Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 852137 Прегледи
*

Helo

Re:"Говорилня"
« Отговор #2820 -: Август 24, 2009, 10:24:09 pm »
Небесна:

Цитат
Всяка неаспектирана планета представлява слабо място в картата, защото там енергията не тече по правилния начин.

Искам да ви питам как бихте тълкували неаспектиран Уран във 2-ри дом в Стрелец. В тригон е с МС.

Знам, че във 2-ри дава неситурни финанси. Аз питам какво означава, когато Уран е неаспектиран.

Е, как бихте тълкували неаспектиран Уран в картата?

*

Mia21

• 2502
« Отговор #2821 -: Август 24, 2009, 10:36:57 pm »
Небесна:

Цитат
Всяка неаспектирана планета представлява слабо място в картата, защото там енергията не тече по правилния начин.

Искам да ви питам как бихте тълкували неаспектиран Уран във 2-ри дом в Стрелец. В тригон е с МС.

Знам, че във 2-ри дава неситурни финанси. Аз питам какво означава, когато Уран е неаспектиран.

Ето сега,получи се разминаване в мненията.Добре е и другите да се включат.

Напротив неаспектираната планета действа два пъти по-силно като компенсация,че стои сама.Неаспектираният Уран,според Марион Марч дава възможност на личността да ползва своята уникалност,която вече е развил през своя живот като възрастен и да изпъкне като различен или особен в някой етап от живота.

« Последна редакция: Август 24, 2009, 10:44:53 pm от Мia21 »

*

Nebesna

« Отговор #2822 -: Август 24, 2009, 10:46:36 pm »
Небесна:

Цитат

"Неаспектираната планета, заплашва да изведе хороскопа от състояние на равновесие".  (Ноэль Тил "Астрологическое предсказание опасных болезней.").

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #2823 -: Август 24, 2009, 10:52:24 pm »
Небесна:

Цитат

Напротив неаспектираната планета действа два пъти по-силно като компенсация,че стои сама.Неаспектираният Уран,според Марион Марч дава възможност на личността да ползва своята уникалност,която вече е развил през своя живот като възрастен и да изпъкне като различен или особен в някой етап от живота.

Имам приятел мъж с неаспектиран изгряващ уран в 1-ви. Е няма по-пернАта птица от него. Мноого е странен и се гордее с това. Много вярно за силата на планетата. И моите наблюдения са такива. Всички случаи, които съм наблюдавала с неаспектирана планета са, че тя се изявява много силно в хороскопа. Действа като акцент.
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

Mia21

• 2502
« Отговор #2824 -: Август 24, 2009, 10:56:36 pm »
"Напълно неаспектирани планети е почти невъзможно да се намерят;обче планета при която липсват т.н.главни аспекти(съвпади,опозиции,квадратури,куинкоси,тригони или секстили)съществува и когато това е така,общият модел е много интересен.Не си правете извода,че такава планета е слаба,защото не се интегрира с останалата част от картата;точно обратното,тя действа два пъти по-силно,като че ли компенсира факта,че стои сама.Това солово изпълнение понякога може да бъде изтощително,но никога не е досадно!Много зависи от това какво от планетата не е аспектирано,знака в който се намира или дома,който заема."

Марион Марч&Джоан Макевърс

На кого ли да вярваме сега.... :-[

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #2825 -: Август 24, 2009, 11:02:25 pm »

"Неаспектираната планета, заплашва да изведе хороскопа от състояние на равновесие".  (Ноэль Тил "Астрологическое предсказание опасных болезней.").

Аз не мисля, че цитатът на Небесна противоречи на цитираното от Миа.  :-\

*

Mia21

• 2502
« Отговор #2826 -: Август 24, 2009, 11:08:49 pm »

Аз не мисля, че цитатът на Небесна противоречи на цитираното от Миа.  :-\

Слабо място в хороскопа,на силнодействаща планета.Нещо такова се получи в крайна сметка.;D

« Отговор #2827 -: Август 24, 2009, 11:12:08 pm »
Аз широките аспекти на светилата ги имам с едно на ум, но имам Мерк в Скорпион със 7 гр тригон с Луна и квинкукс с Хирон, съвпад на IC. Наистина понякога вади хороскопа от равновесие  ;D. Дева на K2, Близнаци на К11.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #2828 -: Август 24, 2009, 11:22:12 pm »

"Неаспектираната планета, заплашва да изведе хороскопа от състояние на равновесие".  (Ноэль Тил "Астрологическое предсказание опасных болезней.").

Аз не мисля, че цитатът на Небесна противоречи на цитираното от Миа.  :-\

Слабо място в хороскопа,на силнодействаща планета.Нещо такова се получи в крайна сметка.;D
Виж сега, щом вади хороскопа от равновесие, значи я признават за силна.  ;D ;D ;D  (Майтапът настрана, обаче защото цитатът е от специализирана астрология за предсказване на болести!!!)

*

Nebesna

« Отговор #2829 -: Август 24, 2009, 11:23:37 pm »

"Неаспектираната планета, заплашва да изведе хороскопа от състояние на равновесие".  (Ноэль Тил "Астрологическое предсказание опасных болезней.").

Аз не мисля, че цитатът на Небесна противоречи на цитираното от Миа.  :-\

Кое ти е странно?
Планетата може и да е силна, никой не го отрича. И се откроява, верно е. Но, не се вписва, не си взаимодества с останалите планети. А когато няма връзка с останалите планети в хороскопа, лесно може да се наруши баланса. В медицинската астрология на такава планета се обръща специално внимание, а знакът и органът, в който се намира трябва да бъдат под специално наблюдение. Неаспектираната планета може да наруши равновесието (хомеостазата).

Ако неаспектираната планета се стреми да компенсира, то е тогава, когато се задейства от планетни транзити.

*

Helo

« Отговор #2830 -: Август 24, 2009, 11:24:06 pm »
Значи с този Уран би трябвало да съм леко странна. Нищо, че е във 2-ри.  ;D

Уран като има тригон към МС - единствения аспект и професията ми по призвание трябва да е странна.  ;)

*

Helo

« Отговор #2831 -: Август 24, 2009, 11:27:19 pm »

В медицинската астрология на такава планета се обръща специално внимание, а знакът и органът, в който се намира трябва да бъдат под специално наблюдение. Неаспектираната планета може да наруши равновесието (хомеостазата).

Небесна, сега аз на кой орган трябва да обръна по-специално внимание?

Уран във 2-ри в Стрелец. Тригон към МС.

*

Nebesna

« Отговор #2832 -: Август 24, 2009, 11:30:42 pm »

Опитвай се разглеждаш нещата комплексно от всичките им страни. Една силна планета може да руши и да създава напрежение, а един Уран това го умее най-добре.

Слабо място - имам Марс в зеточение във Везни.
Силно действаща планета - Марс е в екзалтация в 10-ти дом
всичко това са показатели, които трябва да бъдат отчетени.

А, ако неаспектираната планета е детронирана или ретроградна, би ли казала, че е силна?

*

Nebesna

« Отговор #2833 -: Август 24, 2009, 11:33:03 pm »

В медицинската астрология на такава планета се обръща специално внимание, а знакът и органът, в който се намира трябва да бъдат под специално наблюдение. Неаспектираната планета може да наруши равновесието (хомеостазата).

Небесна, сега аз на кой орган трябва да обръна по-специално внимание?

Уран във 2-ри в Стрелец. Тригон към МС.

Чакай да помисля!

*

Helo

« Отговор #2834 -: Август 24, 2009, 11:37:14 pm »

А, ако неаспектираната планета е детронирана или ретроградна, би ли казала, че е силна?

Моят Уран е ретро. Не че това би променило особено нещата.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #2835 -: Август 24, 2009, 11:40:06 pm »

Опитвай се разглеждаш нещата комплексно от всичките им страни. Една силна планета може да руши и да създава напрежение, а един Уран това го умее най-добре.

Защо да не е силна,ако е ретроградна,просто енергията ще бъде обърната навътре.Така мисля...

Небесна,аз в никакъв случай не те оспорвам.Просто цитирах източник.

*

Helo

« Отговор #2836 -: Август 24, 2009, 11:45:03 pm »
Стрелец са бедрата, нервите. Уран също са нервите.

Сега прочетох в този линк  ;D

http://www.astrologysoftware.com/resources/articles/getarticle.asp?ID=61

Уран се свързва с интуицията, особено, когато е в 12-ти или 1-ви дом.

В 11-ти или 2-ри дом дава лечител или човек с лечебни ръце.  ;D  ;)

Мисля, че вече станаха няколко неща в хороскопа ми, които показват лечител.  ;D Но добре, че не съм като Джуна, че съдбата на подобни хора не е никак добра.  ;)

Нямам открити способности на лечител. Засега.

*

Nebesna

« Отговор #2837 -: Август 24, 2009, 11:47:47 pm »

Защо да не е силна,ако е ретроградна,просто енергията ще бъде обърната навътре.Така мисля...

Небесна,аз в никакъв случай не те оспорвам.Просто цитирах източник.

Аз този източник го знам и съм го чела преди много години, но винаги разглеждам и други гледни точки. М. Марч и Дж. Макевърс нито са измислили астрологията, нито са последна инстанция. Особено голям принос в медицинската астрология нямат, а Хело прехвърли цитата ми тук точно от темата за вродените аномалии.

Въобще не става дума за това дали една неаспектирана планета е силна, а как се вписва цялостно в хороскопа. И мисля, че някой по-горе ти отговори на въпроса. Ако е силна, не значи, че не вреди.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #2838 -: Август 24, 2009, 11:48:38 pm »

Небесна, нямам право да споря с теб, защото зная много по-малко. Но в индийската астрология ретро планета има специални достойнства и се смята по-силна. Дори марс неаспектиран във везни познавам. Много е активен човекът. Марсът му е много силен. И аз смятам, че имам неаспектиран ретро юпитер, но се считам голяма късметлийка и т.н.

*

Nebesna

« Отговор #2839 -: Август 24, 2009, 11:51:28 pm »

Небесна, нямам право да споря с теб, защото зная много по-малко. Но в индийската астрология ретро планета има специални достойнства и се смята по-силна. Дори марс неаспектиран във везни познавам. Много е активен човекът. Марсът му е много силен. И аз смятам, че имам неаспектиран ретро юпитер, но се считам голяма късметлийка и т.н.

Що сте тръгнали да спорите за неща, които изобщо не съм споменавала. казах, че неаспектираната планета в медицинската астрология се счита за уязвимо място, и толкова. Казах още, че нещата трябва да се разглеждат комплексно.