Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 847511 Прегледи
*

Helo

Re:"Говорилня"
« Отговор #2080 -: Юли 06, 2009, 09:16:39 pm »
Кой ли е измислил астрологията и как ли тези знания са се появили за пръв път тук, на Земята! Сигурно някой е получил просветление и после знанието се е разпространило.  ???  ???  ???

*

Nebesna

« Отговор #2081 -: Юли 08, 2009, 07:17:21 pm »
Кой ли е измислил астрологията и как ли тези знания са се появили за пръв път тук, на Земята! Сигурно някой е получил просветление и после знанието се е разпространило.  ???  ???  ???

Съществува хипотеза, че това знание е пренесено тук на Земята от по-напреднали цивилизации.

*

Helo

« Отговор #2082 -: Юли 08, 2009, 09:42:08 pm »
За съвпада на Нептун с Луната се казва, че давал нещо като екстрасенски способности. Какво ще кажете по този въпрос?  :P  ::)  ::)  ::)  ???  ;D

*

Skarlet

« Отговор #2083 -: Юли 08, 2009, 09:52:22 pm »
За съвпада на Нептун с Луната се казва, че давал нещо като екстрасенски способности. Какво ще кажете по този въпрос?  :P  ::)  ::)  ::)  ???  ;D

Може и да има такива хора с този съвпад,но не е задължително всеки с такъв съвпад да е екстрасенс.Аз познавам няколко души със съвпад Луна/Нептун, но не са екстрасенси.

*

Helo

« Отговор #2084 -: Юли 08, 2009, 09:56:55 pm »

Може и да има такива хора с този съвпад,но не е задължително всеки с такъв съвпад да е екстрасенс.Аз познавам няколко души със съвпад Луна/Нептун, но не са екстрасенси.

Е, не са такива като професия, но може би интуицията им е по-силна. Ти забелязяла ли си да имат силна интуиция?

*

Skarlet

« Отговор #2085 -: Юли 08, 2009, 10:00:20 pm »
Обикновено имат,но много зависи от положението на Луната по знак,дом и останалите аспекти.Пък и не е само Луната в този хороскоп.Има и неподвижни звезди в съвпад с лични планети,даващи гадателски способности.

*

Helo

« Отговор #2086 -: Юли 08, 2009, 10:06:31 pm »
Обикновено имат,но много зависи от положението на Луната по знак,дом и останалите аспекти.Пък и не е само Луната в този хороскоп.Има и неподвижни звезди в съвпад с лични планети,даващи гадателски способности.

Значи правилно съм казала. Но нямах предвид, че могат да предсказват бъдещето, а че от време на време получават нещо като моментно просветление и интуицията им е силна. Прочетох, че могат да работят добре със символи и образи. Даже прочетох, че не трябва да използват това постоянно, а само като вдъхновение или подкрепа в областите на изкуството или други, защото, ако се отдадат изцяло на това ще открият, че информацията често е недостоверна.

Не говорех за гадателски способности, както ти споменаваш.

« Последна редакция: Юли 08, 2009, 10:12:53 pm от Helo »

*

Skarlet

« Отговор #2087 -: Юли 08, 2009, 10:09:21 pm »
Разбрах те какво ме питаш,но карти на екстрасенси не съм разглеждала.Ако някой има такава,ще се радвам да я видим.

*

Helo

« Отговор #2088 -: Юли 08, 2009, 10:13:12 pm »
И щом зависело от положението на Луната по знак и по дом, кажи, ако Луната е в Стрелец, в края на 2-ри дом и затова се интерпретира като разположена в 3-ти дом, това помага ли за интуицията или не?  ;D  ;D  :P  :P  :P   ::)  ::)  ::)

*

Skarlet

« Отговор #2089 -: Юли 08, 2009, 10:18:40 pm »
Хороскоп на парче никога не гледам.  :P :P :P А и вече хем ми е ред,хем ми се пада да нанкам. Сладки приказки и сънища/за който ще спи като мен/.  ;D

*

Nebesna

« Отговор #2090 -: Юли 08, 2009, 11:35:47 pm »
Но нямах предвид, че могат да предсказват бъдещето, а че от време на време получават нещо като моментно просветление и интуицията им е силна. Прочетох, че могат да работят добре със символи и образи. Даже прочетох, че не трябва да използват това постоянно, а само като вдъхновение или подкрепа в областите на изкуството или други, защото, ако се отдадат изцяло на това ще открият, че информацията често е недостоверна.
Не говорех за гадателски способности, както ти споменаваш.

Нептун в благоприятен аспект с всяка планета дава интуитивни попадения. Даже транзитния Нептун действа така. Аз в момента преживявам тригон между тр.Нептун (2-ри дом) и натален Марс (10-ти дом) - материални домове във въздушни знаци. Интуитивно усещам в какво да вложа усилията си. в момента разширявам връзките и контактите, които в бъдеще биха ми донесли материални дивиденти. Аспектът е дългосрочен и се случва веднъж в живота, така че се стремя да го използвам максимално. Първата ми ракция на този аспект беше разпускане и мързел. После разбрах, че всъщност съдбата ми предоставя шанс да реализирам целите си по един ненатраплив и деликатен начин, разчитайки на собствената си интуиция. А вслушването във вътрешния глас може да стане само, ако спреш да се напрягаш и свалиш за малко "крака от педала за газта". Предполагам, че и наталния аспект действа по подобен начин.

А колкото до изкривавянето на информацията, това обикновено се случва при негативните аспекти на Нептун.

« Отговор #2091 -: Юли 09, 2009, 09:37:57 pm »
Щото нали съм АС в Лъв, та не ме сдържа да се похваля  ;D  ;D  ;D. Купих си телевизор и специално исках да е с USB порт и да възпроизвежда филми от флашка, че ми писна да ги записвам на диск, за да ги гледам на ТВ-то.

Малко астро предпоставки - според тайминга в солара соларно МС съвпад на соларен Юпитер попадащ в натален 5-ти дом. Е, на 7,7 /по лунно затъмнение/ имах среща и с адвоката ми по едно дело. Не знам колко съдбовна е била тази среща за изхода на делото, но отлагах срещата доста време и вече нямаше за кога, че е време за отпуски.

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Skarlet

« Отговор #2092 -: Юли 09, 2009, 09:51:29 pm »
Щото нали съм АС в Лъв, та не ме сдържа да се похваля  ;D  ;D  ;D. Купих си телевизор

Е,хайде,честито!  ;D Да си го ползваш със здраве!  ;)

« Отговор #2093 -: Юли 09, 2009, 09:58:55 pm »
Мерси, Скарлет.  :)

« Отговор #2094 -: Юли 10, 2009, 09:27:53 pm »
Получих мейл от онези,които се препарщат, че на 27,08 Марс да се приближи толкова близо до Земята, че да изглежда голям колкото Луната и щял също толкова добре да се вижда  ???  Това възможно ли е - да изглеждат еднакво големи????  :-[  :-[  :-[

ТОва събитие може би се е случвало и в миналото, но не е документирано в историята, така че може да се каже, че ние ще сме единствените, които го вижат. Също така не може да се каже кога ще се повтори. МОже и след 5000, може и след 60 000 години.  ::)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2095 -: Юли 10, 2009, 09:35:07 pm »
Бе Марс,не се ли приближи преди няколко години много близо(дето уж рядко ставало това), сега пак ли ?  ???

Баш колкото Луната не вярвам,ти знаеш ли какво нарушаване на орбиталният му път това трябва да е,да не говорим за гравитационните изменения дето може да настанат и да повлияят на Земята нещо.Че то не полюсите ще се обърнат ми не знам какво ако това стане  :o Това сигурно е някаква шегичка,кой ти го прати мейла? :-\

*

Nebesna

« Отговор #2096 -: Юли 10, 2009, 10:07:24 pm »
Да имаше такова събитие преди известно време. Аз го наблюдавах. Виждаше се в нощното небе. Марс беше червеникав на цвят. Не си спомням в кой знак се намираше при най-голямата си близост до Земята, но помня, че беше лято и преливах от сексуална енергия. Даже почти цяла нощ не мигнах, щото мъжът ми не ме остави...ако ме разбирате.  ;D ;D ;D

« Отговор #2097 -: Юли 10, 2009, 10:08:42 pm »
Значи е нещо старо, което се върти из пространството отново. Изпуснала съм Марса  :'(

*

Mia21

• 2502
« Отговор #2098 -: Юли 10, 2009, 10:10:46 pm »
Значи е нещо старо, което се върти из пространството отново. Изпуснала съм Марса  :'(

Да,ама идва НОВ-на 27 август!!! ;) ;D ;D ;D

*

Flora

• *
  • 140
« Отговор #2099 -: Юли 10, 2009, 10:49:39 pm »
i az si spomniam , beshe predi okolo 5 god moje bi, togava daje go gledah ot planetarium, kudeto se beshe subral narod na opashka da vidi golqmoto subitie s uj mnogo golqm teleskop .. :)  i neshto baq se razocharovah posle, to se vijdashe ,makar i s teleskop baq malko i otdalecheno , no beshe nasiteno cherveno
Most people are other people. Their thoughts are someone else's opinions, their lives a mimicry, their passions a quotation. Oscar Wilde