Всеки идва на тази земя с определен набор от дарби и наклонности. Ако по някаква причина обаче той не ги прояви, а се заеме с неща, които не са ”негова работа”, неизбежно идва моментът, когато неизползваните заложби напомнят за себе си най-често чрез болест. Тогава страданията напомнят принудително, заострят вниманието/ и енергията/ на болния точно там, където трябва – към пренебрегнатите важни за него сфери, дарби и наклонности. Следователно болестта е преди всичко механизъм за себенамиране, себеразвитие и себеизява. Тя идва като необходим ориентир и водач в хаоса.
Така например Болките в костите и кожните проблеми говорят, че пренебрегвате своята професионална кариера, имате слаба лична защита.
Болките в зъбите – злоупотребявате с хищническото у себе си; Болките в ушите – пренебрегвате нуждата си от уединение; Болките в краката – пренебрегвате нуждата си от промяна, Депресията – пренебрегвате нуждата си от живот в единство с околния свят; Инсулт, Алергия, Рак – пренебрегвате нуждата си от свобода в любовта и на любов в свободата.
http://www.astrodiona.com/2008/11/blog-post_8660.htmlПървият текст,ясно показва връзката между жизнения дух и тялото,способностите и тяхната реализация и как това се отразява на здравето,връзката и границата между 5 и 6 дом .Тук възниква и идеята за обратна връзка-така както начина по който се използва духа,може да увреди тялото-пътя напред от 5 към 6 дом,така и обратно чрез изцеление идва и пълната себеизява,обратният път от 6 към 5 дом
Кайли,досега такава асоциация за зъбите не бях срещал,не знам дали ще ти е полезна

Има логика иначе.
И да питам-някой случайно да е ползвал тези
Тибетски капки на живота (виж статията) ?
Изчетох отзивите на хора излекували се от какво ли не с тях и ми стана интересно