Преди няколко седмици сънувах сестра ми,която е бременна в момента.В съня ми тя отиваше към болницата имаше някакъв голям проблем с бебето.Майка ми я попита защо не ни е казала а тя отвърна че не иска да ни притеснява.И днес и звъним и тя казва че в болницата и открили че има резус фактор
:(Меко казано е че съм отчаяна :(И ядосана на некомпетентността на бг. лекарите.Не зная как така и дават шибаните дипломи като е очевадно колко некадърни са >:(Още след като роди първия ми племенник е трябвало да и бият ваксина а глупаците не са направили нищо и сега не искат да се наемат.Как може да има такива олигофрени не знам 
Чакай малко, сега! Тука нещо не си разбрала. Около 90% от населението има Резус фактор в кръвта си. Тези, които нямат, се наричат Резус - отрицателни. Ако сестра ти има Резус фактор, какъв е проблема?
Ето как стоят нещата.
Майка - положителна; бебе-положително - няма проблем
Майка положителна - бебе отрицателно - няма проблем
Майка отрицателна - бебе положително. Организмът на майката започва да произвежда антитела срещу Резус-факторав кръвта на бебето, защото го възприема като чужд белтък и започва да го отхвърля. В такива случаи до 24 ч. след раждането трябва да се смени кръвта на бебето и ако е възможномайката да не забременява втори път.
Проблемът е, ако тя няма R-factor, а бебето - има (унаследен от бащата). За пръв път чувам да има вааксина срещу това.