Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 850140 Прегледи
*

aiia

Re:"Говорилня"
« Отговор #1360 -: Април 17, 2009, 01:44:46 am »
Все пак това е дом, разположен в източната полусфера, там където човек е по-независим за разлика от планетите в западната полусфера. Освен това 12-ти дом е дневен дом (над хоризонта). Изхождайки от позицията му, смятам, че този дом не действа толкова "прикрито", дори напротив.
Винаги, когато се издига над човешката суета и привъзваностостта си към светските неща, и към собственото си его, роденият ще получава награда, била тя морална или материална.
Винаги съм се опитвала точно това да правя, да се преборя със собственото си его, да не бъда егоист и материалист. Успях!  Това което още не мога да преборя е ''гордостта''. Страшно много ми пречи, особено с мъжете. Трудно ми е да живея с този ''порок'' ;)

Благодаря ти, Небесна! Хареса ми това което си написала за 12 дом.  :-*

*

Nebesna

« Отговор #1361 -: Април 17, 2009, 01:47:03 am »
Благодаря, Аурора за ценните съвети. За мен е много емоционално зареден ритуал украсяването на яйцата. Отделям почти пълен "работен" ден за това. По тази причина и отлагам боядисването винаги за събота. Непременно ще пробвам седефената боя.

*

Nebesna

« Отговор #1362 -: Април 17, 2009, 01:52:46 am »
Винаги съм се опитвала точно това да правя, да се преборя със собственото си его, да не бъда егоист и материалист. Успях!  Това което още не мога да преборя е ''гордостта''. Страшно много ми пречи, особено с мъжете. Трудно ми е да живея с този ''порок'' ;)
Благодаря ти, Небесна! Хареса ми това което си написала за 12 дом.  :-*

Пак ще се върна на темата за 12-ти дом и за мъжете. Всъщност, предлагам ти да отвориш нова тема за 12-ти дом и себеотрицанието. Дай да го разчоплим този 12-ти дом. Всеки носи 12-ти дом в хороскопа си. Темата е подходяща и е точно в унисон с предстоящия духовен празник. Между другото в "ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ" съм напускала доста интересни линкова за домовете в хороскопа. А сега ви пожелавам "Лека нощ!", че вече забивам нос в клавиатурата.  ;D ;D ;D

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #1363 -: Април 17, 2009, 02:57:07 am »
Каква интуиция и съвпадение. Винаги съм вярвала, че няма нищо случайно на този свят. Точно днес боядисвах яйца и с огромно уговолствие го направих, рисувах, клепах. И мислех да пусна тема или просто мнение относно боядисването на яйцата, защото можеше да е полезно за хората, на които тепърва им предстои, но от срам се отказах, защото сме във форум за астрология, а не клепаници. То не стига, че хич ме няма в астрологията, че и да развалям дисциплината.  :-[
И аз ще снимам моите и по-късно/утре ще пусна снимки, ако са сполучливи.
Аз заложих на "класиката" в жанра - рисувани с...детски пастели.  :-[ Използвам детски пастели вместо свещ, защото е по-удобно, по-цветно и не претендирам за професионално изпълнение. Ефект е като при рисуване с парафин - рисунката не се оцветява, когато яйцето се пусне в боята.
Дали да не се опитам да направя нощни снимки, преди милият ми писан да е открил яйцата и решил, че са чудесни играчки за трополене?  :-[ 

Тези са с кристали.

А тези са рисувани с пастели. Мъжкото участие в боядисването си личи на втората снимка - жълто яйце-съществото с коса, която се състои от три косъма.  ;D

Ако ми оцелеят яйцата до утре, ще заменя снимките с дневни, че с това котколудие не е много сигурно какво ще се случи. Великденската украса отдавна бе разпиляна, изгризана, разчленена, не ми се наложи да я ползвам.  :-[

Аурора, яйцата ти са чудесни! Вече втора година ме подсещат за тази боя, която си ползвала, едва след като аз съм си боядисала яйцата и не стигам до нея.  :-[ А така да ми харесва.  :-[
« Последна редакция: Април 17, 2009, 03:36:26 am от Emma »

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #1364 -: Април 17, 2009, 09:37:16 am »
Седефена боя има в МЕТРО, различни видове. Ползвах я последните 2 години и много я харесвам. Обикновено експериментирам с няколко вида бои. Първо ги боядисвам с обикновени, после ги шаря със седефени.

А аз утре сутринта ще се уча да меся козунак с майката на свекърва ми.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Инти

• 2068
« Отговор #1365 -: Април 17, 2009, 09:54:05 am »
Пак ще се върна на темата за 12-ти дом и за мъжете. Всъщност, предлагам ти да отвориш нова тема за 12-ти дом и себеотрицанието. Дай да го разчоплим този 12-ти дом. Всеки носи 12-ти дом в хороскопа си. Темата е подходяща и е точно в унисон с предстоящия духовен празник. Между другото в "ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ" съм напускала доста интересни линкова за домовете в хороскопа. А сега ви пожелавам "Лека нощ!", че вече забивам нос в клавиатурата.  ;D ;D ;D

Такава тема има вече, казва се "Върха на дванадесети дом".

На мен ми направи впечатление, че днес точно на разпети петък Венера ще е стационарна, а от утре вече директна. Някъде бях чела , че  Дева Мария е духовен управител на Венера.

А и точно днес сме петък, който е под влиянието на Венера ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1366 -: Април 17, 2009, 03:49:45 pm »
Малко е в разрез с предпразничната "яйчна" еуфория, но не можах да се сдържа  :-[.

Попаднах на този "бисер" в клуб Преводачи, всъщност с препратка към клуб Попържни в дир.бг.  ;D

ПП. Много са ви хубави яйцата.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #1367 -: Април 17, 2009, 05:43:49 pm »
На мен ми направи впечатление, че днес точно на разпети петък Венера ще е стационарна, а от утре вече директна. Някъде бях чела , че  Дева Мария е духовен управител на Венера.

В МУНДАННАТА АСТРОЛОГИЯ, ВЕНЕРА УПРАВЛЯВА ИСЛЯМА.

*

Nebesna

« Отговор #1368 -: Април 17, 2009, 08:52:03 pm »
Второ отвличане на възрастен бизнесмен се случи днес, срещу откуп. Гледам мунданната карта в момента и се чудя, какви ли биха могли да бъдат астрологичните предпоставки за такива отвличания.  Отвличанията засягат предимно възрастни хора с успешен бизнес. В момента ретрограден Сатурн е в точна опозиция със звездата Ахернар (Ангел-спасител). Звездата закриля хората с високо обществено положение и преуспелите в бизнеса. Допускам, че опозицията и със Сатурн играе известна роля в отвличанията. Обаче, нямам пред себе си картата на България, за да видя как се "наслагва" този аспект в домовете.
« Последна редакция: Април 17, 2009, 08:56:18 pm от Nebesna »

*

Skarlet

« Отговор #1369 -: Април 17, 2009, 10:02:05 pm »
Доколкото чух отвличането е станало снощи,но може и да не съм чула добре.Ето картата на БГ с транзитите за днес:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1370 -: Април 19, 2009, 12:26:39 am »
ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ!пожелавам на всички Ви , вяра много вяра и здраве!вярата носи и любов и надежда и успехи!БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1371 -: Април 19, 2009, 12:31:50 am »
Во истина воскресе, Марая!  :)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Skarlet

« Отговор #1372 -: Април 19, 2009, 12:46:36 am »
ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ!пожелавам на всички Ви вяра, много вяра и здраве!Вярата носи любов,надежда и успехи!БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!

ВО ИСТИНА ВОСКРЕСЕ! Нека Бог ни закриля.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #1373 -: Април 19, 2009, 12:55:50 am »

Христос Воскресе!

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #1374 -: Април 19, 2009, 12:59:26 am »
Не искам да ви убивам традицията по Великден ,но има сведения че Христос не е умирал (следователно и възкръсвал) на кръстта,а след това е продължил живота си в Индия... ::)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1375 -: Април 19, 2009, 01:07:07 am »
Не искам да ви убивам традицията по Великден ,но има сведения че Христос не е умирал (следователно и възкръсвал) на кръстта,а след това е продължил живота си в Индия... ::)

Синухе, и аз си налагам обет за мълчание, като стане дума за великденски честитки, за да не развялам предпразничната еуфория на съфорумците. Все пак нека имаме предвид, че преобладаващата част е възпитавана в духа на спазване на тази традиция...

Пожелавам на всички съфорумци и техните близки много здраве, топлина и любов в сърцата.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #1376 -: Април 19, 2009, 01:22:54 am »
Има ли значение дали е умрял или оживял. Всяка година в този ден милиони хора по света се смиряват, включвайки съзнанието си към един по-висш егрегор. Желая на всички много любов, топлота и смирение пред силите по-велики от нас.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1377 -: Април 19, 2009, 01:30:19 am »
 :)

важна е вярата!всъщност ние ВСИЧКИ СТРАДАМЕ ОТ ХРОНИЧНА ЛИПСА НА ВЯРА!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #1378 -: Април 19, 2009, 01:41:48 am »
Христос е умрял, възкръснал и после продължил живота си в Индия.
А освен това е казал, че който има, още ще му се даде, който няма, и това ще му се вземе.
Тия думи са предостатъчни за който ги разбере...

*

Nebesna

« Отговор #1379 -: Април 19, 2009, 02:01:30 am »
А освен това е казал, че който има, още ще му се даде, който няма, и това ще му се вземе.
Тия думи са предостатъчни за който ги разбере...

Чела съм тази притча в Библията. Историята, доколкото си спомням, е следната. Един заможен човек решил да предостави бизнеса си в ръцете на двама души, които да го управляват, докато той пътувал по света. Дал на двамата по една кесия с пари. Когато се върнал, ги извикал при себе си и ги попитал кой какво е направил с парите. Единият казал: "Господарю, аз купих стока, завъртях бизнеса, спечелих пари и отново купих стока и така умножих парите. А другият казал: "Господарю, аз скътах жълтиците на тайно място, така че парите са си непокътнати." Какво мислите направил господарят? - взел кесията с жълтици и я дал в ръцете на първия си слуга. И казал: "Този, който има още ще му се въздаде, а който няма - и това ще му се отнеме".

Наградата е за този, който действа.