Каква интуиция и съвпадение. Винаги съм вярвала, че няма нищо случайно на този свят. Точно днес боядисвах яйца и с огромно уговолствие го направих, рисувах, клепах. И мислех да пусна тема или просто мнение относно боядисването на яйцата, защото можеше да е полезно за хората, на които тепърва им предстои, но от срам се отказах, защото сме във форум за астрология, а не клепаници. То не стига, че хич ме няма в астрологията, че и да развалям дисциплината.

И аз ще снимам моите и по-късно/утре ще пусна снимки, ако са сполучливи.
Аз заложих на "класиката" в жанра - рисувани с...детски пастели.

Използвам детски пастели вместо свещ, защото е по-удобно, по-цветно и не претендирам за професионално изпълнение. Ефект е като при рисуване с парафин - рисунката не се оцветява, когато яйцето се пусне в боята.
Дали да не се опитам да направя нощни снимки, преди милият ми писан да е открил яйцата и решил, че са чудесни играчки за трополене?
Тези са с кристали.

А тези са рисувани с пастели. Мъжкото участие в боядисването си личи на втората снимка - жълто яйце-съществото с коса, която се състои от три косъма.

Ако ми оцелеят яйцата до утре, ще заменя снимките с дневни, че с това котколудие не е много сигурно какво ще се случи. Великденската украса отдавна бе разпиляна, изгризана, разчленена, не ми се наложи да я ползвам.

Аурора, яйцата ти са чудесни! Вече втора година ме подсещат за тази боя, която си ползвала, едва след като аз съм си боядисала яйцата и не стигам до нея.

А така да ми харесва.