Питам, защото беше дал същото определение на позицията на Луна във 2-ри дом - "финансовото състояние може да е нестабилно".
Да,така е ,това е част от влиянието на Луната.Обаче в онази карта това се засилва от сключените квадрати към нея (които могат да показват борби и трудно овладяване на процесите по 2 дом).Иначе си права-всичко зависи от нашата воля,дарби и способности- как и дали ги използваме

Сега няма да ти гледам цялата карта,но помня че имаше съвпад Луна/Слънце,което изменя доста положението (а аз говорих за изчистени положения)-Слънцето във 2 дом показва къде можеш да блеснеш,да налагаш императивната си воля, къде е добре да бъде самостоятелна.След като си успяла да изявиш Слънцето чрез себе си ,отвъд проекцията или символа на мъжа в живота ти-няма начин да не успееш

По повод това което сте споделили за 2 дом,ми то направо да си направим нова тема за него,ако няма такава !

Луната във 2 дом сама по себе си-дава голяма нужда от сигурност по отношение на финансите,но и т.нар. приливи и отливи, емоционално (да се разбира не винаги разумно) отношение към парите
Много и най-бързо харчат Марс и Юпитер във 2 дом-там те са шампиони!

Огнените планети горят хартийките в несвяст .Слънцето макар че е огнено се свързва със разума,съзнанието и може да не е толкова изгарящо като неговите приятелчета по тригона.
И да ви кажа майтап-за често срещания аспект Венера/Юпитер свързан някак си със 2 дом,че човек харчел повече отколкото можел да си позволи-ми значи аз го имам,гледал съм и други личности -да човека може и да прекалява,но
факта че има възможността да прекалява,говори за това че кинтата ,така или иначе идва в такива количества за да бъде възможно това!

Аз за това съм по принцип на мнение-по-добре аспекти да има ,отколкото да няма (без значение дали са напрегнати-защото аспекта носи енергия за осъществяване

)
Синухе, ти да имаш държавна работа?
луна на МЦ и ИЦ съм виждал амного често при държавни случители и такива, които се занимават конкретно с човешки права или обгрижваща сфера (но при вс. случаи с добро положение от типа експерт)
Аз и държавна работа ? Ще цитирам Марая: Нухе и бреме ?

Иначе да,работата ми е предимно обгрижваща и то душите на хората.