам, нападна и оплюя и отрека.
- Това, което мисля и казвам аз е най-най-най- верното и адекватното на света. Всяка твоя мисъл, всяка твоя дума съм в състояние да оспорвам, нападна и оплюя и отрека.
- Това, което мисля и казвам аз е най-най-най- верното и адекватното на света. Всяка твоя мисъл, всяка твоя дума съм в състояние да оспорвам, нападна и оплюя и отрека...." *
Прочетете го няколко пъти и ще видите как то ще се фиксира в съзнанието ви.Автор: Awaken
Копирам го от тук -
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board...=collapsed&sb=5