Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 849807 Прегледи
*

Nebesna

Re:"Говорилня"
« Отговор #1400 -: Април 19, 2009, 03:50:38 pm »
Всичко тече, всичко се променя. Покоят е относително равновесие. Когато има действие не може да има покой. когато има покой - липсва развитие, било то вътрешно или външно.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #1401 -: Април 19, 2009, 03:51:47 pm »
Чиста глупост рече, Марая.
Небесна, аз също работя и се изморявам много в работата. Но тук не става въпрос за това.

Впрочем, ти ли ми каза за светената вода? На ония им напръсках вратата и всичко около вратата. Нощта викнах пак полиция, ама се качих и аз, щото бях излудяла и направих сблъсък моите роги срещу техните, полицията като публика.
Познай кой надви.  ;D
Оттогава 10 дена мир и спокойствие, снощи бучаха, ма на далеч по-ниски децибели, хайде, да речем, Великден е...да се надяваме, че е хванало дикиш.
Светената вода ли, моите роги ли...къде тук е правенето и къде неправенето?  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1402 -: Април 19, 2009, 03:53:11 pm »
Най-голямата спънка за повечето астролози е да разчитат единствено на астрологични правила и закономерности, а те далеч не са всичко и знанието далеч на свършва с тях. Оттам идва и неразбиране на духовните принципи, стоящи в основата на всичко, вкл. и на астрологията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #1403 -: Април 19, 2009, 03:56:33 pm »
Девойки, не реагирайте рефлекторно.
Неправенето няма нищо общо нито с покоя отвън, нито с действията, нито с движението, нито с мързела.
Неправенето е нещо друго.
Както цитирах, неправенето е привличането на целта - така че тя да се осъществява сама.
Пример за неправене и страхотен урок ми беше даден от Пепси-един йога.
Веднъж имаше сбирка и накрая Пепси трябваше да прави медитация, излезе той, седна кръстосал крака на столето и таман да почне, един приятел изскочи отпред и почна да бърбори нещо за Пепси, за медитацията, за тинтири минтири. Пепси седеше блажено и се усмихваше със затворени очи. Тогава се намеси трети човек (познайте кой) и усмири приятеля да си седне на д-то. И Пепси почна медитацията.
Пепси неправеше тогава. Нищо не му пречеше да прави щото една дума от негова страна и оня щеше да си седне.
Ама Пепси неправеше...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1404 -: Април 19, 2009, 03:58:43 pm »
Чиста глупост рече, Марая.
Небесна, аз също работя и се изморявам много в работата. Но тук не става въпрос за това.

Впрочем, ти ли ми каза за светената вода? На ония им напръсках вратата и всичко около вратата. Нощта викнах пак полиция, ама се качих и аз, щото бях излудяла и направих сблъсък моите роги срещу техните, полицията като публика.
Познай кой надви.  ;D
Оттогава 10 дена мир и спокойствие, снощи бучаха, ма на далеч по-ниски децибели, хайде, да речем, Великден е...да се надяваме, че е хванало дикиш.
Светената вода ли, моите роги ли...къде тук е правенето и къде неправенето?  ;)

ама има резултат ;D ;D ;D,нали? ами ти ще кажеш как го усещаш и кое от двете е! ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #1405 -: Април 19, 2009, 04:03:31 pm »
Девойки, не реагирайте рефлекторно.
Неправенето няма нищо общо нито с покоя отвън, нито с действията, нито с движението, нито с мързела.
Неправенето е нещо друго.
Както цитирах, неправенето е привличането на целта - така че тя да се осъществява сама.
Пример за неправене и страхотен урок ми беше даден от Пепси-един йога.
Веднъж имаше сбирка и накрая Пепси трябваше да прави медитация, излезе той, седна кръстосал крака на столето и таман да почне, един приятел изскочи отпред и почна да бърбори нещо за Пепси, за медитацията, за тинтири минтири. Пепси седеше блажено и се усмихваше със затворени очи. Тогава се намеси трети човек (познайте кой) и усмири приятеля да си седне на д-то. И Пепси почна медитацията.
Пепси неправеше тогава. Нищо не му пречеше да прави щото една дума от негова страна и оня щеше да си седне.
Ама Пепси неправеше...

;D пепси не е правил защото е очаквал коко-кола да свърши работа. ;D ;D ;D шегичка кайли,не се сърдиш-нали? :) ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #1406 -: Април 19, 2009, 04:07:20 pm »
И самите мисли имат енергиен заряд. Мисълта е първопричината. И придължането към целта. Аз каквото съм си наумила и съм се придължала към него, рано или късно е станало. Както се казва - все ще му дойде времето. Ако обаче липсва нагласа или настройка за дадено нещо, как ще уловиш подходящия момент.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #1407 -: Април 19, 2009, 04:07:41 pm »
синухе, ;) при КАРАЙ ДА ВЪРВИ , духовното израстване е невъзможно! :P

Бе,Марая -много си буквална!  ;D Няма да ти засягам Меркурия сега  :P Имаше се друго в предвид... и аз няма да споря.Едно от качествата на духовните процеси е ,че стават без усилия,но със съзнание за тях ...Това карай да върви също означава ,че има един естествен поток,който е свръх разумен и надвишава човешкият разум-за да му се оставиш се иска и доверие.Карай да върви-означава и че се подчиняваш на висшия закон и не е необходимо да прилагаш лична власт за да създадеш или поддършаш положението-след като то е над теб.Да не се сравнява този поток,с обществени течения ,обстоятелственост и други.

Не всеки може да бъде интровертен и да съзерцава по цял ден, особено, ако от него се иска постоянна активност, за да нахрани децата си.

Не става въпрос за интровертност ,съзерцание може да имаш дори и по време на активност.А извинения винаги може да си намерим.Неправенето е по-скоро начин чрез който боравиш с реалността-не какво и кога,а как. ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #1408 -: Април 19, 2009, 04:12:16 pm »
Цитат
има един естествен поток,който е свръх разумен и надвишава човешкият разум-за да му се оставиш се иска и доверие
Истината е, че аз тая сутрин се събудих с прозрението, че цял живот съм си представяла, че нещата вървят отгоре надолу - падат демек. А аз отдолу сизифовски съм опитвала да подкача обратно част от реалността. И додето ми стигнат силите съм събирала отново онова, де ентропията руши.
Ама тая сутрин разбрах, че нещата вървят отдолу нагоре и няма смисъл да събирам и възстановявам, като мога отгоре да яхам най-бързо пътуващите издигащите се вълни.

*

Nebesna

« Отговор #1409 -: Април 19, 2009, 04:24:21 pm »
Цитат
има един естествен поток,който е свръх разумен и надвишава човешкият разум-за да му се оставиш се иска и доверие

Ама тая сутрин разбрах, че нещата вървят отдолу нагоре и няма смисъл да събирам и възстановявам, като мога отгоре да яхам най-бързо пътуващите издигащите се вълни.

Така е прави сте.Трябва да се доверяваме на интуицията си и да се вписваме в естествения ход на събитията, а не да си блъскаме главата в стената. Както се казва по ъгъла на най-малкото съпротивление. Другото е равносилно на самоунищожение. Човек трябва да държи съзнанието си будно и постоянно да си дава сметка за "силните" и "слабите" си страни. Аз като видя прекалено огнени хора, отстъпвам, но после пак си правя това което си зная. Шо да хабя енергия...медитирам като Пепси.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1410 -: Април 19, 2009, 04:28:20 pm »
синухе, ;) при КАРАЙ ДА ВЪРВИ , духовното израстване е невъзможно! :P

Бе,Марая -много си буквална!  ;D Няма да ти засягам Меркурия сега  :P Имаше се друго в предвид... и аз няма да споря.Едно от качествата на духовните процеси е ,че стават без усилия,но със съзнание за тях ...Това карай да върви също означава ,че има един естествен поток,който е свръх разумен и надвишава човешкият разум-за да му се оставиш се иска и доверие.Карай да върви-означава и че се подчиняваш на висшия закон и не е необходимо да прилагаш лична власт за да създадеш или поддършаш положението-след като то е над теб.Да не се сравнява този поток,с обществени течения ,обстоятелственост и други.

Не всеки може да бъде интровертен и да съзерцава по цял ден, особено, ако от него се иска постоянна активност, за да нахрани децата си.

Не става въпрос за интровертност ,съзерцание може да имаш дори и по време на активност.А извинения винаги може да си намерим.Неправенето е по-скоро начин чрез който боравиш с реалността-не какво и кога,а как. ;)

;D ;D ;D , ти го направи :P , ама.....твоя работа !на това аз не му викам нито неправене ,нито смирение .наричам го сливане с космическия закон , с волята господна.
сега ще ти кажа нещо , което мисля пък ако щете се хилете!
за мен бог , шива , буда , мохамед , христос и както искаш така го наричай е вътре в мен самата!бог това е вселената , космоса и нейните велики закони над всичко! :) ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #1411 -: Април 19, 2009, 04:31:47 pm »
Лафа е - бъди като водата, защото тя приема всяка форма, в каквото и да я поставиш, тя приема формата на всеки съд, тя е мека и въпреки всичко тя руши скалите.
На мен по-голяма част от живота ми отиде да схвана това, което пиша сега...и не съм сигурна, че съм го схванала де.
Аз навеждам ниско глава, рогите ми вирват, почвам да рия с копито и от ноздрите ми излиза не пушек ми огън.
Така че цял живот с това се занимавам - боря се...ето защо, като казвам, че борбата е съдба на глупавите, знам защо го казвам.

Мъдрият с едно движение прави повече, отколкото глупавият за цял живот. Ти можеш нищо да не правиш, ако всичко се извършва по твоему, правилно.

*

kaily

• 5145
« Отговор #1412 -: Април 19, 2009, 04:34:06 pm »
Цитат
за мен бог , шива , буда , мохамед , христос и както искаш така го наричай е вътре в мен самата

Марая, това е истина, ама това не е темата на сия разговор. Говорим за неправенето. Ако не млъкнеш за малко и не запазиш вътрешна тишина, как ще разбереш за какво говорим? А ако не разбереш ние какво казваме, това не е разговор, а монолог от твоя страна.
Разговор ли водим или те слушаме теб?

« Отговор #1413 -: Април 19, 2009, 05:27:42 pm »
А пък последният епизод на Ясновидци беше много интересен.  :)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1414 -: Април 19, 2009, 05:29:17 pm »
Цитат
за мен бог , шива , буда , мохамед , христос и както искаш така го наричай е вътре в мен самата

Марая, това е истина, ама това не е темата на сия разговор. Говорим за неправенето. Ако не млъкнеш за малко и не запазиш вътрешна тишина, как ще разбереш за какво говорим? А ако не разбереш ние какво казваме, това не е разговор, а монолог от твоя страна.
Разговор ли водим или те слушаме теб?

;D ;D ;D,щом пишете значи си говориме! ;D иначе щях да седна и да си пиша и поствам сама ;D.кайли,за мен е важно да разбера вие какво мислите по въпроса , а за да разбера дали сте прави или не , трябва да говоря с вас.
може би се опитвате да кажете нещо , което самите вие трудно разбирате. :) ;)
а за млъкването ;D е не мога да млъкна , когато считам ,че съм права. имам изключителна черта в х-ра си , ако съм сгрешила да се извиня и поискам прошка,както и да благодаря за науката или поуката.
 ;D :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #1415 -: Април 19, 2009, 05:33:52 pm »
Лафа е - бъди като водата, защото тя приема всяка форма, в каквото и да я поставиш, тя приема формата на всеки съд, тя е мека и въпреки всичко тя руши скалите.

и защо кайли ;D ;D ;D , ЗАЩОТО Е ПОСТОЯННА В ДЕЙСТВИЯТА СИ!НЕ В НЕПРАВЕНЕТО , А ТОЧНО В ПРАВЕНЕТО!В борбата м/у скалата и водата винаги побеждава тя!

*

Nebesna

« Отговор #1416 -: Април 19, 2009, 05:48:57 pm »

Много. И аз го гледах. И с нетърпение чакам развръзката на цялата тази история. Дали ще има потвърждение с факти?

*

Nebesna

« Отговор #1417 -: Април 19, 2009, 05:56:12 pm »
Аз бях постнала някъде в темите един цитат от книгата на Стивън Аройо за водата, който много харесвам. Всъщност той цитира един китайски учен от XI век.

"Измежду всички елементи като техен предшественик мъдрецът трябва да приеме водата. Тя е податлива, но покорява всичко. водата гаси огъня или ако види, че ще бъде победена, бяга във вид на пара и се преобразува. Тя лека-полека отмива земята или когато се изправи срещу предграда, гледа да я заобиколи. Водата насища атмосферата, така че въздухът умира. Тя отстъпва пред пречките с измамна плахост, защото никоя сила не може да и попречи да следва предопределения и път към морето. Водата покорява отстъпвайки: тя никога не атакува, но винаги печели последната битка."

« Отговор #1418 -: Април 19, 2009, 06:38:09 pm »

Много. И аз го гледах. И с нетърпение чакам развръзката на цялата тази история. Дали ще има потвърждение с факти?

А ми те казаха, че може да се установи дали е Анастасия само, ако останките й се изпратят в Скотланд ярд, където са анализирани останките на другите Романови, но който има интерес от това трябва и да го заплати. Иначе мисля, че не прехвърлят темите от едно предаване в друго.  ::) И на мен ми се стори, че някак изведнъж приключи. Аз очаквах от по-добрите участници най-малкото да започнат с това, че това е благородник /ако е била наистина тя/, но явно информацията не идва в такъв ред.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
« Отговор #1419 -: Април 19, 2009, 07:32:35 pm »

за мен е важно да разбера вие какво мислите по въпроса , а за да разбера дали сте прави или не , трябва да говоря с вас.
може би се опитвате да кажете нещо , което самите вие трудно разбирате. :) ;)
а за млъкването ;D е не мога да млъкна , когато считам ,че съм права. ....

Значи сега ще ти направя психопортрет само по това изказване и без хабер да си имам от наталната ти карта.

Изключително високо самомнение, неособено подплатено. Защо мисля така-защото в тия си думи си убедена, че правдата е на твоя страна и съдиш всички останали единствено от собствената си камбанария. При това изобщо без да ти хрумне, че може и да не ти достига капацитет от разбиране. Такова отношение към света има човек с над средните интелектуални качества...и нищо повече.
Това, че ти считаш, че си права, не принуждава господ да те прави права. Не си ти тая, която манипулира реалността, обаче това изобщо няма как да го осмислиш. Не защото, пак повтарям, нямаш интелектуални качества, а защото си първо тотално обсебена от манията ти да си права; второ - нямаш понятие даже от тънките материи, за теб те са абсолютно терра инкогнита, трето никога не си изпадала във вътрешна тишина.

И къде точно считаш, че си права?
И къде аз се опитвам да обясня нещо, което сама не разбирам, но ти очевидно разбираш и нещото, което аз не разбирам, и факта, че аз обяснявам нещо, което аз не разбирам, ма ти разбираш?  :)