Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 851405 Прегледи
*

veshti4ka

Re: "Говорилня"
« Отговор #980 -: Март 05, 2009, 10:17:22 pm »
Кайли, моят Сатурн е в рожден съвпад /разходящ/ с Луната ми и цял живот си имам проблеми със зъбите  ;D ;D ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #981 -: Март 05, 2009, 10:24:31 pm »
Успокои ме.  ;D

« Отговор #982 -: Март 05, 2009, 10:29:52 pm »
От два месеца ме болят зъбите отгоре и отдолу от едната страна при ядене и всичките ми изтръпват или седят като наелектризирани. По зъболекар ходих, освен ако док не каже нещо допълнително по въпроса  ;), по аптекари ходих, по йоги ходих, по диагностики на кармата ходих,.... е, остана да е транзит. Сатурн в 10-и опозиция на луната мое ли да предизвика такава реакция, пущината.
В наталната ти карта Сатурн е в опозиция с Марс ,което показва ,че ще имаш проблеми със зъбите . Като искаш да си откриеш какво е състоянието на зъбите ,първо вземаш планетата ,която отговаря за тях и след това търсиш напрегнатите аспекти с Марс ,Венера ,Слънце ,Юпито ,Венера и Луна. Венера символизира процесите на растеж /развитие на кариеси ,гнойни торбички и т.н./
Юпитера -резултата от растежа
Марс -дегенерацията
Слънце -здравината или живота на зъбите
Луната -чувствителност на зъбите

*

Nebesna

« Отговор #983 -: Март 05, 2009, 10:31:21 pm »
Аз съм си правила ретроспекция точно за зъбоболите. При мен мъдреците растяха с години и точно, когато бях през изпит и под интелектуален стрес, тогава започваха да напират. Спомних си си точност годините, в които съм вадила мъдреци (това не се забравя лесно). Имала съм или съвпад или квадратура на Луна със Сатурн. Последният негативен аспект на Сатурн към Луната беше опозиция. Интересното е, че мина без оплаквания.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #984 -: Март 05, 2009, 10:49:18 pm »
Извадих си 2 мъдреца при квадрата на Сатурн към нат. Луна, бяха започнали да ми създават проблеми. Като заговорихте за зъби си погледнах транзитите и какво да видя  ;D. Астрологията все повече ме изненадва.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Nebesna

« Отговор #985 -: Март 05, 2009, 11:04:45 pm »
Извадих си 2 мъдреца при квадрата на Сатурн към нат. Луна, бяха започнали да ми създават проблеми. Като заговорихте за зъби си погледнах транзитите и какво да видя  ;D. Астрологията все повече ме изненадва.

Не се съмнявай  в нещо, което е пускало корени с векове и хиляди поколения са ги следели тези пусти транзити как им влияят на зъбите, на апетита на Краля, на реколтата, на плодовитостта и т.н. и т.н.

И аз като теб бях Тома Неверни по отношение на прогностиката и си казвах "Аз с прогностична астрология НИКОГА няма да се занимавам!" Ще взема да кажа нещо грешно и да подведа човека. Ама като почнах да си проследявам систематично периодите и да откривам закономерности, почнах да омеквам, щото това пък ми помагаше да бъде ДОНЯКЪДЕ подготвена и да туширам доста стресови ситуации. И като си отворих очите за някои неща, започнах да виждам, че същите тези закономерности се повтарят и в картите на другите хора. И без да искам се сдобих с необходимата ми ВЯРА. Прогностиката най-лесно и бързо се учи, чрез ретроспекция по минали събития. (На първо време на своята собствена карта, понеже само ти знаеш как си се чувствал в този период и можеш да свържеш аспектите с преживяванията си - било то болка, заболяване, любов или стресов период.

*

Helo

« Отговор #986 -: Март 05, 2009, 11:16:27 pm »
Можете ли да ми кажете някоя програма за изчисляване на синастрии, но, която дава и обяснения, относно съвметимостта, та да върши работа и на начинаещи. Може да е на английски или руски.  :)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #987 -: Март 05, 2009, 11:19:19 pm »
Много добре си ме усетила, Небесна  :). В момента се опитвам да си изясня механизма й, поне доколкото е възможно. Имам доста земя в картата си и определено предпочитам да се ориентирам и повече да наблюдавам преди да започна да правя нещо по-сериозно.

*

Nebesna

« Отговор #988 -: Март 05, 2009, 11:24:05 pm »
Много добре си ме усетила, Небесна  :). В момента се опитвам да си изясня механизма й, поне доколкото е възможно. Имам доста земя в картата си и определено предпочитам да се ориентирам и повече да наблюдавам преди да започна да правя нещо по-сериозно.

"Не питай учило, а питай патило!" Тази стара поговорка в най-голяма степен може да се отнесе и към дадения случай. Увереност ще добиеш, ако първо започнеш да се самонаблюдаваш и да си следиш транзитите. Да проверяваш на практика нещата върху себе си. И тогава, ако някой прояви съмнение, ще си кажеш кажеш: "Айде, бе не на мене тия!" Аз съм го преживяла. Хората много често не успяват да дефинират добре това, което чувстват, особено в труден период. Особено, когато имат няколко тежки транзита в един и същ момент. Просто са объркани. Но картата говори вместо тях.

*

Nebesna

« Отговор #989 -: Март 05, 2009, 11:31:33 pm »
Можете ли да ми кажете някоя програма за изчисляване на синастрии, но, която дава и обяснения, относно съвметимостта, та да върши работа и на начинаещи. Може да е на английски или руски.  :)

Има интерпретация на синастрични карти на руски, която е взета в превод от книгата "Кармична астрология" на Мартин Шулман в Зет 7 Гео.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #990 -: Март 05, 2009, 11:32:11 pm »

В астрокома можеш да си направиш такива хороскопи, но те са компютърни и не са пълни. Само демонстрират, ако си платиш, какво ще получиш. Все нещо е. Виж Relationship Horoscope, AstroClick Portrait, може да намериш и още нещо. Първо трявба да се регистрираш, въвеждаш си данните, кликваш си върху името и разглеждаш какво се предлага.

*

kaily

• 5145
« Отговор #991 -: Март 05, 2009, 11:49:24 pm »
...щото това пък ми помагаше да бъде ДОНЯКЪДЕ подготвена и да туширам доста стресови ситуации. .....

Е тук вече няма как да не се съглася на 100%! Точно за това смятам астрологията за важна и вярна не че предсказва събитийност, а че подсказва и затова можем да се подготвим както да тушираме стресовите ситуации, така и да се възползваме максимално от добрите!  ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #992 -: Март 05, 2009, 11:51:24 pm »

Най-обикновеният зет лайт го прави и то доста сносно. Че ако си напъхаш и допълнителните интерпретационни текстове, и ще си четеш на воля.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #993 -: Март 06, 2009, 01:17:17 pm »
Всеки идва на тази земя с определен набор от дарби и наклонности. Ако по някаква причина обаче той не ги прояви, а се заеме с неща, които не са ”негова работа”, неизбежно идва моментът, когато неизползваните заложби напомнят за себе си най-често чрез болест. Тогава страданията напомнят принудително, заострят вниманието/ и енергията/ на болния точно там, където трябва – към пренебрегнатите важни за него сфери, дарби и наклонности. Следователно болестта е преди всичко механизъм за себенамиране, себеразвитие и себеизява. Тя идва като необходим ориентир и водач в хаоса.

Така например Болките в костите и кожните проблеми говорят, че пренебрегвате своята професионална кариера, имате слаба лична защита. Болките в зъбите – злоупотребявате с хищническото у себе си; Болките в ушите – пренебрегвате нуждата си от уединение; Болките в краката – пренебрегвате нуждата си от промяна, Депресията – пренебрегвате нуждата си от живот в единство с околния свят; Инсулт, Алергия, Рак – пренебрегвате нуждата си от свобода в любовта и на любов в свободата.

http://www.astrodiona.com/2008/11/blog-post_8660.html

Първият текст,ясно показва връзката между жизнения дух и тялото,способностите и тяхната реализация и как това се отразява  на здравето,връзката и  границата между 5 и 6 дом .Тук възниква и идеята за обратна връзка-така както начина по който се използва духа,може да увреди тялото-пътя напред от 5 към 6 дом,така и обратно чрез изцеление идва и пълната себеизява,обратният път от 6 към 5 дом  ;)

Кайли,досега такава асоциация за зъбите не бях срещал,не знам дали ще ти е полезна  :-\ Има логика иначе.

И да питам-някой случайно да е ползвал тези Тибетски капки на живота (виж статията) ?
Изчетох отзивите на хора излекували се от какво ли не с тях и ми стана интересно  :)

*

123

« Отговор #994 -: Март 06, 2009, 02:47:00 pm »

Така например Болките в костите и кожните проблеми говорят, че пренебрегвате своята професионална кариера, имате слаба лична защита. Болките в зъбите – злоупотребявате с хищническото у себе си; Болките в ушите – пренебрегвате нуждата си от уединение; Болките в краката – пренебрегвате нуждата си от промяна, Депресията – пренебрегвате нуждата си от живот в единство с околния свят; Инсулт, Алергия, Рак – пренебрегвате нуждата си от свобода в любовта и на любов в свободата.

а за какво говорят болките в стомаха и чревните проблеми :)

« Отговор #995 -: Март 06, 2009, 02:51:51 pm »

Мисля, че язвата е проблем на самотниците, на хора, които им липсва семейството и на тези ,които не умеят да споделят, а запекът на хората със силно развито чувство за собственост. /лични наблюдения/
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

veshti4ka

« Отговор #996 -: Март 06, 2009, 02:55:02 pm »

а запекът на хората със силно развито чувство за собственост. /лични наблюдения/

хахахааааа Аурора, мойто си е пък! не го давам! - навремето в книжките за гледане на бебета точно така го описваха. когато се учи мъничето да ходи на гърнето и то не иска - не може да се раздели с нещо негово  ;D ;D ;D  божеееееее кат се сетя колко лъжи изговорих докато ги накарам да направят нещо моите деца  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

123

« Отговор #997 -: Март 06, 2009, 03:06:56 pm »

Мисля, че язвата е проблем на самотниците, на хора, които им липсва семейството и на тези ,които не умеят да споделят, а запекът на хората със силно развито чувство за собственост. /лични наблюдения/

дам, и трудното овладяване на емоциите
всъщност питам за първопричината, а не симптоматиката, т.е. нещо в стила-отговор на Синухе ;D

*

veshti4ka

« Отговор #998 -: Март 06, 2009, 03:23:30 pm »
язвата - раздразнителност, чувство на безпомощност. проблем който го изяжда отвътре. в интерес на страдащия е да изразява това което преживява и да приеме даденостите. всички стомашни проблеми имат пряка връзка с трудността да се приеме или смели дадена информация или събитие. човек преживява преди всичко страх и нетърпимост спрямо това, което не му е по вкуса. трудно приспособяване към някой или нещо. вероятност от обвинения за липса на смелост.
посланието на стомашният проблем - да престанеш да се съпротивляваш и да се опитваш да контролираш всичко и всички. осъзнаване на собствената си мощ да твориш собствения си живот и да се научиш да се доверяваш на другите....

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #999 -: Март 06, 2009, 03:35:28 pm »
Ето ви един хубав сайт на български в който е събрана и подредена много информация за болестите(причините) и съзнанието и всякакви начини и техники за лечение:

http://zashto-kak.hit.bg/index.htm