Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 850321 Прегледи
*

veshti4ka

Re: "Говорилня"
« Отговор #1300 -: Април 04, 2009, 07:11:01 pm »

А не сте ли се замисляли, че като знаете какво се очаква да се случи според разположението на планетите, вашите мисли и очаквания съшо влияят в голяма степен на ситуациите около вас?
 :-\

Все пак мислите уж градят реалността!  :-\  ::)

А от друга страна, нагласата на човек към дадено събитие и против друго (защото планетите това показвали), също ограничава или разширява възможностите на човека.

Чузя се дали влияят САМО планетите или човек като ги знае как ще се разположат предварително се настройва и ...

не е УЖ а е наистина! и всичко си зависи от човека - ако очакваш например да се скараш или сбиеш с някого заради транзит например на Марс, то съзнателно можеш да насочиш енергията си в нещо друго и по този начин ще избегнеш "предсказанието" , защото ще отработиш транзита на друго ниво...

но пък аз дори и не си гледам толкоз картата - от време на време и хвърлям по едно око ей тъй между другото... когато катастрофирах миналата година естествено си видях транзита след катастрофата... но пък се замислих "добре ако го бях видяла преди катастрофата щях ли да се кача на колата"  и знаеш ли какво - отговорът ми беше "ДА"... така, че понякога дори и да знаеш какво ти предстои пак си вършиш твоите... щото в моя случай причината е, че не ми пука особено  ;D ;D ;D

*

123

« Отговор #1301 -: Април 04, 2009, 07:26:28 pm »
А не сте ли се замисляли, че като знаете какво се очаква да се случи според разположението на планетите, вашите мисли и очаквания съшо влияят в голяма степен на ситуациите около вас?
 :-\

Все пак мислите уж градят реалността!  :-\  ::)

А от друга страна, нагласата на човек към дадено събитие и против друго (защото планетите това показвали), също ограничава или разширява възможностите на човека.

Чузя се дали влияят САМО планетите или човек като ги знае как ще се разположат предварително се настройва и ...

Точно така е, за съжаление.
Тези дни се сетих за едни думи на АН /жалко, че напоследък не пише във форума/ - "Толкова ни е дадено да знаем", които свързах с едно друго прозрение /не мое/, според което за мен е по-добре да не знам, отчитайки Луната ми в Рак и в 8ми в твърд аспект с Марс и Уран... ::)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1302 -: Април 04, 2009, 08:01:24 pm »
винаги съм го казвала и продължавам да го твърдя:знаещият е въоражен.
аз при такъв аспект с марс няма да изляза,та ако ще горещи камъни да падат от небето! :) , защо да ги гледам посфактум ,?,ЗА ДА ВИДЯ КОЕ И ЗАЩО?ИМА ЛИ СМИСЪЛ?! когато всичко вече е станало и къде е урока.
предсказателната астрология е за това! тя ти показва тенденцийте дава ти възможностите -избора е твой.
какво значи отработване?какво значи трансформация?какво значи енергия?,ако сблъсака се осъществи при различните аспекти засягащи два и повече индивида?!!
нелепо е да се занимаваш с астрология и да не се възползваш или помагаш на другите.всичко,което се случва на земята е написано от звездите и е на небето!зависими сме,имаме програма ,че ще има удар е факт ,но доколко силен ще бъде той зависи от нас ,ако използваме знанията в практична посока , ане философстваме.много са били тези преди нас ,които са се опитвали да рамкират науката-но тя в рамките на психоанализата и обръщането към себе си ,работи отчасти.тя доказва ежедневно ,че присъства навсякъде и във всичко и аз я използвам максимално!транзитите са най-важни при предсказателната астрология , особенно когато говорим за съвпад.те действат на всички нива ,от физическо ,до астрално ,ментално,космическо.марса може да даде не само катастрофи,/на физическо ниво/той може да даде катастрофа в емоционалните и лични,както и бизнес отношения.може да даде агресия,действие,борбеност.но той не носи хармония или баланс.марса е марс!сатурна е сатурн,уран си е уран.и т.н и т.н. важно е прочита да става по най-подходящия начин.а силата на мисълта и нейната проекция е онази,която може да промени нещата ,но не на 100%,както и астрологията. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #1303 -: Април 04, 2009, 08:21:08 pm »
и да допълня,точно в това е духовното израстване , не да те" бият" и да си казваш това е поредния урок........,защото има и доброволни уроци и те са по-лесни за усвояване ,защото са без онзи катарзис за който толкова често говорим....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

123

« Отговор #1304 -: Април 04, 2009, 08:25:25 pm »
......важно е прочита да става по най-подходящия начин.а силата на мисълта и нейната проекция е онази,която може да промени нещата ,но не на 100%,както и астрологията. :)
[/quote

Чудесно. Хайде сега си представи, че влиза /във форума/ някой, който само е чувал за астрология от жълтите страници и ......останалото оставям на вашето въображение :o
Признавам си, аз съм като Kaily консуматор на тази наука и нищо повече, но поне съм си наясно с това. Няма такива, които да разбират от всичко, или получава се като онези продукти 3 в едно, което на прост език означава нито едното от трите. Напротив, за да си добър трябва да се концентрираш max в две области, а за другите да се научиш да "отсяваш плявата от просото", т.е. на кого можеш да вярваш, но това се постига с време и полезно време/положено усилие :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #1305 -: Април 04, 2009, 08:44:08 pm »
......важно е прочита да става по най-подходящия начин.а силата на мисълта и нейната проекция е онази,която може да промени нещата ,но не на 100%,както и астрологията. :)
[/quote

Чудесно. Хайде сега си представи, че влиза /във форума/ някой, който само е чувал за астрология от жълтите страници и ......останалото оставям на вашето въображение :o
Признавам си, аз съм като Kaily консуматор на тази наука и нищо повече, но поне съм си наясно с това. Няма такива, които да разбират от всичко, или получава се като онези продукти 3 в едно, което на прост език означава нито едното от трите. Напротив, за да си добър трябва да се концентрираш max в две области, а за другите да се научиш да "отсяваш плявата от просото", т.е. на кого можеш да вярваш, но това се постига с време и полезно време/положено усилие :)

да си призная ,не можах да разбера какво точно искаш да ми кажеш :o къде ги виждаш 3-те в едно? какво начи да разбираш от всичко??????????? , и кой еказал ,че разбира от всичко?нещо не разбрах наистина какво искаш да ми кажеш :)

*

veshti4ka

« Отговор #1306 -: Април 04, 2009, 08:49:04 pm »
и да допълня,точно в това е духовното израстване , не да те" бият" и да си казваш това е поредния урок........,защото има и доброволни уроци и те са по-лесни за усвояване ,защото са без онзи катарзис за който толкова често говорим....

адаш тука бъркаш  ;)  това се нарича страх от поражения, а не духовно израстване - така мисля аз  ;) защото духовното израстване произтича /ако сам го желаеш разбира се/ от първите няколко пердаха... а после просто се възползваш от ситуацията и се учиш да манипулираш себе си и ситуациите  ;D   не ми се обяснява тука защо и как, защото според мен е необходимо всеки сам да се сблъска със своята си истина и начина си на мислене. мога да ти преведа хиляди примери за този ми начин на мислене, но няма да го направя - не желая да манипулирам чуждия живот...
не мога да нарека духовно израстване това всеки път да си гледаш транзитите дори и когато ходиш до кенефа - това е глупост и зависимост, която е приравнима с наркотиците ... благодаря, но това не е за мен... аз приемам живота такъв какъвто е и само когато сметна за необходимо манипулирам някой транзит с различна /откъм ниво/ преработка... иначе няма духовно израстване, а просто предпазване... сама си твърдяла, че когато животът ти предложи лимон си правиш лимонада, а сега твърдиш че се пазиш - това пазене не е лимонада, а да паднеш върху памук или с други думи избягване на уроци ...

е аз предпочитам белези и синини от борбите - поне след това има с кво да се фаля  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #1307 -: Април 04, 2009, 09:05:05 pm »
НЕ СЪМ СЪГЛАСНА , ЧЕ ДУХА Е ЗА БИТКИ И СИНИНИ ,за борби.уроците са за това , да се усвояват и то по най-успешния начин.не върви да говориш за астрология и КЕНЕФ , малко в повече от грубо звучи....не говорим за венера,марс ,луна,слънце ,говоря за точните транзити на планетите ,които наричам тежкари.
а по въпроса за духовното израстване ,ще ти кажа ,че ДУХОВНО ИЗРАСТНАЛИЯ ЧОВЕК И ДУША НЕ ПАРАДИРА С ТОВА , езотериката не е за всеки-тя не е посредственна и е много ,ама много многолика.всеки има своят път и своя начин на усвояване на кармичните си ЗАДАЧИ и уроци.всеки има и своя избор.
точно това е един урок -да имаш тр.марс в съвпад с уран като пример и да вървиш с/у се бе си и другия с които ще осъществиш сблъсака. ;Dтова е инат , а не урок.планетата,която ни учи и ни дава свойте уроци е сатурн , там са търпението и смирението....и това не от достолепните 44год. , не от опита , а от уроците.предполага се , че живелите повече от нас имат не само по-голям опит ,но и са имали времето да усвоят повече уроци.
за какво ползваш астрологията , ако не е тайна?
и защо следва да си гледаш картата всеки ден ,след като знаеш , че уран ,плутон , нептун се движат бавно и плавно през картата ти.....,и ако има съвпад има сблъсък на интереси.....
много са малко истинските ясновидци и хора на които ИМ Е ДАДЕНО ДА ПОСОЧВАТ ПЪТЯ.
А ЧЕ НАУКАТА Е НАРКОТИК ЗАВИСИМОСТ И КАКТО ИСКАШ ТАКА ДА Я НАРЕЧЕШ Е ТВОЕ МНЕНИЕ!ТЯ Е НАУКА ОТ КОЯТО ТРЪГВАТ МНОГО ДРУГИ И СЛЕДВА ДА СЕ УЧИ ПОСТОЯННО.ТЯ СЪЩО ЕВОЛЮИРА ,КАКТО И КОСМОСА..... :) на 44 аз искам да кажа ,че не мога да се ЗАБЛУЖДАВАМ , че болката ,която съм можела да избегна е била духовно израстване....можеше да бъде израстване без тези излишни неща...,просто и аз като теб бях самонадеяна и си мислех ,че всичко дето хвърчи се ядеее,да ама не! ;D

*

veshti4ka

« Отговор #1308 -: Април 04, 2009, 09:09:26 pm »
е ок, аз няма да споря с теб...
на всекиму е дадено да мине по собственият си път... не смятам, че някога съм била самонадеяна или да съм парадирала с нещо... просто изказах с мнението си...

*

Марая

• 28287
« Отговор #1309 -: Април 04, 2009, 09:10:26 pm »
п.п. духовно израстнах с контактите си с ванга.те бяха уроци,уроци и пак уроци.в тях нямаше болка...
кризата и болката,катарзиса не са духовното израстване , оправдание за него!
по пътя към това израстване има много други и различни неща ,които пожелавам на всеки да ги усети! :)без болка и без насилие!

*

Nebesna

« Отговор #1310 -: Април 04, 2009, 09:12:47 pm »
Само глупавият допуска два пъти една и съща грешка. Аз като видях, че опозицията на транзитния Юпитер в Козирог с моя рожден Юпитер в Рак стана точна и транзитния направи квадрат с Марс, си взех отпуска. Понякога трябва да прецениш собствените си възможности, а не да се хвърляш стремглаво и саморазрушително в ситуациите и в живота. Мисля, че постъпих мъдро, понеже точно в този период напрежението беше голямо и най-добрата реакция беше УЕДИНЕНИЕТО.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1311 -: Април 04, 2009, 09:18:30 pm »
е ок, аз няма да споря с теб...
на всекиму е дадено да мине по собственият си път... не смятам, че някога съм била самонадеяна или да съм парадирала с нещо... просто изказах с мнението си...
аз също споделям мнение и приемам всяка критика , стига тя да е конструктивна и на място.да си мерим пишките тук и по такава тема е много ;D ;D ;D ;D.
ти излизаш на пътя....днес или вчера знаеш ,че имаш транзит на марс.осъществяваш удар и другия остава инвалид или умира.
а ти,ти знаеш , че си можела да избегнеш този удар ,че си можела да излезеш пеша ,да се спънеш и паднеш ,но да спасиш един човешки живот.....,това е урок.да превъзмогнеш себе си,от там тръгва и духовнто израстване.
визирах това,защото се сетих за катастрофата ти!съжалявам отношението на хората ,които се опитват да израстват на база астрологически познания/не визирам никой от тук/.астрологията е начин на живот ,мислене,философия и може да се практикува само от духовно израстнали хора , другите са шарлатани. :)

*

123

« Отговор #1312 -: Април 04, 2009, 09:22:49 pm »

да си призная ,не можах да разбера какво точно искаш да ми кажеш :o къде ги виждаш 3-те в едно? какво начи да разбираш от всичко??????????? , и кой еказал ,че разбира от всичко?нещо не разбрах наистина какво искаш да ми кажеш :)

Не е важно, само да не се пишат астро-глупости, не визирам теб или някого конкретно. Принципно не е добра идея крайно да се поддържат разни теории в комбинация с незадълбочени основни познания, без това да остава с яснота към четящия

*

veshti4ka

« Отговор #1313 -: Април 04, 2009, 09:25:11 pm »
астрологията е част от огромният океан на езотериката - един човек или мисли по този начин или не, няма значение дали изучава астрология или не, защото мъдростта на астрологията е в първичните принципи, а не приравняването и с ежедневието...

п.с. за твое съжаление не съм блъснала човек при катастрофата и изобщо не пострадах - само колата ми пострада, но хубавото е че хич не ми пука за нея... неприятното е, че в момента се движа с автобуса ... от друга страна това си има своите предимства...  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #1314 -: Април 04, 2009, 09:30:40 pm »
астрологията е част от огромният океан на езотериката - един човек или мисли по този начин или не, няма значение дали изучава астрология или не, защото мъдростта на астрологията е в първичните принципи, а не приравняването и с ежедневието...

п.с. за твое съжаление не съм блъснала човек при катастрофата и изобщо не пострадах - само колата ми пострада, но хубавото е че хич не ми пука за нея... неприятното е, че в момента се движа с автобуса ... от друга страна това си има своите предимства...  ;)
не казвам,че си блъснала някой,дадох го като пример.не обичам преиначаването на нещата и съм много категорична в това.просто ти казах ,това ,като пример сещайки се за твоята катастрофа.
напротив ,тя е ежедневие и всеки принцип следва да работи ежеминутно....
голи епистолати е глупаво да се прираняват с висшата математика.там където знаем,че 2+2 Е РАВНО НА 4.
какво значи за мое съжаление,прочети внимателно и не бързай....,бързата к.....а,слепи ги ражда. ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #1315 -: Април 04, 2009, 09:37:35 pm »

Не е важно, само да не се пишат астро-глупости, не визирам теб или някого конкретно. Принципно не е добра идея крайно да се поддържат разни теории в комбинация с незадълбочени основни познания, без това да остава с яснота към четящия
до тук не съм прочела една астроглупост!задълбочени основни познания ,като всяка наука и астрологията има основи,как без основите ,ако ги нямаш ще градиш фундаменти? :o
каквито и хора да влизат ,каквото и да четат ,ако не са готови за старт към науката сами ще си тръгнат.тук не става дума за комерсиална и популярна астрология , а за дълбаене и изучаване на дебрите й.
как си мислиш са написани голяма част от книгите в съвременните издания?
аз казвам практика и наблюдения!както и подобни места ,на които всеки имащт отношение търси нещо ново и ново.
а ,че работят транзитите ви го казвам със 100% сигурност.и мен ме е яд ,ама е факт.

*

123

« Отговор #1316 -: Април 04, 2009, 09:48:12 pm »
Няма да споря. Астрологията не се идентифицира нито с елементарната, нито с висшата математика :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #1317 -: Април 04, 2009, 10:11:12 pm »
Няма да споря. Астрологията не се идентифицира нито с елементарната, нито с висшата математика :)
науката борави с точни цифри , и когато аз започнах да се занимавам с астрология ,нямаше компове ,които да изчисляват асц,дсц ипр.всичко се смяташе на ръка.до стотни ,за да определиш всяка една ос.наред с това ,има и още нещо -аспекти и те работят с градуси и тук и навсякъде има математика.а без нея няма логика.сещаш ли се!?
съгласна съм ,че има неща,които не ни харесват , а се случват....и на мен ми е криво , но тази програма по която вървим има точни математически градуси и нещо,което работи при 90 , а искаме да работи като при 120 ,трябва да добавим от себе си ,зада се случи.
всяка аспектация и събитие , ечас от космическата програма, и тези ,които могат и знаят да я разчитат са не само призвани , а и длъжни да го правят!

« Отговор #1318 -: Април 04, 2009, 10:13:07 pm »
ОБРАЗОВАТЕЛЕН КУРС ЗА МЪЖЕ

Тема на курса: "Да стана интелигентен колкото жената"
(т.е. да бъда перфектен)
Педагогическа цел: образователен курс, който позволява на мъжете да развият
тази част от мозъка си, чието съществуване не подозират.

Програма : 4 модулa, от които един задължителен.

Модул 1 : задължителен курс.
1. Да се науча да живея без мама (2000 часа)
2. Моята жена НЕ е моята майка (350 часа)
3. Да проумея, че футболът е просто един спорт, че Роналдо е само един
кретен и т.н. (500 часа)

Модул 2 : Живот по двойки
1. Да имам деца без да ставам ревнив (50 часа)
2. Да престана да ругая, когато жена ми се среща със своите приятели (500
часа)
3. Да преодолея синдрома на дистанционното управление (550 часа)
4. Да не чуркам извън и по тоалетната чиния (100) (практически упражнения с
видео)
5. Как да стигна до панера за мръсни дрехи без да се загубя (500 часа)
6. Как да преживея една настинка без да агонизирам .

Модул 3 : свободно време
1. Да гладя бързо (една риза в рамките на два часа: практически упражнения)
2. Да храносмилам без да се оригвам, докато мия чиниите (практически
упражнения)

Модул 4 : В кухнята
Ниво 1 (начинаещи): електроуредите:
+ ON включено
+ OFF изключено

Ниво 2 (напреднали): моята първа бърза супа без да прегоря тенджерата.

ОБРАЗОВАТЕЛЕН КУРС ЗА МЪЖЕ - ТЕМИ ЗА ЗАДЪЛБОЧЕНО ОБУЧЕНИЕ

Поради срещаната трудност във възприемането на материала групите са
съставени от максимум 8 човека.

ТЕМА 1: Ютията: от пералнята до гардероба, този мистериозен процес.

ТЕМА 2: Рисковете при напълването на формата за лед. (демонстрация с
диапозитиви)

ТЕМА 3: Последно научно откритие: готвенето И изхвърлянето на боклука НЕ
води до импотентност. (практика в лаборатория)

ТЕМА 4: Защо подаряването на цветя не е престъпление, въпреки че си женен
за нея.

ТЕМА 5: Тоалетната хартия: "Дали рулото с тоалетна хартия се ражда в
тоалетната?"
(Обяснения върху темата за спонтанното зараждане)

ТЕМА 6: Как да зашия копчето на ризата без да се убода.
(ТЕЛЕКОНФЕРЕНЦИЯ С ХАРВАРДСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ)

ТЕМА 7: "Мъжете, които шофират, могат да искат информация от минувачите,
когато се загубят, без риск да изглеждат безпомощни?" (Свидетелства)

ТЕМА 8: Приготвяне на багаж: "Вродена некомпетентност или прогресивна
умствена неспособност?"

ТЕМА 9: Пералнята: тази странна непозната вкъщи.

ТЕМА 10: Фундаменталните разлики между коша за мръсни дрехи и пода.
(упражнения в лаборатория за музикотерапия)

ТЕМА 11: Мъжът на мястото до шофьора: "Генетически възможно ли е да не
коментирам и да не жестикулирам конвулсивно докато тя паркира?"

ТЕМА 12: Съдовете след закуска: могат ли сами да левитират до мивката?
(директни упражнения с Давид Копърфийлд)

ТЕМА 13: "Може ли да бъда личност без да държа под постоянен контрол
дистанционното управление ?" (хипотетична демонстрация)

ТЕМА 14: Умствени упражнения с цел, когато ми се казва че нещо е в
чекмеджето или гардероба, да не питам "кое чекмедже и кои гардероб ?"

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1319 -: Април 04, 2009, 10:16:20 pm »
Само глупавият допуска два пъти една и съща грешка. Аз като видях, че опозицията на транзитния Юпитер в Козирог с моя рожден Юпитер в Рак стана точна и транзитния направи квадрат с Марс, си взех отпуска. Понякога трябва да прецениш собствените си възможности, а не да се хвърляш стремглаво и саморазрушително в ситуациите и в живота. Мисля, че постъпих мъдро, понеже точно в този период напрежението беше голямо и най-добрата реакция беше УЕДИНЕНИЕТО.
и много правилно,ти ,аз ,ние ,те ,сме по-силни от космоса и неговите аспекти.грешат само тези,които не могат да се поучат от стореното. боже,толкова сме малки и толкова нищожни частици от вселената,наред с това толкова значими.нали ,ако си отиде някой от нас земята ще олекне с килограмите му на физическо ниво , с енергетиката му и въобще много е сложна темата.
бих си поприказвала за това , но тук намирам много и силно его , а духовността не търпи такова.така,че по-добре да спра!