Човека е много крехко същество.И преди ей така съм си вървял и съм гледал едно най-обикновено дърво и съм си викал-надживяло е сума ти човешки животи ,човекът може да си отиде по-всяко време (дори и като бебе и дете). Разбира се тук разглеждам само физическият аспект.За някой неразбиращ от карма и прераждане това сигурно ще му се стори нечестно спрямо Твореца-как така едно дръвче ще живее повече от един човек

Марая-Неправенето,означава просто да живееш в съотвествие със същността си (програмираният ум не е същност и от там всички мисли които ти прехвърчат),естествено с вътрешното си време или липса на такова и много други, не го разбирай буквално като липса на действие.То е липса на усилия-Кайли го каза съвсем ясно.А и не знаех,че липсата на действия и усилия,означава липса на живот (или по-скоро явно огнените знаци така го възприемате

).
Има една много проста и важна сентенция :
за Вселената е по-важно вие да участвате в нея,да присъствате,отколкото да правите нещо конкретно. Ако човек го разбере правилно това-много е постигнал.
Мисля,че в оригинал това го срещнах в тази книга " Книга за Бухала " (тя е много хубава ,има я в спиралата ,който иска може да я види),не го намерих точният цитат,но видях друго паралелно свързано с това:
ПримирениетоАко човек научи първото важно правило, че всичко, което съществува, е добро, просто защото съществува, ще го обземе повече мир и спокойствие.
Хората, които вярват, че чрез активните си действия могат да променят света, обикновено не забелязват, че в действителност стават роби на обстоятелствата; и че обстоятелствата променят тях, а не те променят обстоятелствата.***
Истинската активност се ражда от спокойствието.
Признак на зрялост е, когато човек остави нещо да се случи, без веднага да се намеси в него.
Обикновено когато чуят това, хората започват да възразяват. Те смятат, че ако последват това правило, ще изгубят интелигентността си, хитростта, ума, че ще станат играчка в ръцете на другите, че безнадеждно ще затънат. Те не искат да се откажат от любимите си борби и да преминат само към отбрана. Всеки иска да продължи да показва на другия „Кой е всъщност", иска да упражнява власт.
Който не е готов да живее в хармония с даденостите на действителността, за него вратата към пътя на езотериката остава затворена.
Когато с всички сили буташ една стена, усещаш, че и стената натиска обратно със същата интензивност. Ако увеличиш собствения си натиск, и стената ще увеличи своя. Решението е в това, да махнеш ръце от стената. Тогава натискът на стената от само себе си напълно ще изчезне.
Но има неща, които ти не можеш да постигнеш с действие. Ето го критерият:
Всичко, което може да се постигне с действие, принадлежи към материалния свят.
А всичко, което принадлежи към духовния свят, не може да се постигне с действие. То може да се постигне само чрез бездействие, релаксация и тотално карай-да-върви!