Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 852485 Прегледи
"Говорилня"
« Отговор #340 -: Ноември 12, 2007, 02:15:57 pm »
Хм, интересен въпрос са задали, и аз съм размишлявал по въпроса дали нещо предопределено може да се промени . В такива мигове първото ,което се сещах е -промяна на местоживеенето . В случая с фирмата преригистрация и промяна , в смисъл да се промени рожденната дата на така създадената вече фирма .

"Говорилня"
« Отговор #341 -: Декември 06, 2007, 11:26:20 pm »
Една от най-популярните снимки във фотобукета :o  :D  :huh:

*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
"Говорилня"
« Отговор #342 -: Декември 06, 2007, 11:43:17 pm »
:D  :rolleyes: Xaxa. Хванал си човека Слънцето в ръце, от астрологична гледна точка.  
Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

Инти

• 2068
"Говорилня"
« Отговор #343 -: Декември 13, 2007, 01:54:36 pm »
Излезе нова астрологична книга на пазара, представям ви в кратко резюме съдържанието й. Досега мисля на българският пазар няма издадена книга за Уран. Успях да я разгледам набързо, написана е на достъпен език, информацията е синтезирана добре, при един дълбок прочит може да се придобие реално представа за книгата, макар че всеки си има различна интелектуална възприятийност и ще пречупи информацията през собственото си съзнание,и ще извлече сам за себе си ползата от предоставената астрологична информация. На тези които смятат да се запознаят със съдържанието на книгата,пожелавам приятно четене!

"Жизненост и благополучие с Уран"

Автор: Бил Тиърни
Издател: Аратрон
Издадена: 2007
Брой страници: 344
Цена: 12.00 лв.

Тази книга представя житейския и астрологичен опит на автора с планетата Уран, позната с това, че внезапно преобръща нашия живот на 180 градуса. Уран и неговите транзити през рождените планети и домове ни предлагат вълнуващо време, когато нашето бъдеще е готово да експлодира със свежи нови алтернативи за живот.

Запознайте се с първичния темперамент на Уран и как той влияе върху вашата психология. Изследвайте авантюристичния процес на собственото си пробуждане, който преживявате през тези оживени периоди, когато Уран транзитира вашите рождени домове и планети.

"Жизненост и благополучие с Уран" ще ви покаже как да изплувате на повърхността, след като транзитиращият Уран е направил шеметни промени във вашия живот, възнаграждавайки ви с по-високо осъзнаване на вашия огромен умствен потенциал. Оптимистична, лесна за разбиране и възприемане, тази книга ще ви убеди, че не съпротивляването, а приемането на неизвестното бъдеще, което носи Уран, може да бъде удовлетворяващо и да донесе положителни преживявания във вашия живот.

[

*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« Отговор #344 -: Декември 13, 2007, 02:51:23 pm »
Онзи ден я видях в новооткритата книжарница "Хеликон" във Варна. Поразлистих я, но не успях да добия впечатление. Имам навика, разлиствайки, да сканирам съдържанието на книгите преди да взема решение за покупка.
Изкуших се обаче да си взема поредната "тухличка" - книга с повече от 500 страници, в твърди корици, за древната книжовна и езотерична традиция на Египет. Има откъси от свещени текстове с транслитерация на латиница, много интересни неща могат да се научат  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
"Говорилня"
« Отговор #345 -: Декември 13, 2007, 03:19:36 pm »
Да ти кажа честно и аз като я по-разлистих в първият момент, си помислих че информацията в книгата няма да е кой знае колко качествена, но все си мисля че не бива да се подвеждам по стила на писане на автора,който я представя на читателя по-достъпно и явно иска да обхване  по-широк кръг от масата.При теб може би практиката, а и многото информация която си възприела е развила качеството да сканираш от раз дадена книга,затова предполагам че е възможно и да си права за книгата, аз лично мисля да си я купя,няма да ми е излишна.Затова и написах , че при един по-задълбочен прочит може да се установи точно дали е стойностна или не информацията,а дори и да не е, става за колекцията.Отделно е всичко ще ми е подредено на едно място и ще мога да си я чета на спокойствие, защото четенето на компютъра понякога е доста изморително за очите, макар че когато търсиш ценното си струва всички усилия и ровичкане из интернет страниците.
« Последна редакция: Декември 13, 2007, 03:24:06 pm от Asaia »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
"Говорилня"
« Отговор #346 -: Декември 13, 2007, 03:36:39 pm »
Lillie би ли споделила за тухличката за езотеричната традиция на Египет как се казва точно да и метна един поглед? :rolleyes:
Книжката за Уран все още не съм видял,после ще видя и аз какви впечатления ще имам от нея.
Ако има книга която веднага би си взел,която за съжаление я няма още на български е 2 том на Джеф Грийн за Плутон  :rolleyes:   :angry:  

*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« Отговор #347 -: Декември 13, 2007, 03:41:36 pm »
Sinyhe, вкъщи имам две такива "тухлички"  :D но не помня имената на авторите. Довечера, като се прибера от работа, ще ти ги напиша  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« Отговор #348 -: Декември 13, 2007, 03:44:01 pm »
А двете книги, за които споменавате - за Уран и за Плутон, ги нямам в колекцията си. Имаше и една, посветена изцяло на Хирон -  разлиствах я няколко пъти, но така и не си я купих, не знам доколко ще ми върши работа. За Юпитер на Стивън Аройо също нямам. Само за Сатурн на Лиз Грийн и Ерин Съливан.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
"Говорилня"
« Отговор #349 -: Декември 13, 2007, 04:17:50 pm »
Специално книгата на Джеф Грийн за Плутон е много добра-просто не може да се сравни с нищо друго от по-известните автори с преведени на български книги,голяма дълбочина и всеобхватност едновременно (т.е. нещата не са описани сами по себе си просто, а и по отношение на цялото),има и модели и примери,може би от цялата ми колекция книги астрология като творчески и като работещ подход едновременно,тази е на най-високо и интегрирано ниво.
Стилът е интригуващ и се чете лесно(за разлика от Ерин Съливан,която ми е малко суха и прекалено психологична в някои моменти,това по отношение само на стила и акцентите и).Ако си вземеш Плутон и ми кажеш,че не си доволна и очарована след това,ще ми е много трудно да го повярвам! ;)

На Аройо тази за Юпитер я имам и съм доволен.Много е подредена и синтезирана,информацията като цяло е за основни и практични моменти.

Книгата за Хирон ако е на Хенд Клоу-е нещо нетипично и много зависи от човека,който я чете.За мен тя е повече от нормална астрологична книга и дали,защото имам Хирон в 9 дом тя е единствената книга която е била с мен по време на пътешествия и особено сред природата.Не ми действа само интелектуално,но и духовно. :)  

*

Инти

• 2068
"Говорилня"
« Отговор #350 -: Декември 14, 2007, 08:44:05 am »
Лили, не знам дали Хирон за теб остава само в категорията на планетоидите и астероидчета,но бих искала само да допълня , че с досега си с книгата на Хенд Клоу придобих реална представа за проявленията му както в моя натал, така и в на други хора които познавам, определено ти дава насока за разширяване на съзнанието, и ако човек  е поел духовен курс, то прочитайки книгата и съпоставяйки астрологично елементите , разбира че основно Хирон си е ключ към измеренията. В момента чета книгатата втори път и влиянието й е много по-силно, разкриват се много връзки и нишки,които не могат да се обхаванат от първият път, а тази книга носи в себе си магичен нюанс.

Авторката набляга повече на окултната страна на Хирон, включително връзката му с астрологията в това число.Тази тема беше достатъчно разисквана, няма да се повтаряме,така че ако ти се отдаде възможност прочети поне малко от нея, мисля си че ще бъдеш заинтригувана.
« Последна редакция: Декември 14, 2007, 08:45:27 am от Asaia »

*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« Отговор #351 -: Декември 14, 2007, 09:30:18 am »
Цитат
...определено ти дава насока за разширяване на съзнанието, и ако човек  е поел духовен курс, то прочитайки книгата и съпоставяйки астрологично елементите , разбира че основно Хирон си е ключ към измеренията.  

Asaia, отношението ми към Хирон като към "единствения" ключ към разширяване на съзнанието наистина е малко скептично, което е обусловено от обективни причини. На мнение съм, че във всяка карта могат да се намерят множество фактори за разширяване на съзнанието, Хирон далеч не е единственият. Нима ще отречем, че тези, в чиито карти Хирон не е особено изявен, нямат шанс да следват пътя на окултния ученик, да разширят светогледа и съзнанието си? Същото се отнася за аспектите, тъй като всеки аспект има поне няколко различни нива на проявление.

Между другото, вчера, докато разглеждах книгите в една книжарница, бях изправена пред дилема дали да си взема въпросната книга за Хирон или една астрологична книга с практическа насоченост, на български автор (Бялото братство). Спрях избора си на втората, за което много съжалявам. Казва се "Курс лекции по астрология - ІІ част" или нещо от този сорт, авторът й е живял през 19-20 век, забравих му името. Съдържанието на книгата ми се стори доста сектантско, аспектите се разглеждат доста едностранчиво. Направо ми настръхнаха косите като прочетох интерпретации на аспектите и връзката им с "Ангелската гилдия", "Черната ложа" и "силите на Злото"  :lol:
За мен това са напразно похарчени пари, ама не беше скъпа книжката  :huh:
Ако правилно разбирам "логиката" в книгата, хората с напрегнати аспекти от Сатурн и Плутон към някоя от личните планети изобщо нямат никакъв шанс /и право?/ да намерят щастието си в живота. Плутон пък се интерпретира едва ли не като "слуга на Дявола", на "Черната ложа". Представете си в каква светлина се разглеждат аспектите му към личните планети  :blink:
Първата ми реакция бе възмущение, но сега съм просто разочарована. Рядко купувам книги, чието съдържание може толкова откровено да ме разочарова. И причината не е в "липса на разбиране", напротив - много добре осъзнавам едностранчивостта на подобни тълкувания и евентуалните вреди, които могат да бъдат нанесени, ако се разбират чисто буквално и впоследствие - в този си вид - намерят приложение в интерпретациите на наталните карти.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
"Говорилня"
« Отговор #352 -: Декември 14, 2007, 11:50:13 am »
За съжаление в повечето подобни и други братства или групи,една такава езотерична наука като астрологията често има силно място в тях,но по един определено служещ на самите цели на групата,а не на естеството на материята начин.Лично аз съм попадал на книги от автори които са в Бялото братство,които не са толкова впримчени в крайности и религиозност,но в повечето случаи нещата са доста повлияни и ограничени.Имам реален случай в който съм виждал как е бил поставен ултиматум на хора от това братство единствено да се четат тяхните астрологични книги и никакви други  :blink:  ( с цел разбира се да няма противовес с идеи и разбирания различни от тяхните и горе долу нещата си останаха така-само ангели и дяволи по картата  :D )

Разбира се за окултния/езотеричен път и всичките области които обхваща Хирон далеч не е единствения или най-силния фактор,но специално това за разширяването на съзнанието и път през измеренията са си негова специфична проява,така както останалите планети си имат нещо специфично което не можеш да го сбъркаш с друго.Човек може да се развива духовно по всяка една планета(със или без окултни качества),но именно начина и средствата и от там опитностите и значението им за душата са различни почти по всеки един признак.А и определено от личния си опит и отделно от вече написаното за Хирон определено установих,че е мост както между измеренията (да не се бърка с астралния ,менталния и други нива,а с други светове) извън нас така и с многоизмерния ни Аз,който съществува едновременно в няколко инкарнации(това е трудно за разбиране,но е известно на Изток като прераждане в прераждането).Този ключ и връзка, която разширява съзнанието непосредствено (без никакви там уроци,анализи, психологическа подготовка и други) чрез включването му в съвсем други аспекти на реалността и съзнанието,няма аналог с дйствието и принципа на останалите планети както и с посоката.Това само казвам,че изследвайки внимателно влиянието му нещата се разграничават доста добре и няма смесване с други аналогии. ;)

Ето на Провидението те е наказало,че ни си избрала Хирончо  ;)  :D !

*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« Отговор #353 -: Декември 14, 2007, 11:56:03 am »
Цитат
Ето на Провидението те е наказало,че ни си избрала Хирончо!
Прав си! Определено е за предпочитане пред сектанщината  :lol: Благословени да сте, блаженни мои Братя и Сестри  :P и нека ви се простят греховете  :D
ОМ...
« Последна редакция: Декември 14, 2007, 11:56:21 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
"Говорилня"
« Отговор #354 -: Декември 14, 2007, 11:58:33 am »
АУМММММ  :P  

*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« Отговор #355 -: Декември 14, 2007, 12:02:17 pm »
Цитат
АУМММММ  :P
Знам де. Така е правилно да се чете от санскрит.
Не знам защо по-често се среща другата транслитерация на мантрата - ОМ, която е неправилна  ;)
« Последна редакция: Декември 14, 2007, 12:02:51 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
"Говорилня"
« Отговор #356 -: Декември 14, 2007, 12:12:22 pm »
Цитат

Ето на Провидението те е наказало,че ни си избрала Хирончо  ;)  :D !
Lilie, ако не е късно днес ,можеш да опиташ да върнеш тази консервативна и впримчваща в религиозните си догми книга ,и да я замениш с Хирон на Барбара Хенд Клоу. Опитай , не ти пречи може и да се съгласят в книжарницата, дори и да не си запазила касовият бон.

Относно Хирон, Синухе го е написал достатъчно красноречиво!

*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« Отговор #357 -: Декември 14, 2007, 12:15:09 pm »
Запазих го, но се чудя дали е възможно. Защо пък да не пробвам  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
"Говорилня"
« Отговор #358 -: Декември 14, 2007, 12:18:05 pm »
изобщо не се чуди , ами заминавай днес да сменяш книгата  :D  

*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« Отговор #359 -: Декември 14, 2007, 12:24:14 pm »
Сега излизам на обяд и първо ще мина през книжарницата, откъдето я закупих, и ако наистина е възможно, на връщане от къщи ще взема и книгата, и касовия бон  :D  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.