Навремето когато учехме марксизъм-ленинизъм, имаше три закона на диалектиката. Кво съм запомнила, кво не, но някои неща са ми останали набити в главата, естествено осъзнаването и разбирането е вече на съвсем друго ниво. Важното е че всичко е трансформация на енергия...Целият ни живот! От тази гледна точка животът ни е безсмъртен, но ние сме смъртни като физически тела....Вярвам че нашият дух се съдържа в мисълта, енергията вложена в мисълта, остава да съществува дори след нашето тленно разпадане. Колкото по силна е енергичната насоченост на мисълта, толкова по-дълго тя продължава да съществува в простарнството, един вид атомен разпад и когато остане само ядрото, загубило вече енергетиката си, то се привлича от друго по силно тяло....Мисълта ми беше, че всичко е тленно, всяка физическа форма е обречена на разруха, рано или късно....остава само енергията, която търпи вечни трансформациии. Чета от много време различна духовна, езотерична литература, но просто търсейки дали има някакви попадения в това, което вярвам и виждам, че преди много много време правилно съм се ориентирала....в смисъл до прозрея някои истини. Но важното е, че въпреки всичко това не се чувствам духовно извисена....Виждала съм хора, живеят бедно, простичко, нямат понятие от нещата, които ние четем, но в себе си съдържат много повече извисеност, отколкото много от нас тук взети накуп....