Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 851997 Прегледи
*

veshti4ka

Re: "Говорилня"
« Отговор #840 -: Февруари 15, 2009, 11:39:18 pm »
в момента пия един чай - стара тибетска рецепта за тотално пречистване на организма  ;D  пък кат зема да стана една убавицааааааа малиииии ши светя в тъмното чак  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

Helo

« Отговор #841 -: Февруари 15, 2009, 11:42:30 pm »
в момента пия един чай - стара тибетска рецепта за тотално пречистване на организма  ;D  пък кат зема да стана една убавицааааааа малиииии ши светя в тъмното чак  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Е, че кажи я тая рецепта.  8) 8) :P :P ::) ::) ;D ;D

И аз знам стари рецепти за пречистване, ама те са с чесън.

*

Helo

« Отговор #842 -: Февруари 15, 2009, 11:43:55 pm »
Хело, аз се занимавах с билки и натурална козметика още преди 12-13 години, но ги бях зае*ала за известен период от време и сега отново си изкарах старите рецепти от прахоляка  ;D  бившият ми съпруг все ме юркаше за тях и заради астрологията и психоанализата и аз се отказах от тях, но вече съм на линия отново след толкоз години  :P ;D ;)

И аз се интересувам от натурална козметика и знам доста по въпроса.  ;D ;D ;D ;D ;D

*

veshti4ka

« Отговор #843 -: Февруари 15, 2009, 11:47:54 pm »
да бееееееееее чесън /повръщаш емотикон/ отврат  :-X  ... чая е невероятен на вкус и няма нищо общо с чесъна  :P

козметиката която правя много се харесва - всичките ми приятелки, които са я пробвали и и стават заклети фенове  ;) но аз работя само с чисти етеричини и базови масла + билки. наскоро се оказа, че балсама ми за устни лекува и лишеи  ;D ;D ;D

*

Helo

« Отговор #844 -: Февруари 15, 2009, 11:50:45 pm »
да бееееееееее чесън /повръщаш емотикон/ отврат  :-X  ... чая е невероятен на вкус и няма нищо общо с чесъна  :P

козметиката която правя много се харесва - всичките ми приятелки, които са я пробвали и и стават заклети фенове  ;) но аз работя само с чисти етеричини и базови масла + билки. наскоро се оказа, че балсама ми за устни лекува и лишеи  ;D ;D ;D

Я кажи как го правиш този балсам за устни . Слагаш ли му пчелен восък? Какво му слагаш?  ;D ;D ;D :P ::) ::) ;D ;D

*

veshti4ka

« Отговор #845 -: Февруари 15, 2009, 11:53:22 pm »
пчелният восък е задължителен за сгъстяването на кремове и балсами. най-добър е леко оцветеният пчелен восък с примеси на  прополис

*

Helo

« Отговор #846 -: Февруари 15, 2009, 11:58:52 pm »
пчелният восък е задължителен за сгъстяването на кремове и балсами. най-добър е леко оцветеният пчелен восък с примеси на  прополис

Кажи какво му слагаш на този твой балсам за устни.

Ти маслата на "Икаров" ли използваш?

*

veshti4ka

« Отговор #847 -: Февруари 16, 2009, 12:01:44 am »
"икаров" и "етерика" , а в края на месеца чакам доставка на една камара масла и гюрлюци от Индия  ;D  още дори и не зная какво ще ми донесат, но определено ще е интересно и нещо, което го няма тук + голяма статуя на Ганеша  ;D

*

Helo

« Отговор #848 -: Февруари 16, 2009, 12:06:53 am »
"икаров" и "етерика" , а в края на месеца чакам доставка на една камара масла и гюрлюци от Индия  ;D  още дори и не зная какво ще ми донесат, но определено ще е интересно и нещо, което го няма тук + голяма статуя на Ганеша  ;D

Не каза какво слагаш в балсама за устни.

Я ми кажи любимата си рецепта за природна козметика и аз ще ти кажа моята.

*

veshti4ka

« Отговор #849 -: Февруари 16, 2009, 12:13:05 am »
нямам любима рецепта - винаги правя нещо ново... приготвям билкови извлеци и добавям разни масла... всеки път е различно - обичам да експериментирам и с аромати и с треви  ::)  естествено има си основни закони в ароматерапията и спазвам пропорции и проценти /не винаги де  ;D / ... също така и се съобразявам с предназначението на билките... всичко това е наука не само за ароматите, но и за билките и за това как влияят на човешкият организъм. има много масла които са отровни и неприложими въпреки аромата си... ако искаш да се научиш не е трудно - просто трябва да четеш... моите рецепти са си мои - не са от книгите. книгите са само за началният старт  :-[

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #850 -: Февруари 16, 2009, 10:14:47 am »
природата ни е дала огромна палитра от цветове,аромати,масла...използването им е бъдещето ще бъде все по-голямо и по-голямо.ванга казваше така:" керко , всеки плод , зеленчук , билка , листенце ,коренче помага на човека.трябва само да знаеш как и за какво. и това е много просто.ореха прилича на мозък-изключително полезен е за мозъка.тиквата като разрежеш на две на бъбрек , синята слива на сърце , крушата прилича на матката и е изключително полезна за това и т.н и т.н" има масла и аромати които лично аз не понасям и такива ,към които съм повече от пристрастена като иланг-иланг , амбра ,жасмин.сложно изкуство е съчетанието им , както и направата на производните им продукти.браво вещичка с удоволствие бих опитала някое балсамче... :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #851 -: Февруари 16, 2009, 04:21:13 pm »
И аз ползвам ароматерапия и си забърквам разни масълца,обогатявам шампоани и каквото намеря  ;D

А това някой ако не го е виждал,да го види  ;)

http://istini.hit.bg/

*

veshti4ka

« Отговор #852 -: Февруари 16, 2009, 07:06:37 pm »
Египтянино, ма ти май си бил голям оптимист бре  ;D ;D ;D обогатявал шампоани хахахааааа - чи как обогатяваш едно шише химия  :o ::) :P  аз се опитвам да намеря рецепта за сапун, но все удрям на камък в нета, а хората които разпитвам идея си нямат как става. не говоря за оня сапун с няква отрова дето минава за домашен де! но намеря ли рецепта за сапун - тогава ще направя и шампоан - 100% НАТУРАЛЕН ... от тези химии косата ми ще се затрие за едното чудо вече  ;D ;D ;D ;D ;D   лошото е, че и във всички книги за ароматерапия и до ден днешен не можах да барна рецепта за сапун  :'(

*

Helo

« Отговор #853 -: Февруари 16, 2009, 07:28:33 pm »
Египтянино, ма ти май си бил голям оптимист бре  ;D ;D ;D обогатявал шампоани хахахааааа - чи как обогатяваш едно шише химия  :o ::) :P  аз се опитвам да намеря рецепта за сапун, но все удрям на камък в нета, а хората които разпитвам идея си нямат как става. не говоря за оня сапун с няква отрова дето минава за домашен де! но намеря ли рецепта за сапун - тогава ще направя и шампоан - 100% НАТУРАЛЕН ... от тези химии косата ми ще се затрие за едното чудо вече  ;D ;D ;D ;D ;D   лошото е, че и във всички книги за ароматерапия и до ден днешен не можах да барна рецепта за сапун  :'(

Защо не ми казваш рецептата ти за балсам за устни? Ако не искаш да кажеш точните продукти, тогава кажи поне в какво съотношение смесваш продуктите - колко плечен восък, колко масло...  ::)

« Отговор #854 -: Февруари 16, 2009, 07:32:50 pm »

Защо не ми казваш рецептата ти за балсам за устни? Ако не искаш да кажеш точните продукти, тогава кажи поне в какво съотношение смесваш продуктите - колко плечен восък, колко масло...  ::)
Парче ябълка намазано тънко с масло върши страхотна работа. Стискаш парчето между устните за 5-10 минути .

« Отговор #855 -: Февруари 16, 2009, 07:35:33 pm »
Бабето е ползвало хума в малки количества с разбито яйцеи ябълков оцет  за измиванена косата.

*

veshti4ka

« Отговор #856 -: Февруари 16, 2009, 07:43:06 pm »
хахахаааааааа Док, ама откъде ти идват тия дивотии на акъла  ;D ;D ;D ;D ;D  - парче ябълка намазано с масло хахахаааа и после джуките ти да изглеждат кат на чалгарките - все едно някой се е изцвъкал върху тях  ;D ;D ;D ;D ;D хахахааааааа ох сълзите ми потекоха вече от смях  ;D ;D ;D ;D  виж ся хумата принципно върши работа, но за определени случаи. доколкото знам тя запечатва аурата, ако имаш пробиви... но в случая аз имах в предвид истински натурален шампоан  :P

Хело, ако искаш ще намериш, но не разчитай на мен да ти давам готови рецепти. ако искаш да изучиш начините и направата си вземи книги и учи. има си тънкости, които са много важни в определени случаи. аз не съм лектор и няма да бъда. до сега съм учила сама и никой не ми е помагал и с риск да предизвикам скандал ще кажа следното - помагам само не тези, които виждам, че учат, четат и се занимават. сдъвкана храна в ничии ръце не слагам  ::)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #857 -: Февруари 16, 2009, 08:03:52 pm »
Вещичке, намерих ти една рецепта за сапун виж тук. Предполагам, че за теб химия са животинските мазнини и основата, но без тях не може. Правенето на сапун е една химична реакция, после можеш да го ароматизираш и оцветяваш колкото поискаш. Основата явно е една и съща. Сега ще си издадеш ли тайната за балсама?  ;)
Ако тази рецепта не ти допада, мога само да ти кажа, че за да получиш трябва да дадеш.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Helo

« Отговор #858 -: Февруари 16, 2009, 08:09:24 pm »
хахахаааааааа Док, ама откъде ти идват тия дивотии на акъла  ;D ;D ;D ;D ;D  - парче ябълка намазано с масло хахахаааа и после джуките ти да изглеждат кат на чалгарките - все едно някой се е изцвъкал върху тях  ;D ;D ;D ;D ;D хахахааааааа ох сълзите ми потекоха вече от смях  ;D ;D ;D ;D  виж ся хумата принципно върши работа, но за определени случаи. доколкото знам тя запечатва аурата, ако имаш пробиви... но в случая аз имах в предвид истински натурален шампоан  :P

Хело, ако искаш ще намериш, но не разчитай на мен да ти давам готови рецепти. ако искаш да изучиш начините и направата си вземи книги и учи. има си тънкости, които са много важни в определени случаи. аз не съм лектор и няма да бъда. до сега съм учила сама и никой не ми е помагал и с риск да предизвикам скандал ще кажа следното - помагам само не тези, които виждам, че учат, четат и се занимават. сдъвкана храна в ничии ръце не слагам  ::)

Няма проблеми!  :P

Между другото, аз знам рецепти за правене на сапун, при това без никакви животински мазнини, но съм съгласна с теб, че човек трябва да се учи сам и затова ще те оставя сама да си ги намериш.  ;D ;D ;D

*

veshti4ka

« Отговор #859 -: Февруари 16, 2009, 08:16:06 pm »
Кали, има и рецепти на основа на прясно мляко и свинска мас, но се оказва че някоя баба чула от друга, а тя от пета е то става еднооооооо - никоя не знае пропорции нито нищо  ;D  глицериновите сапуни не се правят по този начин, има друг, но лично на мен глицериновите ми изсушават много кожата и не ги харесвам ... има начин за правене на сапун без разни химии - едно време ги е нямало бре  ::)  този линк дето го даде е на английски  :'( - нещо от доста време се поскарах с този език... но нищо ...

за да получиш трябва да дадеш  ;) - ти го каза  ;D  това, което мога да предложа срещу истинска рецепта за глицеринов и млечен сапун са моите рецепти - разработени и изпробвани хиляди пъти  :-[