Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 850978 Прегледи
*

Helo

Re:"Говорилня"
« Отговор #2280 -: Юли 29, 2009, 02:45:58 pm »
Абе, ще се мре, то е ясно! Безсмъртието е много разтегливо понятие. Самата смърт е врата към друго измерение.

Ама нали силата на мисълта въздейства върху тялото по невероятен начин. Аз не изключвам възможността да може да се постигне безсмъртие само със силата на мисълта. Ама все още нямам опит в това.  ;D ;D ;D :P ;D

Ако някой постигне безсмъртие, то не може да е в това тяло...и ние с теб никога няма да разберем дали е така.

Синухе и Вещичка май имат друго мнение по въпроса.  ::)

*

veshti4ka

« Отговор #2281 -: Юли 29, 2009, 02:55:08 pm »
безсмъртието е възможно на тази планета и в това тяло - невероятно, но факт  :P   стига да искаш - можеш да го направиш. само и единствено от нас зависи какво правим по въпроса  ;D  е аз правя нещо по този въпрос и просто вярвам, че мога да направя и невъзможното възможно  :-[ 
силата на мисълта има невероятни последици за всеки един организъм. просто който иска трябва да направи първата крачка и оттам нататък да не се страхува от неизвестното. май звучи суховато, но си е самата истина  ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #2282 -: Юли 29, 2009, 04:42:23 pm »
безсмъртието е възможно на тази планета и в това тяло - невероятно, но факт  :P   стига да искаш - можеш да го направиш.

Би ли дефинирала по-подробно какво разбираш под "безсмъртие" на тази планета и в това тяло. Според мен не може да се постигне безсмъртие в едно по презумпция смъртно тяло, макар и със силата на мисълта. И този дето се храни със слънчева светлина, и той ще умре някой ден във физическия смисъл на думата.

*

veshti4ka

« Отговор #2283 -: Юли 29, 2009, 04:58:58 pm »

Би ли дефинирала по-подробно какво разбираш под "безсмъртие" на тази планета и в това тяло.

безсмъртие - това е ситуацията и времето при които ти самият си избираш кога да напуснеш това тяло или тази планета, при която обаче запазваш всичките си спомени и не губиш нищо при следващо прераждане в друго измерение. едно физическо тяло може да се напуска и да се вселяваш в друго, което ти сам си сътворил /не се надявайте да го постигнете скоро /все някога и това ще можем/  ;D  много малко са безсмъртните йогини достигнали това съвършенство  ;) /

Според мен не може да се постигне безсмъртие в едно по презумпция смъртно тяло, макар и със силата на мисълта.
   тука грешиш - човешкото тяло е създадено съвършено - то има функция самолечение, подмладяване и самоусъвършенстване. когато и ако даден индивид се научи да се възползва от функциите на собственото си тяло и собственият си мозък - тогава безсмъртието ти е на една ръка разстояние  ;D

И този дето се храни със слънчева светлина, и той ще умре някой ден във физическия смисъл на думата.
  да той ще умре - това е безспорен факт, но ще умре само физическото му тяло и то когато той самият реши /а това може да стане и след 5000 години или още утре - зависи от това какво иска/, като запази всичките си знания и спомени за следващото въплъщение.

*

veshti4ka

« Отговор #2284 -: Юли 29, 2009, 05:04:56 pm »
когато човек достигне даден предел на ПЪТЯ той има вече свободата да решава собственият си живот, защото е надраснал кармата си и целта си. ОСЪЗНАВАНЕТО ти дава много шансове и когато се осъзнае човек, вече спира да спекулира с тривиални неща от живота. има безсмъртни, които са се посветили на просвещението и усъвършенстването на човешката раса, има безсмъртни които са се посветили на собственото си съвършенство...

целта на животът ни е да творим красота и да се стремим към съвършенство /единение с Божествената същност/, като през цялото време сме изпълнени с мир и любов. всичко останало е едно отклонение по този път, а като гледам човечеството като цяло доста сме се отклонили от него... явно вече е настъпило времето да се върнем на истинският си път - съдя за това по факта, че вече доста хора вече се обръщат към тази страна на съществуването  :)

*

Nebesna

« Отговор #2285 -: Юли 29, 2009, 05:24:05 pm »
Чакай, сега, че нещо не те рабрах. Хем казваш, че безсмъртие е възможно да се постигне в ТОВА тяло и в тази физическа реалност, хем дефинираш безсмъртието като "ситуацията и времето при които ти самият си избираш кога да напуснеш това тяло или тази планета". Аз мисля, че в това тяло можеш единствено да се стремиш към безсмъртие. Ако хората бяха сигурни че съществува живот след смъртта всеки щеше да бърза да се отправи доброволно натам, било то, инвестирайки в духовни придобивки, било то, когато му дойде до гуша от съществуващата реалност.

Ясно е, че всички умираме, волю или неволю.
Интересно ми е да разбера къде отиват тези, които НЕ СА ЗАСЛУЖИЛИ безсмъртие и тези, които са го заслужили. Да разбирам ли, че хората, които са си осъзнали кармичните задачи и са ги отработили отиват в по-високо измерение? А с останалите какво става?

*

veshti4ka

« Отговор #2286 -: Юли 29, 2009, 05:32:31 pm »
Небесна, безсмъртието е постигнато тогава, когато си се преборил с морталистичните нагласи в собственото си тяло и ум и се самоусъвършенстваш постоянно. безсмъртието не е това да живееш милиони години, а да запазиш спомените си в различните тела и въплъщения. то е ясно, че дори и да живееш 500 години или 1000 все някога ще ти писне да си тук и ще пожелаеш да отидеш другаде - Вселената е безкрайна и много интересна, а уроци за научаване има милиони. безсмъртието ти дава шанса обаче ти да си избираш къде, как и кога...

останалите хора, които още се борят с кармата си или повтарят класа или минават в по-горен. животът е почти като училището - от теб зависи колко учиш и как  ;D ;D ;D

не е редно да инвестираш в духовността - то или ти идва отвътре или не /това зависи от факта колко стар дух си и как си се справял досега през инкарнациите/... пък и кел файда да се самозастреляш например като при следващо прераждане ще си наказан за това си безумство. човек се ражда за да се учи, когато сам си прекрати живота това не е учене,а бягане от час и следват наказания...

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2287 -: Юли 29, 2009, 07:07:32 pm »
Че има хора овладяли физическо безсмъртие има-това ще рече овладяли процесите в тялото си,вкл и подмладяване.Пък вече кой каквото от там нататък-избори много.При сиддхите (като Бабаджи) обаче безсмъртието не е цел,а следствие на единението им с божественото,което трансформира тялото и го прави безсмъртно и не само това-способно да си изменя формата,дори да стига до чиста енергия и обратно ( в същата форма)-тъй като всички сили на божествената природа,са и природа на този стигнал до такова единение (малцина са успяли).Дори и това е самият път на пълно обожествяване и на смисъла от създаване на творението като цяло-слизането на Духа във формата,до пълното и изпълване с него,когато тя вече не е просто форма,а пълна божествена манифестация.Интересна е в тази насока за запознаване книгата:

По подробно за безсмъртието,една книга която много харесвам(има я качена в спиралата):

В нея както и в предната са описани личности в историята постигнали безсмъртие,тук обаче има и разработена методика.

Може да се види и този сайт,в който има някои насочвания по темата:
http://new-civilization.hit.bg/immortality.html

Дори ако вземем само християнската религия,мисля че Дева Мария се е възнесла (ако греша някой да казва).
Какво ще рече възнесла-че в момента на смъртта си -е напуснала това измерение направо със физическото си тяло.Или с други думи се е превърнала в чиста енергия (разбира се може и просто някое НЛО да я е възнесло  ;D )-така и се запазва не само спомени и т.н.,ами и придобива по-голяма сила да влияе на много повече равнища.Неслучайно Дева Мария се явява при толкова много чудеса след смъртта си,която не е просто смърт на тялото,а цяла трансформация.И има силата да се материализира отново в същата си форма (щото никога не я губила-щото тялото и не се е разпаднало,а трансформирало).  ::)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #2288 -: Юли 29, 2009, 07:22:58 pm »
"Пoбeдaтa нaд cмъpттa e ocнoвeн тecт зa интeлигeнтнocт във физичecкaтa вceлeнa"-Ленард Ор  8)

*

Nebesna

« Отговор #2289 -: Юли 29, 2009, 08:13:26 pm »
Оооооооо! Аз такива книги съм ги чела многооооооо! Обаче не ми харесва спекулацията с темата за безсмъртието. Във всяка една от тях се проповядва здравословен начин на живот, но ориентиран към методите на източната медицина и йогийските практики....Чудесно! Прекрасно! Нищо лошо. Всички звучат по един и същи начин. Само, че айде нека се въздържат да експлоатират постоянно думата "безсмъртие".

Мен не ме е страх от смъртта още от малка (Юпитер - господар на Асцендента в съвпад с куспидата на 8-ми дом и включен в голям воден тригон с Нептун и Сатурн във въздушни домове)...И си мисля друго. Ние сме тук, за да научим своите уроци на материално ниво, защото живеем в материален свят. Ние сме социални животни, и освен духовни имаме и социални цели....Ако кажеш на двама души в едно семейство, и двамата безработни да медитират по цял ден, едва ли ще им помогнеш особено много....Хората в днешно време трябва да се усъвършенстват как да оцеляват в икономическа криза. ;D ;D ;D ;D ;D ;D и в същото време да не забравят човешкото в себе си. Ако успея да постигна баланса между материалното и духовното начало, ще съм постигнала много.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #2290 -: Юли 29, 2009, 08:44:09 pm »
Оооооооо! Аз такива книги съм ги чела многооооооо!

Не говоря просто за книги за здравословен живот.Тези 2те на които сложих картинка съм сигурен,че не си ги чела-вземи се запознай и тогава си прави констатациите.В тях са описани реални личности постигнали безсмъртие,напълно отдали се на божественото,някои дори напълно отрекли се от света и всякаква храна (в случаят с Бабаджи).Вярваш или не това е първата и последна цел на всеки-всичко останало са пътища докато се открие именно тази.Не заради страх от смъртта,а заради любов към живота и материализиране на божественото на всички равнища!

Ние сме социални животни, и освен духовни имаме и социални цели....

Първо ние сме божествени души,а не животни,още повече пък социални-ако някой е избрал да бъде животно,при това социално избора си е негов (Бог е дал правото на човека да избира).Социални цели имат тези които си ги поставят.И при всички постижения, накрая всичко е просто един прах в историята,докато и самата история не стане на прах.Живота на човек е даден за друго, и именно защото хората тук си създават друг живот е този хаос и регрес-на върха на "цивилизацията".Ма те хората може и да оцелеят от икономическа или каквато и да е криза,ма няма да оцелеят в истинският смисъл.Пък и всички живеят при различни условия- за някой който приема слънчева енергия за храна кризата е само шум около него и няма нищо общо с живота му-това е пресилено (но и реално)-но тука примера ми е по-скоро в приоритетите.Който на където си насочва енергията -това и получава-разликата е там, че някои заслуги са мимолетни ,а други вечни ,пък за вида им да не говорим  8)

*

Nebesna

« Отговор #2291 -: Юли 29, 2009, 08:52:19 pm »
Юлияна Дончева ще работи в Пирогов като санитарка в хирургично отделение. В момента тече по канал 1.

*

ga3l

« Отговор #2292 -: Юли 29, 2009, 09:01:49 pm »
Това е първоаприлска шега ..  ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #2293 -: Юли 29, 2009, 09:03:15 pm »
Кризата провокира "бейби бум" във Финландия

В периода на икономически трудности финландците предпочитат да търсят опора в семейството и се стремят към неговото увеличение, смятат финландски гинеколози, които регистрираха през юни 2009 абсолютен рекорд по раждаемост за последните 12 години.
Цялата статия

Кой на където си насочи енергията  ;D

А това е 2 априлски факт  ::)

*

Nebesna

« Отговор #2294 -: Юли 29, 2009, 09:05:17 pm »

Първо ние сме божествени души,а не животни

Игра на думи. И животните са носители на божествения дух като всяко живо същество, и бактериите - също. Само, че на друго ниво.

Аз мисленето си го имам по рождение и духовните, материалните и социални стремежи - също.

А ти не ми отговори на въпроса: "Ако децата ти са гладни и болни, и двамата с жена ти сте безработни, как ще ги нахраниш със слънчева светлина? Въпросът ми е риторичен. Но ти нямаш жена и деца, и не можеш да го разбереш....затова пък имаш достатъчно време за медитация....И аз като теб бях идеалистка и никоя теория за безсмъртието не може да ме изненада. Аз се връщам оттам, накъдето си се запътил (разбирай начин на мислене).

*

Nebesna

« Отговор #2295 -: Юли 29, 2009, 09:07:21 pm »
Кризата провокира "бейби бум" във Финландия

В периода на икономически трудности финландците предпочитат да търсят опора в семейството и се стремят към неговото увеличение, смятат финландски гинеколози, които регистрираха през юни 2009 абсолютен рекорд по раждаемост за последните 12 години.
Цялата статия

Кой на където си насочи енергията  ;D

А това е 2 априлски факт  ::)

И в България - също. Тази година е регистриран пик в раждаемостта. Само, че все още няма данни за половия профил на новородените. Обикновено след войни се раждат повече момчета, а след сушави и неплодородни години - повече момичета.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #2296 -: Юли 29, 2009, 09:13:57 pm »
Не всяка форма на живота е божествена  в природата си,както творението не може да бъде Твореца който го е създал.

Аз не съм идеалист,а реалист-безсмъртието е факт.Аз ще си гоня потенциала,който е заложен в мен,пък ти си решаваш за себе си.
Моето не е просто само начин на мислене,а начин на живеене и това е разликата между теб и мен,за това няма как да се връщаш от там накъдето отивам аз.И въобще не става въпрос за медитация,да не говоря че не я практикувам във вида в който е известна.А просто за това да си живея живота воден от божественото.Пък ти се води от социалните течения ,пък докъдето те закарат...И ако обичаш не използвай деца и семейство за оправдание,това не е пречело на други да си извървят именно този път!А и като се замислим дори и те са въпрос на избор или карма или по-скоро на избора да изберем кармата  ::)

*

Nebesna

« Отговор #2297 -: Юли 29, 2009, 09:42:25 pm »
Има ли мярка, която се използва за измерване на пътя към божественото?
Дай, пример какво си направил на практика, за да се доближиш до своите цели?

Аз ще ти дам пример за свой важен социален дълг (умишлено се въздържам да използвам думата "духовен"). Например, с помощта на моята фондация реализирам някои цели. В момента върви проект за обучение на дечица от два интерната за това как да се предпазват от наркотиците и от СПИН-а. Децата са с лека степен на инвалидност и умствена изостаналост, а някои от тях и с нотариално заверени съгласия от родителите за пълно осиновяване. Нашата цел е да им помогнем да се интегрират по-добре в обществото. Не забравяй, че някой хора са на тази земя, за да помагат и на другите (най-вече на тези в неравностойно положение) да се справят. А това няма как да стане без поемане на твърд социален ангажимент.

*

Nebesna

« Отговор #2298 -: Юли 29, 2009, 09:46:23 pm »
Не ти обявявам двубой. Просто искам да те разбера по-добре.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #2299 -: Юли 29, 2009, 10:24:08 pm »
Има ли мярка, която се използва за измерване на пътя към божественото?

Не знам дали има,по скоро или вървиш натам или вървиш на другаде.

Дай, пример какво си направил на практика, за да се доближиш до своите цели?

По принцип нямам и съм нямал цели.Всичко което съм постигнал или правил е било просто отражение на пътя който следвам.А това е предимно пътят на срещата ми със себе си-сливането с божествената ми същност.Просто така.

:)