Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 849770 Прегледи
*

Skarlet

Re:"Говорилня"
« Отговор #2940 -: Септември 01, 2009, 09:52:35 pm »
Ич биля!  ;D Особено,ако е в Рак и с добри аспекти. Познавам поне 4 души с подобно положние. Едната жена е икономически директор в болница/Слънцето й е в 8 дом/, а другите са лекари.

*

Helo

« Отговор #2941 -: Септември 01, 2009, 09:56:48 pm »
Луна на Мц и в практичния 10-ти дом е много силна позиция, нищо, че е в заточение по дом... Бил Гейтс има такава позиция. Пак ще се върна на въпроса за планетите, които са в заточение или падение - хич не изглеждат толкова слаби и очевидно са застъпени в картите на много преуспели личности.

Майка ми има Луна в 10-ти дом и твърди, че влага душа в работата си.  

Аз съм същата бира  ;D Майтап няма-или си влагам цялата душа някъде или просто не се захващам.Не мога да работя също така нещо което се отразява зле на душата ми.Иначе с Луна на МЦ имам твърдо късмет с публичната работа,с масата,както и особено със жените  ;)

А с Луна в 10-ти дом, успехът, престижът и признанието не са ли колеблива величина? Не дава ли нестабилност в кариерата?

Майка ми е израстнала от най-ниското стъпало. Много е работна, още от младини.

Сега се сетих, че между счетоводните дейности е работила и друго. Една от тези дейности е била между другото, докато върши и другата работа във фирмата, която е била нейна и на баща ми за набиране и предлагане на секретарки, във времето, когато за пръв път хората в България са започнали да използват компютри, тя е обучавала секретарките как да работят на компютър - от А и Б. Учила ги е, че не трябва да движат мишката на компютъра във въздуха, както те често правели, защото иначе стрелката няма да се
движи на монитора.  ;D ;D ;D ;D

Разказвала ми е, че е знаела на кого коя кандидатка за секретарка да предложи. Личало си кой работодател търси секретарка и кой ... хм ... хм ... секретарка.

*

Nebesna

« Отговор #2942 -: Септември 01, 2009, 09:59:46 pm »
По принцип Луна в 10-ти дом има афинитет към разместване на хората по служба - има много добър усет за йерархична подчиненост и за това кой за каква работа става.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #2943 -: Септември 01, 2009, 10:01:16 pm »
Ич,ама не винаги ич.. ;D
Братото има Луна на МЦ-то-често пада от кон на кокошка,успява и се забатачва периодично.. ;DВ тригон към Нептун във 2-ри е..
Добре,че има още 4 броя планети в 10-ти,та гладен няма да остане...

*

Skarlet

« Отговор #2944 -: Септември 01, 2009, 10:01:30 pm »
Личало си кой работодател търси секретарка и кой ... хм ... хм ... секретарка.

Кажи си го,де......секлецарка.  ;D ;D ;D

*

Skarlet

« Отговор #2945 -: Септември 01, 2009, 10:05:22 pm »
Ич,ама не винаги ич.. ;D
Братото има Луна на МЦ-то-често пада от кон на кокошка,успява и се забатачва периодично.. ;DВ тригон към Нептун във 2-ри е..
Добре,че има още 4 броя планети в 10-ти,та гладен няма да остане...

Не мога да се изходя по въпроса,без да съм видяла картата му.А и не е задължително всеки с Луна в 10 да е успял.Просто споделих това,което съм видяла и пипнала.  :P А и тригона на Луната в 10 и Нептун във 2 може да даде търсене на лесни пари,повръзване и "продънен джоб".Зависи и от знаците,особено,ако Луната е в подвижен знак.

*

Helo

« Отговор #2946 -: Септември 01, 2009, 10:09:55 pm »
Личало си кой работодател търси секретарка и кой ... хм ... хм ... секретарка.

Кажи си го,де......секлецарка.  ;D ;D ;D

Ако сега не ме лъже паметта, в началото изпращала на всеки кандидатки, които отговарят на изискванията, нормални момичета, ама някои от работодателите като почнали да връщат момичетата и като не ставала работата, вече и станало ясно и като почнала да действа както трябва и да разпределя момичетата по различни признаци, станала работата.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2947 -: Септември 01, 2009, 11:39:02 pm »

А с Луна в 10-ти дом, успехът, престижът и признанието не са ли колеблива величина? Не дава ли нестабилност в кариерата?

Че те тези величини не са ли колебливи по принцип  ::)

Нестабилност в кариерата е възможно,но аз и викам подвижност (моето МЦ е в Близнаци).Но вътре в самата работа не особено,по скоро става въпрос за лесна замяна на работа.При всеки индивидуално разбира се  :) И все пак с Луна в 10 дом горе описаните се постигат лесно,едва ли не сами падат от небето дори и да не си ги търсил.Докато други с липса на такава или сходна позиция може и доста да се озорят за същото,а някои дори вечно да им убягва  8) Съдба !

*

Nebesna

« Отговор #2948 -: Септември 02, 2009, 12:01:14 am »
Питам, защото беше дал същото определение на позицията на Луна във 2-ри дом - "финансовото състояние може да е нестабилно". Аз съм с такава позиция и съм установила, че откак използвам собствените си дарби и способности - разбирай сама си изкарвам хляба, без подкрепата на благовериня съпруг, по-финансово стабилна не съм се чувствала, въпреки, че и донори се намират (Луна управлява 8-ми дом), но средствата не идват даром, а трябва да се потрудя, да дам нещо от себе си. Предполагам, че е същото и с Луна в 10-ти дом.
« Последна редакция: Септември 02, 2009, 12:08:19 am от Небесна »

*

missKapriz

« Отговор #2949 -: Септември 02, 2009, 08:10:56 am »
Цитат
Питам, защото беше дал същото определение на позицията на Луна във 2-ри дом - "финансовото състояние може да е нестабилно". Аз съм с такава позиция и съм установила, че откак използвам собствените си дарби и способности - разбирай сама си изкарвам хляба, без подкрепата на благовериня съпруг, по-финансово стабилна не съм се чувствала
Това отговаря напълно и за моята Луна във 2 дом,която е и в съвпад с ретро Нептун и ми управлява 10 дом.Освен това да допълня,че имам циклични нужди да пазаря-ту съм много спестовна,ту ме обхваща силно желание да пазаря и това не винаги зависи от доходите в момента.Просто нужда...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2950 -: Септември 02, 2009, 11:16:44 am »
Цитат
Питам, защото беше дал същото определение на позицията на Луна във 2-ри дом - "финансовото състояние може да е нестабилно". Аз съм с такава позиция и съм установила, че откак използвам собствените си дарби и способности - разбирай сама си изкарвам хляба, без подкрепата на благовериня съпруг, по-финансово стабилна не съм се чувствала
Това отговаря напълно и за моята Луна във 2 дом,която е и в съвпад с ретро Нептун и ми управлява 10 дом.Освен това да допълня,че имам циклични нужди да пазаря-ту съм много спестовна,ту ме обхваща силно желание да пазаря и това не винаги зависи от доходите в момента.Просто нужда...

ами аз......,имам марс във втори при това в козирог в тригон с луна в тригон с мц ,с плуто с уран.леелле , като ме прихванат може да изхарча всичко ,всичко до стотинка...ужас!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kaya

• 2893
« Отговор #2951 -: Септември 02, 2009, 11:20:21 am »
Синухе, ти да имаш държавна работа?
 луна на МЦ и ИЦ съм виждал амного често при държавни случители и такива, които се занимават конкретно с човешки права или обгрижваща сфера (но при вс. случаи с добро положение от типа експерт)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #2952 -: Септември 02, 2009, 11:39:54 am »
Питам, защото беше дал същото определение на позицията на Луна във 2-ри дом - "финансовото състояние може да е нестабилно".

Да,така е ,това е част от влиянието на Луната.Обаче в онази карта това се засилва от сключените квадрати към нея (които могат да показват борби и трудно овладяване на процесите по 2 дом).Иначе си права-всичко зависи от нашата воля,дарби и способности- как и дали ги използваме  :) Сега няма да ти гледам цялата карта,но помня че имаше съвпад Луна/Слънце,което изменя доста положението (а аз говорих за изчистени положения)-Слънцето във 2 дом показва къде можеш да блеснеш,да налагаш императивната си воля, къде е добре да бъде самостоятелна.След като си успяла да изявиш Слънцето чрез себе си ,отвъд проекцията или символа на мъжа в живота ти-няма начин да не успееш  :)

По повод това което сте споделили за 2 дом,ми то направо да си направим нова тема за него,ако няма такава !  ;)

Луната във 2 дом сама по себе си-дава голяма нужда от сигурност по отношение на финансите,но и т.нар. приливи и отливи, емоционално (да се разбира не винаги разумно) отношение към парите

Много и най-бързо харчат Марс и Юпитер във 2 дом-там те са шампиони!  ;D Огнените планети горят хартийките в несвяст .Слънцето макар че е огнено се свързва със разума,съзнанието и може да не е толкова изгарящо като неговите приятелчета по тригона.

И да ви кажа майтап-за често срещания аспект Венера/Юпитер свързан някак си със 2 дом,че човек харчел повече отколкото можел да си позволи-ми значи аз го имам,гледал съм и други личности -да човека може и да прекалява,но факта че има възможността да прекалява,говори за това че кинтата  ,така или иначе идва в такива количества за да бъде възможно това! ;D  Аз за това съм по принцип на мнение-по-добре аспекти да има ,отколкото да няма (без значение дали са напрегнати-защото аспекта носи енергия за осъществяване  ;) )

Синухе, ти да имаш държавна работа?
 луна на МЦ и ИЦ съм виждал амного често при държавни случители и такива, които се занимават конкретно с човешки права или обгрижваща сфера (но при вс. случаи с добро положение от типа експерт)

Аз и държавна работа ? Ще цитирам Марая: Нухе и бреме ?  ??? ;D ;D ;D

Иначе да,работата ми е предимно обгрижваща и то душите на хората.

*

Helo

« Отговор #2953 -: Септември 02, 2009, 11:43:37 am »

Аз и държавна работа ? Ще цитирам Марая: Нухе и бреме ?  ??? ;D ;D ;D

Иначе да,работата ми е предимно обгрижваща и то душите на хората.

???

Да не си музикант?

*

Helo

« Отговор #2954 -: Септември 02, 2009, 11:50:56 am »

Аз за това съм по принцип на мнение-по-добре аспекти да има ,отколкото да няма (без значение дали са напрегнати-защото аспекта носи енергия за осъществяване  ;) )

Ахм А лошият аспект между Венера и Сатурн каква енергия за осъществяване носи според теб, че нещо не мога да схвана.  ;)

Като изключим това, че предпазва от разточителства.

« Отговор #2955 -: Септември 02, 2009, 12:00:27 pm »
   Аз имам Луна в съвпад с МС само че откъм 9 дом, много работи съм сменила, но в момента работя администраторска работа, но в повечето време се налага да бъда мила и вежлива с хората... :), Синухе, този съвпад и на мен ли ми помага в общуването с жените /бих искала да е с мъжете  :P/...Лошият аспект между Венера и Сатурн - показва контрол, Венерата иска да направи нещо, но Сатурн я спъва, а ако се излъже въпреки всичко да го направи, впоследствие бива наказана...

*

Синухе

• 4978
« Отговор #2956 -: Септември 02, 2009, 12:11:09 pm »
Да не си музикант?

В момента не  ;D

А лошият аспект между Венера и Сатурн каква енергия за осъществяване носи според теб, че нещо не мога да схвана.  ;)

Ми Дейзи ти е казала това онова.А и ти си чела.С една дума-сериозен и мъдър поход във взаимоотношенията-ако го нямаш,съдбата ще те притиска да го развиеш.Ако ти засяга парите-ще се научиш да ги цениш или ще ти се налага да ги контролираш.Но тъй като и Венера и Сатурн са със една и съща земна природа,обикновено и напрегнатите аспекти не водят до голямо вътрешно напрежение, а от към обстоятелства-научиш ли да се синхронизираш със време и причини (Сатурн),последствията могат да бъдат и изящни по Венера  :) Къде по тежко е Сатурн да ти прави напрегнат аспект със светилата (вода и огън разпънати от земята).

*

Uran

• 6041
« Отговор #2957 -: Септември 02, 2009, 12:18:04 pm »
[quote author=Синухе link=topic=1055.msg54041#msg54041 date=1251884

И да ви кажа майтап-за често срещания аспект Венера/Юпитер свързан някак си със 2 дом,че човек харчел повече отколкото можел да си позволи-ми значи аз го имам,гледал съм и други личности -да човека може и да прекалява,но факта че има възможността да прекалява,говори за това че кинтата  ,така или иначе идва в такива количества за да бъде възможно това! ;D  Аз за това съм по принцип на мнение-по-добре аспекти да има ,отколкото да няма (без значение дали са напрегнати-защото аспекта носи енергия за осъществяване  ;) )

[/quote]
С две ръце подкрепям това твърдение, ако и да го дават в читанките като предпоставка за "забогатяване".
Съпругът ми има Юпитер във 2 дом- близнаци в тригон с Венера в 11- водолей, като му падне пердето е по-зле от дузина блондинки тръгнали на шопинг с пари на "спонсори".
В непрекъснат стрес съм поради това му очарователно качество. За да го озаптя, Аз която бях бая разточителна по отношение на дрехи и др. подобни женски глезотии стнах като един чичо Скрудж. :(
Надявам се в един момент аспектът да сработи като както го дават по учебниците. :) ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #2958 -: Септември 02, 2009, 12:30:40 pm »
Въй,голямо сравнение изкара,но ти вярвам  :( ;)

Дано сработи и другата страна на аспекта ,по отношение на късмета с кинтите!  :)
Но не се притеснявай много-парите са енергия и колкото повече се активират чрез харчене,толкова повече се завърта тяхното колело на кръговрата и се връщат умножени.Аз съм забелязал само по себе си-спря ли да се ограничавам/сдържам и почна ли да харча като луд,още по-големи суми от изхарчените идват много бързо след това.Но някак си и вярвам (Юпитер) в този механизъм (Сатурн)  ;)

*

Helo

« Отговор #2959 -: Септември 02, 2009, 12:39:09 pm »
Цитат
[quote author=Синухе link=topic=1055.msg54041#msg54041 date=1251884

И да ви кажа майтап-за често срещания аспект Венера/Юпитер свързан някак си със 2 дом,че човек харчел повече отколкото можел да си позволи-ми значи аз го имам,гледал съм и други личности -да човека може и да прекалява,но факта че има възможността да прекалява,говори за това че кинтата  ,така или иначе идва в такива количества за да бъде възможно това! ;D  Аз за това съм по принцип на мнение-по-добре аспекти да има ,отколкото да няма (без значение дали са напрегнати-защото аспекта носи енергия за осъществяване  ;) )

С две ръце подкрепям това твърдение, ако и да го дават в читанките като предпоставка за "забогатяване".
Съпругът ми има Юпитер във 2 дом- близнаци в тригон с Венера в 11- водолей, като му падне пердето е по-зле от дузина блондинки тръгнали на шопинг с пари на "спонсори".
В непрекъснат стрес съм поради това му очарователно качество. За да го озаптя, Аз която бях бая разточителна по отношение на дрехи и др. подобни женски глезотии стнах като един чичо Скрудж. :(
Надявам се в един момент аспектът да сработи като както го дават по учебниците. :) ;D

Ми то и аз имам подобни аспекти.

Юпитер ми управлява 2-ри дом, защото той е в Стрелец - само първите няколко градуса са в Скорпион. Пък и неаспектирания ми Уран е там. А и Луната е в края на 2-ри, ама се води като в 3-ти.

Венера е в тригон с Юпитер.

Но Юпитер е и в секстил със Сатурн.

А опизицята на Венера със Стаурн ми дава стиснатост.

Не харча неразумно. От дете имам навика да трупам. Повече са ми аспектите, които показват стиснатост.