Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 849588 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:"Говорилня"
« Отговор #1420 -: Април 19, 2009, 07:34:48 pm »
и защо кайли ;D ;D ;D , ЗАЩОТО Е ПОСТОЯННА В ДЕЙСТВИЯТА СИ!НЕ В НЕПРАВЕНЕТО , А ТОЧНО В ПРАВЕНЕТО!В борбата м/у скалата и водата винаги побеждава тя!

Не, Марая, не е така.  :)
Защото на тоя свят най-силни са най-слабите енергии.
А не ти знам картата, чета, че си била огнена.
На мен Меркурий ми е в стрелец в точен тригон с Уран. Баш онова, с което уж мисля.
Така че огънят нито извинява, нито оправдава...

« Отговор #1421 -: Април 19, 2009, 07:47:29 pm »
Опитвам се да правя разлика м/у правене и действие. За мен неправенето е в това да не се опитваш външно да моделираш събитията (примера с блъскането на главата в стената е удачен тук), а действието е нещо друго. То е като да се възползваш от вече отворен канал, да имаш решителността да прекрачиш през прага на отворената врата ( възможност).Най - значимото правене е в мисълта, но ако тя се смири и замлъкне, човек може да прозре истинския план за себе си. Този глас е много тих, изисква  пълно вътрешно замлъкване, за да се чуе.
Само си мислим, че като упорстваме на всяка цена да действаме, нещата се получават. В моя живот желаното се е случвало точно тогава, когато се откажа да упорствам и спра да искам. Това за искането Кайли много добре го описа.Наистина, искаш ли, ти заявяваш липса. Престанеш ли да искаш, даваш възможност на енергията да се задейства и да се прояви. Дънов също го казва- пожелай си нещо и после забрави за него, остави вселената сама да си свърши работата.

*

kaily

• 5145
« Отговор #1422 -: Април 19, 2009, 07:58:32 pm »
Ошо говори много подробно за неправенето. Кастанеда също го е заложил като основа на учението си. И сега остава да дойде сърча и да ме изеде.  ;D
Само че даже говоренето е действие и няма как да бъде описано. На изток казват, че който знае, не говори, който говори, не знае.
Ошо казва, че не може да бъде обяснено, трябва да се изпита.
Неправене е примерно да чуеш тишината между две думи.
Във всеки един момент в теб си или ти, или бог, двамата едновременно не можете да съществувате. Неправене е да изгониш себе си от себе си и да пуснеш господ вътре. Тогава ти неправиш, защото Той прави.
Неправене не значи точно да оставиш нещата да се случват както сами са решили, а ти да ги случваш, без да си мръднеш пръста.
Неправене е да решиш някой да ти се обади и той да ти се обади. Без ти да му звъниш.
Неправене е да решиш да получиш повишение на заплатата и на другия ден шефът ти да ти я повиши - без да си говорил с никой за това, камо ли с него.
Неправене е случване събития без никакви действия на външно ниво.
Истината е, че всичко се случва само и единствено с неправене, останалото е суета най-често, а понякога и подготовка за това неправене. Но само с правене нищо не се случва.
Колко пъти опитваме едно и също нещо и не се получава, после в един момент се получи, после пак не се получава...някои наричат това късмет.
Това не е късмет, това е моментът, в който без да искаш си включил и неправенето към правенето.

*

Nebesna

« Отговор #1423 -: Април 19, 2009, 11:29:48 pm »

На мен Меркурий ми е в стрелец в точен тригон с Уран. Баш онова, с което уж мисля.
Така че огънят нито извинява, нито оправдава...

Абе, той и на Марая Меркурия и е Стрелешки. Пък моя е в Риби. Все сме се събрали тука около тази тема едни философи - със заточени Меркурии..

А това, че най-силни са най-слабите енергии ми е познато. И хомеопатията почива на този принцип.

*

Nebesna

« Отговор #1424 -: Април 19, 2009, 11:41:56 pm »
Дънов също го казва- пожелай си нещо и после забрави за него, остави вселената сама да си свърши работата.

Така е, защото човешкото желание е ненаситно, докато човек не го удовлетвори. То не се подчинява на естествените закони кармата, единият от които е, че си има подходящо време за всичко. Желанието иска да се реализира "тук и сега".  А когато забравиш за желаното, то идва при теб тогава, "когато му дойде времето". И аз съм разсъждавала върху тези въпроси. Много често се чувстваме нещастни, понеже смесваме желания с потребности.

« Отговор #1425 -: Април 20, 2009, 12:18:16 am »
И моят Меркурий е в Стрелец в тригон с Луна в Овен. Май трябва да ревизираме теорията за заточението.Какво му е слабо на Мерк в този знак?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1426 -: Април 20, 2009, 02:26:56 am »

за мен е важно да разбера вие какво мислите по въпроса , а за да разбера дали сте прави или не , трябва да говоря с вас.
може би се опитвате да кажете нещо , което самите вие трудно разбирате. :) ;)
а за млъкването ;D е не мога да млъкна , когато считам ,че съм права. ....

Значи сега ще ти направя психопортрет само по това изказване и без хабер да си имам от наталната ти карта.

Изключително високо самомнение, неособено подплатено. Защо мисля така-защото в тия си думи си убедена, че правдата е на твоя страна и съдиш всички останали единствено от собствената си камбанария. При това изобщо без да ти хрумне, че може и да не ти достига капацитет от разбиране. Такова отношение към света има човек с над средните интелектуални качества...и нищо повече.
Това, че ти считаш, че си права, не принуждава господ да те прави права. Не си ти тая, която манипулира реалността, обаче това изобщо няма как да го осмислиш. Не защото, пак повтарям, нямаш интелектуални качества, а защото си първо тотално обсебена от манията ти да си права; второ - нямаш понятие даже от тънките материи, за теб те са абсолютно терра инкогнита, трето никога не си изпадала във вътрешна тишина.

И къде точно считаш, че си права?
И къде аз се опитвам да обясня нещо, което сама не разбирам, но ти очевидно разбираш и нещото, което аз не разбирам, и факта, че аз обяснявам нещо, което аз не разбирам, ма ти разбираш?  :)

кайли ,не бих си позволила да ти отвърна с автопортрет , и съм убедена ,че в/у написаното не бих могла да го направя.елементарно ми звучи.
познанията , които ти се опита да предадеш не стигнаха до мен , ВСЕ ПАК МЯСТОТО НА МЕРКА НЕ Е В СТРЕЛЕЦ.аз не съм толкова огнена , но имам едно слънце в 1-ви дом и няма като как да не блестя ;D,дори понякога да изгарям. ;D ;Dнямам високо мнение за себе си.мойта карта се разхожда из този форум в много теми.искам потвърждение за всичко , просто не вярвам докато не се убедя.
цял ден цитирахте библията , но никой не си позволи и този цитат: "ЩЕ СЕ РОДЯТ МНОГО ПРОРОЦИ И ЛЪЖЕПРОРОЦИ..." не приемам това , което казваш с тази дефиниция,като състояние на духа ми е известно , но ако се върнем в други теми там се твърди , че силата на мисълта , че човешката воля,че вселената , че космоса , просто ми звучи ШАРЛАТАНСКИ И НЕКОМПЕТЕНТНО. защото или имаш философията и я изповядваш или я нямаш. ОШО  е един от известните и добре продавани автори ,харесвам го , но той далеч не е всичко. аз имам мойта философия и тя е над всичко , след като ми дава възможност да живея в хармония със себе си!
НЕ ПРАВИ НА ДРУГИТЕ ТОВА , КОЕТО НЕ ИСКАШ ДА ПРАВЯТ НА ТЕБ!
БЪДИ ЧОВЕК , А НЕ ЧОВЕЧЕ!
БОГ Е ТАМ КЪДЕТО ГОВОРЯТ ЗА НЕГО!
ТИШИНАТА НА САМОТНАТА СПАЛНЯ РАЖДА БЕЗУМИЯ!
 ;D ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1427 -: Април 20, 2009, 09:53:09 am »
Молих се на Бога да придобия сила .
Станах слаб , за да се науча смирено да се подчинявам…
Молих се за здраве , за да мога да извърша велики дела.
Отредена ми бе немощ , за да върша по-добри неща…
Молих се за богатство , за да бъда щастлив .
Обречен бях да живея в бедност , за да се науча на мъдрост…
Молих се за власт , за да заслужа похвалата на хората.
Получих в замяна слабост , за да почувствам нуждата от Бог …
Молих се за всичко , което изпълва живота с радост.
Дарен бях с живот , за да мога да се радвам на всичко…
Не получих нищо , за което се молих , а всичко , за което се надявах.
Въпреки че почти не ги съзнавах , неизречените ми молитви бяха чути.

Аз съм сред най-благословените хора !

Неправенето

Вървял Буда с учениците си из гората, ожаднели, видели изворче, хвърлили се учениците да пият вода, сбутали се и размътили водата. Започнали да се чудят какво да правят.
Буда обаче настоял да продължат пътя си. Учениците били много жадни, настоявали, молели да изчистят изворчето, Буда бил непреклонен.
Когато след часове ходене достигнали следващото изворче, то също било кално. Тогава Буда дал канчето на един от учениците си и му наредил да се върне и да вземе вода от предишното изворче.
Когато ученикът стигнал до него, изворчето било чисто, калта се била утаила...
Някои неща не стават с активност, с правене, трябва просто да ги оставиш да се случат. Трябва да им позволиш да се случат.
Как с правене бихте изчистили изворчето?

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

kaily

• 5145
« Отговор #1428 -: Април 20, 2009, 11:51:11 am »
Дънов също го казва- пожелай си нещо и после забрави за него, остави вселената сама да си свърши работата.

Така е, защото човешкото желание е ненаситно, докато човек не го удовлетвори. То не се подчинява на естествените закони кармата, единият от които е, че си има подходящо време за всичко. Желанието иска да се реализира "тук и сега".  А когато забравиш за желаното, то идва при теб тогава, "когато му дойде времето". И аз съм разсъждавала върху тези въпроси. Много често се чувстваме нещастни, понеже смесваме желания с потребности.

Не е от това, желанието е едно, възнамеряването е друго. От различни качества са. Желанието няма качеството да твори, то е мечтание, летене в облаците, не стига до реалността и не я променя.Когато забравиш за желаното, то не идва, освен ако не е в унисон с възнамереното.
Има разлика между желания и нужди, първите са безпочвени, вторите са необходимост. Ако ти трябва кола и "желаиш" кола, и тя ти е нужна, ще имаш кола. Но не и каляска, за която колкото и да мечтаеш и да забравяш, няма да ти се случи. ...освен ако наистина не ти е нужна...

*

kaily

• 5145
« Отговор #1429 -: Април 20, 2009, 11:53:00 am »
няма като как да не блестя ;D,дори понякога да изгарям. ;D ;Dнямам високо мнение за себе си.

Това ми стига...

*

Nebesna

« Отговор #1430 -: Април 20, 2009, 02:00:34 pm »
Мир, мир, мир ! На тези свещени празници трябва малко от малко да се смирим, а не да кръстосваме шпаги. Всеки сам си избира философията, която му носи вътрешен мир. Светът е шарен и хората са различни. И точно затова е оцелял, защото се крепи на разнообразието.

*

kaily

• 5145
« Отговор #1431 -: Април 20, 2009, 02:02:52 pm »
Щото вчера беше възкресение Христово, снощи гледах "Страстите Христови", а вчера съвсем "случайно" се заговорихме за неправенето, нощес съм го мислила кое от цялата история с разпъването е било неправене. Май цялото?
Щото Иисус от самото начало е знаел какво ще стане, вървял е по този път и го е предизвикал. С неправене.
Като го гледам как стоеше като агнец на заколение, и майка му, и близките му. Все се чудех аз дали бих издържала да не им тегля барем една, демек да правя нещо...

« Отговор #1432 -: Април 20, 2009, 02:17:52 pm »
Щото вчера беше възкресение Христово, снощи гледах "Страстите Христови", а вчера съвсем "случайно" се заговорихме за неправенето, нощес съм го мислила кое от цялата история с разпъването е било неправене. Май цялото?
Щото Иисус от самото начало е знаел какво ще стане, вървял е по този път и го е предизвикал. С неправене.
Като го гледам как стоеше като агнец на заколение, и майка му, и близките му. Все се чудех аз дали бих издържала да не им тегля барем една, демек да правя нещо...

А аз се сетих за "Евангелие от Июда/Юда" - ако сте гледали или чели National Geographic. Направо си намирисва на постановка /Господ да ме прости/

http://www.nationalgeographic.com/lostgospel/ статията
http://arenabg.com/details.php?id=dcee764cd5151cf7104cd7670f62e3d6300625ad&comms#trcomments - филмът на National Geographic

Това, навън, ми е любимото време - вали леко, хладно е, а аз съм в къщи, цокам си кафенце, слушам музика и правя...каквото си искам.  :)

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #1433 -: Април 20, 2009, 02:23:19 pm »

Кайли, той е имал висока цел. Нали в това се изразява ЖЕРТВАТА. В неправенето, но в името на една по-висока цел. В този случай неправененето е по-скоро липса на ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ в името на целта, в която си убеден.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1434 -: Април 20, 2009, 02:41:50 pm »
няма като как да не блестя ;D,дори понякога да изгарям. ;D ;Dнямам високо мнение за себе си.

Това ми стига...
;D към горния цитат си пропуснала да песнеш СЪС СЛЪНЦЕ В ПЪРВИ ДОМ... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #1435 -: Април 20, 2009, 02:54:50 pm »
Девойки, не ща да споря в името на какво, съгласна съм и че е божия постановка.
Просто в момента разсъждавам как с неправене се променя съдбата на цялата планета за минимум 2000 години напред. И се чудя това с правене става ли. Не казвам, че е лошо да се прави, това не е акцентът на мислите ми, акцентът е кво се прави с правене и кво се прави с неправене.

Марая, не виждам смисъл да ти отговарям, ти и без това доказано не разговаряш с друг освен с бръмбарите в главата си.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1436 -: Април 20, 2009, 03:03:06 pm »
Марая, не виждам смисъл да ти отговарям, ти и без това доказано не разговаряш с друг освен с бръмбарите в главата си.

;D ;D ;D , много мило ,много благодаря! ;D само не разбрах защо реши ,че са бръмбари? :P ;D

п.п. и нещо да допълня , духовност , неправене , еволюция при силно изразени домове на края са задължителни.егото не е добър водач при такива позиций в натала. 8)
тайно се надявам ,че не приличам на съседите и не проектираш отношението си към тях в/у мен. ;)
« Последна редакция: Април 20, 2009, 03:08:43 pm от Марая »

*

Nebesna

« Отговор #1437 -: Април 20, 2009, 03:34:53 pm »
Ох, Кайли, знаеш ли, откога си задавам същите въпроси. Отгоровът намира всеки сам за себе си.

Понякога се налага да правя, да проявявам инициатива да заявявам намерение, а след това да оставя нещата сами да се развият от само себе си. Това е, когато усещам, че нещата ще станат, но трябва малко организация, да се побутнат, така да се каже. Щото господ дава асансьор, ама аз сама трябва да натисна копчето, нали така?

Понякога си мисля разни неща, но просто усещам, че не им е сега времето и нищо не правя. Чертая си планове, визуализирам си нещата в главата и рано или късно постигам това, което съм си намислила (може да минат и години).

Има и един трети случай. Тогава, когато трябва да полагам усилия, въпреки обстоятелствата. Правиш нещо, защото се налага.

*

kaily

• 5145
« Отговор #1438 -: Април 20, 2009, 09:41:34 pm »
Идеята с асансьора много ми хареса.  ;D
От господ асансьора, от нас - копчето. Ние сме които трябва да натиснем копчето, ама освен копче с друго не разполагаме. Ако не е господ да му пришие асансьор...
А от друга страна е го асансьора, ма ако не щем да натиснем копчето?

Много добро сравнение направи, ще го ползвам на воля.  8) :P

*

Nebesna

« Отговор #1439 -: Април 21, 2009, 10:16:53 pm »
Синухе, Бат Бойко си е "избрал" подобен на твоя аватар. Скива ли?