Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 850351 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:"Говорилня"
« Отговор #2160 -: Юли 22, 2009, 02:20:20 pm »
Трудно е да се каже, но защо пък и да не е възможно...
Всичко зависи от синастрията и нейната динамика, не на последно място и от нагласата на партньорите, т.е. дали и доколко интересите им се синхронизират. Защото, да речем, единият може да се надява връзката да бъде подновена или да има връщане към старо положение, а другият вече да гледа напред и да е с нагласа за по-дистанцирани или чисто приятелски отношения...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #2161 -: Юли 22, 2009, 02:37:14 pm »
Благодаря ти Lillie за бързия отговор.Въпеки,че не сме се чували и виждали с човека отдавна,в крайна сметка всичко е възможно..
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

« Отговор #2162 -: Юли 22, 2009, 02:39:47 pm »
Предполагам, че за венера се отнася същото. Тр. сатурн през нея те изчиства от непотребните представи и ти отваря нови перспективи.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2163 -: Юли 22, 2009, 03:04:47 pm »
Транзитния Сатурн пак ми е кацнал на наталната Венера  >:(
Предния път (началото на февруари) се разделих с приятелката си след 5 годишна връзка, тоя път какво ще става като съм в началото на нова такава... :D :( :-\

При мен съвпада също донесе продължителна връзка - 3 години, макар не точно в класическия смисъл на думата за подобни отношения, поне не по моя вкус, но все пак точно Сатурн върху Венера тогава ме изненада страшно приятно, че и важен урок научих.     
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

mamma_mia

« Отговор #2164 -: Юли 22, 2009, 03:15:06 pm »
Здравейте,
много моля да ми обясните, какво означава ранена планета и по-специално меркурий.
Ранена от тежка планета,лош аспект или нещо друго.

Благодаря ви :)
Много моля Небесна или Лили да ми обяснят :)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2165 -: Юли 22, 2009, 04:45:37 pm »
Мамма_мия, ранен Меркурий е, когато той е в тежък аспект с набедените за зловредни планети. Нали ги знаеш тях.  :)

Примерно с моя Меркурий да си нямаш работа, щото е в аспект, при това квадрат с Марс.  :P Направи си изводите.
Такова е положението и с Плутон, Сатурн, Уран ... поне така се води. От моите наблюдения това не винаги е лошо, даже си е доста интересно стига да се впряга за добро.      

*

Asol

• 4140
« Отговор #2166 -: Юли 22, 2009, 05:23:53 pm »
sunrain,  ти да не си Лили или Небесна под прикритие. Я кажи какво е действието на подобен аспект Меркурий квадрат Марс - да не си от от хората "първо да кажа, пък после ще му мисля".  :P   mamma_mia, някъде из темите някой пита точно за наранените планети и точно Небесна отговори на този въпрос, но не си спомням къде го прочетох.

sunrain, между другото много поетичен ник имаш  :) май не е по квадрат Меркурий Марс  :P
« Последна редакция: Юли 22, 2009, 05:28:26 pm от Asol »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2167 -: Юли 22, 2009, 07:08:09 pm »
Мтъй, уточнявам не съм нито Лили, нито Небесна. Просто отговарям на мамма мия, че нещо припряна ми се видя.  :P
 Пък и си го имам нагледно в картата.
За аспекта - аз много мисля, проучвам, правя изводи преди да кажа нещо гласно, категорично. Двамата са в Меркуриеви знаци все пак.  :)
Лошата му страна се "изявява" когато се налага да се защитя, когато ме засегнат, когато насреща ми стои сърдита чиновничка, когато виждам явна несправедливост никога не си мълча и т.н.
В определени ситуации тотално се преобразявам и повеждам войната, това е положението, обичам откритите сблъсъци, мразя лигавщините и лицемерните истории, сплетните ... е тогава как се разлютявам честно.  :) Та в такива моменти много рядко мога дори да нагрубя някой, но винаги съм откровена до болка, на мнозина хич не им се нрави. 
   Колкото до избора на ник със сигурност не е от аспекта, сама го каза. Обаче аз си имам и квадрат на Меркурий с Нептун, който ми е близо до Асц. :)
"Слънчев дъжд" е един вид противоречие за мен ... да се усмихваш дори, когато вали, затова си го избрах навремето, много ми допада... както Слънцето често ни гали с лъчите, докато ръси топъл дъждец, абе трябва да го усетиш с душата си.
Аз така си избирам ник, много смисъл е вложен там, да ме питаш що не мога ти отговоря.  ;D   

*

mamma_mia

« Отговор #2168 -: Юли 22, 2009, 07:54:40 pm »
Благодаря много сънрейн :)
Важно ми беше да разбера това нещо,защото става въпрос за детето ми.
Да и той има меркурий квадрат марс и подробно ще прочета каквото си писал за този аспект.
Още веднъж много благодаря.
Понякога и аз съм припряна,може би заради меркурият ми в овен(опозиция уран).
Моят също ли е ранен? :P

*

Helo

« Отговор #2169 -: Юли 22, 2009, 08:02:26 pm »
Понеже имам регистрация в astrology.com и от там всеки ден ми пращат оферти за безплатно частично тълкуване на това и онова (за цяло се плаща  ;)) сега си гледах частичното тълкуване на Соларното ми възвръщане за 2009 година.

Пише, че, когато Слънцето прави аспект с Уран в такава карта, това означавало големи промени в живота, свързани например с раждане, кариера, смяна на мястото на живеене, зобаляване и др. Това вярно ли е?  ???

*

Asol

• 4140
« Отговор #2170 -: Юли 22, 2009, 08:15:12 pm »
Helo, Уран е по изненадите, пък от кой сорт може да са зависи на какво е управител в картата - планети и дома, който управлява. и изобщо от цялата картинка на солара  :)

*

Helo

« Отговор #2171 -: Юли 22, 2009, 08:19:44 pm »
Helo, Уран е по изненадите, пък от кой сорт може да са зависи на какво е управител в картата - планети и дома, който управлява. и изобщо от цялата картинка на солара  :)

Уран ми е в Стрелец във втори дом и е ретрограден. Сега какви изненади да очаквам?  ::)

В наталната ми карта е в тригон с Midheaven.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2172 -: Юли 22, 2009, 08:20:45 pm »
Я кажи какво е действието на подобен аспект Меркурий квадрат Марс - да не си от от хората "първо да кажа, пък после ще му мисля".  :P  

С кулминиращ Меркурий в Дева малко ме съмнява да е от тоя тип, нищо че има квадрат с Марс. Има четири знака, в които Меркурий има навика да говори повече, отколкото понякога е нужно - Близнаци, Овен, Стрелец и Водолей.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2173 -: Юли 22, 2009, 08:37:55 pm »
Благодаря много сънрейн :)
Важно ми беше да разбера това нещо,защото става въпрос за детето ми.
Да и той има меркурий квадрат марс и подробно ще прочета каквото си писал за този аспект.
Още веднъж много благодаря.
Понякога и аз съм припряна,може би заради меркурият ми в овен(опозиция уран).
Моят също ли е ранен? :P

Да, разбрах, че ти е важно. Тия неща си личат.  :) Пък детенцето все пак зависи в какви знаци, домове са му..не го мисли толкова отсега, незнам колко е голямо, но има време, ще дойде момента за напътствия.
А твоят също е ранен, да. :)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2174 -: Юли 22, 2009, 08:39:40 pm »
Я кажи какво е действието на подобен аспект Меркурий квадрат Марс - да не си от от хората "първо да кажа, пък после ще му мисля".  :P  

С кулминиращ Меркурий в Дева малко ме съмнява да е от тоя тип, нищо че има квадрат с Марс. Има четири знака, в които Меркурий има навика да говори повече, отколкото понякога е нужно - Близнаци, Овен, Стрелец и Водолей.  :)

Да, той моя Меркурий все ме кара да анализирам, да ровя, да обобщавам, планирам, понякога хич не ми е до приказки. :) Даже стигам до крайности и се изолирам от хората, че ме натоварва общуването.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #2175 -: Юли 22, 2009, 08:56:59 pm »
Не зная защо,ама винаги,когато става дума за хороскоп на дете ми става едно,такова малко...криво.Ами те са малки,бре!Животът е пред тях!Какво сте седнали да ги ровите?!А и някъде бях чела,че не било хубаво.
Нека и професионалистите да кажат! :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2176 -: Юли 22, 2009, 09:13:31 pm »
Цитат
Морски лъв умря изтощен от секс

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2314431  :o :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #2177 -: Юли 22, 2009, 09:20:08 pm »
Цитат
Морски лъв умря изтощен от секс

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2314431  :o :-[

А не фе...Лъвът си е Лъв! ;D Дори и не само по планетите... ;D

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #2178 -: Юли 22, 2009, 09:32:10 pm »
Не се сетих. Но те трябва да са за точна дата, нали? А аз питах за неопределеното бъдеще. Не може ли да се каже по принцип?

по принцип не си от ощастливените да се размотават по света.

Моят 9 ти дом е в Козирог, нямам планети в него, а Сатурн ми е в съвпад с Асц. Въпреки това цял живот обикалям света, а не намирам индикации за това в картата си. ???
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Asol

• 4140
« Отговор #2179 -: Юли 22, 2009, 09:35:49 pm »
[
Моят 9 ти дом е в Козирог, нямам планети в него, а Сатурн ми е в съвпад с Асц. Въпреки това цял живот обикалям света, а не намирам индикации за това в картата си. ???

Че малко ли ти се струва че управителят на 9 дом е на АС  8)